Digitálny teplomer - za a proti

saulinka
7. apr 2014

prosím Vás, aké máte skúsenosti s digitálnymi teplomermi? odporúčate? konkrétne teplomer Microlife NC 100 je vhodný? s ktorými ste spokojní? na cene mi nezáleží, potrebovala by som fakt kvalitný, spoľahlivý a nie hlučný... 🙂
Ďakujem

simonkazga
7. apr 2014

@saulinka my máme doma presne tento typ nc 100 a znova by som nekúpila ani keby zadarmo predávali. ☹ vôbec nemeria presne. Keď sme sa so šiestou chorobou trápili, tak som malej musela normálne klasickým teplomerom pod pazuchou merať teplotu, lebo k zadočku ma už chuderka nepustila a "hento" -krajšie sa nazvať nedá - meralo absolutné bludy. Napr. stalo sa, že som odmerala 3x a vyhodilo to komplet iné výsledky a mohla som sa teda rozhodovať, či má malá 37,2, 38,8 alebo 42,6! teplotu. Musím presne odhadnúť vzdialenosť, čelo nesmie byť spotené ani trošku, najlepšie by bolo, ak by sa dieťa ani nepohlo, nemôžu zavadzať vlásky... ja teda určite neodporúčam za tie peniaze by človek očakával kvalitu a ľahkú manipuláciu 😒

laura0
7. apr 2014

Aj ja mam presne ten typ a tiez neodporucam absolutne...skoda vyhodenych penazi 😉

fopka
7. apr 2014

ja by som tie dnesne teplomery vsetky vyhodila... neviem kto vymyslel taku blbost. je sice pravda, ze su rychle a pohodlne, ale ci ma dieta teplotu nezistis... mame doma tri teplomery, ale ked mal maly teplotu som sa ani nedozvedela, ze kolko vlastne mal, vsetky tri mi ukazali inu teplotu a za opakovanym meranim este aj inú hodnotu

saulinka
autor
7. apr 2014

uuuu asi ste ma odhovorili 🙂 ďakujem za reakcie a ako to potom riešite, mám málinké bábo, chvalabohu nie je choré, ale máme digitálny teplomer dotykový - tiež neviem, či celkom super meria, ale stačí mi aj taký?

stary_ujco
7. apr 2014

Tie digi su riadna divocina, ako uz pisali vyssie. 3x zmerias po sebe, 3x iny vysledok. Takze naozaj len na cca urcenie teploty.
Je to mozno rychle, ale nepresne.
Co je blbe, v noci s tym dieta pri merani budis, lebo to cele svieti, pipa, piska. Ale co uz, pokrok a nariadenia EU nezastavis.
PS: na presne meranie si zozen alkoholovu klasiku. Par eur a v pripade nudze presne meranie.

dejka77
7. apr 2014

My mame taky co sa dava do ucha. Tiez som z neho zmatena, lebo meria tak vselijak. Manzel hovori, ze to len treba spravne dat do ucha. Ked som s nim merala detom teplotu tak sa necudujem, ze to ukazovalo rozne kedze sa mykali. No ked som skusila sebe tak aj mne to ukazovalo rozne. Mame aj obycajny pod pazuchu, ale s tym to tiez nie je take jednoduche pri uplne malych detoch. Ked som skusala ten tak mi ukazal este vacsiu somarinu 🙂 .

kiwi82
7. apr 2014

my máme obyčajný digitálny teplomer z DM ka cca za 4 e. je dobrý, kým meriam malej v konečníku, tam odmeria dobre ale pod pazuchu to je oničom, tam mi vždy ukazuje nereálne hodnotky 35.5 a podobne. malá je už ale dosť veľká na meranie v konečníku tak tiež musím nejaký zohnať. predávajú v lekárni nejaký taký ako bol ten klasický ortuťový ale namiesto ortute je tam nejaká iná látka. ale tam zas treba vydržať 10 minút pod pazuškou. tiež žiadna výhra. s tým na čielko a do uška nemám dobré skúsenosti, ukazovalo mi tiež stále veľmi nízke hodnoty.

kiwi82
7. apr 2014

@saulinka pre malé detičky, ten čo som písala stačí z DM ka digitálny, dáš do konečníka a odrátaš 0,5 stupníka.