Dobrý večer, do akého veku ste používali monitor dychu?
Už som si na to vytvorila závislosť, ale je to take obmedzujúce pri cestovani 🤦🏻♀️🙈
Mne povedala lekárka, že do 6 mesiacov, ak sa ani raz nestane, že by dieťa prestalo dýchať. Ak sa stane, tak do roka. U nás sa nestalo, používala som ho asi do 7 mesiacov, potom už nie, lebo stále som ho zabúdala vypnúť, keď som malého brala z postieľky.
my sme ho zrusili asi nieco po roku. ono minimalne ze 6m, optimalne do roka sa ma pouzivat.
@petka5656 My sme mali cca do roka. Este v prvom mesiaci maleho sa raz stalo, ze zapipal a nevedeli sme maleho dlho prebrat. Tak som ho radsej pouzivala. V tom roku mi uz maly pripadal taky, ze som aj intuitivne citila, ze uz netreba. Videla som, ze uz si vie zmenit polohu, ked sa mu zle dycha a celkovo uz mi prisiel taky silny a stabilny s dychanim.
Vobec.
Ja som používala do roku u prvého a druhého až do 3rokov mal reflux a apnoicke pauzy
Ďakujem za odpovede. Vo februári oslavujeme rok, už by som to chcela odložiť, lebo takto sa nikam nikdy nepohneme z domu 😀🙈 tak snáď aspoň do leta to vypnem.
Zvykne sa pouzivat do pol roka. Moj druhy syn spal pri mne, takze sme ho nepouzivali vobec
@petka5656 Mne sestricka radila minimalne do 6 mesiacov a tak sme aj pouzili. Potom isiel do velkej postielky a tam nam monitor nefungoval.
Do cca 4 mesiacov bol v menšej postieľke, tam sme ho mali, no naucil sa veľmi rýchlo otáčať a celkovo bol šikovný co sa týkalo pohybu, dali sme ho do postielky a tam sa vždy na tlačil do rohu kde ho monitor nezachytil. Tiež bude mať vo februári rok, a v pol roku som ho zrušila. Zrušila by som ho aj skôr, lebo nám veľa krát pipal a zobudil všetkých 🤣
Do 13m, aj to preto lebo od 10m spavala sama v izbe a zrovna sa jej zapacilo viac na bruchu spavat 🙂 tak bol aj monitor, aj kamera zapnuta
pri zdravých detoch do 6m, pri chodom (caste nemocnice so zapalom pluc, predcasniatka, dieta na kysliku...) tak dlhodobo 2-3 roky kym sa stav nezlepsil
Do 6 mesiacov
vždy celú dobu, kým dieťa spalo v postieľke. Mala som dve platne a dostala som aj taký na plienku. Dcéra sa narodila a keď mala dva roky, v postieľke ju vystriedal syn, keď mal dva roky syn, vystriedala ho ďalšia dcéra. Monitor som preč nedávala. Keď najmladšia oputila detskú postieľku, narodila sa dcéra kamarátovi, tak aj s postieľkou putoval k nim. Samozrejme som v predpísanú dobu menila tie platne.
@petka5656 ja som ho zapinala asi do cca 15 mesiacov az pokym sme nesli do Tatier na pobyt a monitor dychu som zabudla doma 🙈 od vtedy som ho zapla len par krat (pre pokoj v dusi) a teraz uz vobec ale mam to namontovany stale no uz ho vobec nezapinam 😁
Do roku