mám 8 mesačného chlapčeka a používam monitor dychu , teraz sa mi naskytla možnosť predaja a neviem či predať a či ešte počkať do 1 rôčika .
My sme používali do dvoch rokov, nakoľko sme boli po narodení na jiske. ja by som ešte počkala aspon do roka. ved aj potom máš šancu predať tu na koníkovi 🙂
Urcite by som ho este nechala. My sme mali jeden jediny - podla mna realny - poplach, ked dcerou bolo treba riadne zatriast a manipulovat s nou dlhu dobu, aby sa nadychla. Manzel mal uz na linke zachranku.... Mala 8 mesiacov. Monitor sme pouzivali do 18 mesiacov a poplach sa uz nikdy viac nezopakoval. Nehovorim, mali sme aj par planych poplachov, ked sa odkotulala mimo jeho dosaku, ale tento jeden poplach bol skutocny, to bolo na prvy pohlad zjavne.
ja by som tiez nedavala prec... my sme tiez pouzivali cca do roku a pol 😉
Ahoj urcite by som si ho este nechala do dvoch rokov . moze sa stat hocico a potom by si si to vycitala , ze si tak skoro predala monitor. My sme ho pouzivali dlho a nikdy ziadny poplach sme nemali . Ale pre ten pocit sme ho pouzivali .
Teraz im ideme urobit detsku izbu, a budeme teraz vyuzivat z toho monitoru aj vysielacky aby sme poculi co sa tam v noci deje...
Ale rozhodnutie ci predas svoj monitor je a len na tebe
ja som ho tiež využila dlhšie... dcérka ho mala cca do 17 mesiacov, potom sa narodil synček, tak putoval rovno k nemu... on ho mal v postieľke asi do roka 😉
neskôr som monitor predala
Treba verit svojim materskym instinktom a spavat s dietatkom pretoze patri k mamke. Prave RODIC je najlepsi monitor dychu 🙂
Ja si myslim, ze pokial je babo zdrave a nie je dovod sa obavat, nejaka choroba, tak kludne predaj. My sme pouzivali do pol roka a aj to iba cez den ked bol dole v koliske, cez noc spinkal a aj spinka s nami a to sa neda monitor pouzit. Mali sme raz plany poplach, mala som.monitor vedla mobilu.... v zivote som sa tak nezlakla.... takze moja rada je predat.
Urcite do 1 roka pockat. Pouzivala som pri svojej dcerke, ktora je predcasne a mali sme ho od JIS-ky do 1 roka, tak ako nam doporucili v nemocke. Teraz mam v termine narodenu druhu dcerku (teraz ma 11mesiacov) a mam ho aj teraz a budem do 1 roka. Nedaj Boze, ale SIDS sa moze objavit do 1 roka.
Tiež by som ho predala. Ja ho mám kúpený, ale ako monitor som ho použila raz, samozrejme hneď planý poplach. Vystresovaní sme boli riadne, v nemocke nám povedali, nech to dáme preč a nepoužívali sme ho už potom. Máme ho len ako vysielačku keďže bývame v RD.
my sme mali monitor do roka, tak nám vravela detská dr., že do vtedy sa môže vyskytnúť SIDS. Aj to je tak uvedené tuším skoro v každej brožúrke ohľadom tejto problematiky. Ale je to vlastne na tvojom zvážení ...
ja som mala pozicany, pred rocikom som ho odlozila a nechala vedla postielky, skusila som, ci mi bude chybat, ci sa nebudem budit a pozerat, ci blika, ale zvykla som si a vratila som ho, takze odporucam ti par dni ho nechat lezat na stole a ked budes ty psychicky v poriadku, tak ho predaj, uz ti je potom na nic, v nemocnici poziciavaju na pol roka, potom uz nie je potrebny a pokial si nemala extremne nedonosene predcasniatko, tak si myslim, ze uz je zbytocny, hlavne aby si sa ty necitila zle, ze ho uz nemas 🙂
Ahoj, ja si nechavam do dvoch rokov. Proste sa bojim a monitor ma ukludnuje.
Ak bolo doteraz všetko s malým v poriadku, tak by som ho predala.