Do akého veku ste používali ohrádku pre dieťa?

luthien118
10. sep 2023

Ahojte, zaujima ma do akeho veku sa zvycajne pouziva ohradka pre dieta. Teda, v akom veku uz dieta moze zostat v miestnosti bez toho, aby si zlamalo vazy, kym som na WC? Kedy uz vie napr. vyliezt na gauc a zliezt z neho samo (zadkom a nie hlavou napred)? Dakujem 🙂

ckocka
10. sep 2023

Trocha mimo témy, ale pripomenulo mi to jedno rozkošné video.
https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=576...

patka06
10. sep 2023

Používala som ohrádku od narodenia do roka a 3 mesiacov
Z gauča alebo postele vedela zliezť od roka, vyliezť od 1 a pol roka.

domak2
10. sep 2023

@luthien118 zliezanie z gauča som deti naucila hneď ako sa dalo, teda keď sa začali niekam vrhat hlavou napred 😅 pekne som ich za nôžky potiahla kým sa nedotkli zeme, dcéra pochopila po dvoch razoch, syn po 5 a 2 pádoch.
Ale teda keď som šla na wc boli do roka bud v ohradke alebo na zemi

luthien118
autor
10. sep 2023

@patka06 dakujem, to znie super, ovela optimistickejsie ako moja povodna teoria, ze to tu bude zavadzat minimalne do roka a pol 😁

luthien118
autor
10. sep 2023

@domak2 do roka je to OK, tesim sa, ze to bude tal rychlo 🙂 (teraz ma 10 mesiacov, tak to uz nejako doklepkame)

viestta
10. sep 2023

Co sa toho zlomenia vazov, horsie bolo, ked objavil vysky, vyliezal aj tam, kde sa teoreticky nedalo. Ja som nebola ina, mna ani nie dvojrocnu nasli vylezenu na kuchynskej likńke, kde som z hornej skrinky vyjedala piskoty. Ako som sa tam dostala netusi nikto. Zrusili sme ohradku, ked sa z nej naucil vyliezat, uz to nemalo vyznam.

selest
10. sep 2023

Cca do 1 roka +- nejaky ten mesiac, potom uz len v mojej pritomnosti, lebo deti vyliezali a parkrat takmer vypadli.

lauriik
10. sep 2023

My sme ohradku nemali vobec 🤷🏼‍♀️ Zliezat z gaucu aj po schodoch som ich naucila okamzite ako sa zacali pohybovat. A doma som to mala spravene tak, aby sa k nebezpecnym veciam nedostali.

siska53
10. sep 2023

@luthien118 🤣🤣🤣🤣 do ziadneho vlastne 🤣🤣🤣 ci moje au-pairca ci moje vlastne deti, ani jedno tam nechcelo byt a ohradka sluzila len ako skladisko hraciek. Moje pokusy ich tam umiestnit, skoncili fiaskom revy ako tur a syn sa naucil z nej vyliezat, ked som sa o to pokusala, ked mal okolo 2, 5 roka.

majlo1234
10. sep 2023

My vobec, ale moje dieta ma asi extra voperovany pud sebazachovy, nebol nikdy problem nechat ho v izbe sameho. Ale to je najskor vynimka

x_mery_x
10. sep 2023

My sme ohradku nemalo, dieta sa doplazilo z amnou na wc :D a gauc sme mali vysoky, tak tam dlhoo ani nevedelo vyliezt :D

zorkahorka
10. sep 2023

Nepouzivala som ju, deti v nej revali a nechceli v nej byt. Zliezt z gauca som ich naucila, ked sa naucili nan vyluezt, aby z neho nespadli, lebo zakazovat im to je blbost. To bolo pred 1. Rokom. Nauc dieta pohybovat sa bezpecne v byte, vytvor mu bezpecny priestor a neries kazdy pad a buchnutie. To k detom patri