Zienky, maminy, prosim o radu. Chceme malej kupit matrac do novej postele. K tej, kt sme kupili dodavaju matrac z molitanu, asi 7 cm hruby, na co mi povedali, ze ej to ako spat na doske, uplne nezdrave pre dieta. Ked sa pytam znamych, jedni maju teoriu, ze 2-rocnemu dietatu to bohate staci, no ja, sice uplny amater, si myslim, ze preva teraz v detsve sa dietatku vyvija chrbtica a preto je doleziy aj dobry spanok a poloha pri spani. Neviete mi poradit aky matrac je vhodny, ale aj cenovo dostupny? Doteraz mala matrac s kokosovou ci pohankovou vlozkou a myslela som si, ze som urobila to naj, ved je to asi lepsie nez klasicky molitan. Aj teraz som myslela, ze kupim z tych lacnejsich klasicky z peny + to kokos. vlakno.V jednom obchode mi povedali, ze kokos. vlozku v ziadnom pripade, tak ma to poriadne zaskocilo!! Co myslite? Nemozem si dovolit matrac za 100 ci 200 € pre malu, k tomu druhe babo na ceste... Co poradite, aky matrac by bol ok? Dakujem vopred za postrehy.
super, hned to pozriem, dakujem!! 🙂
@simka85 ahoj... myslím, že kokos zamietli v obchode, kde ho ani nepredávali, aby "odbúrali" konkurenciu... ak nevedeli dať nejak=é rozumné zdôvodnenie prečo nie, tak by som sa tým ani nezaoberala. Je pravda, že chrbátik dieťaťa rastie a molitan nie je boh vie čo, ale na druhú stranu práve to 2 ročné dieťa je tak ľahké, že ho len tak nezleží... takže by som to až tak tragicky nevidela. Klasické penové matrace, nie 7cm vysoké... ale tuším 12.. ma aj Ikea a sú za rozumnú cenu. Prípadne by som na ten molitanový kúpila práve v Ikea chránič (má 8cm) a je z pamäťovej peny... myslím, že súčtom hrúbok a materiálov dostaneš niečo, na čo sa malá vyspí bez problémov a chrbátik bude v bezpečí... myslím, že stojí okolo 60-70eur
Ahoj ja som kupovala teraz matrac zo stránky pohoda nábytok, nakoľko sme menili postieľku za posteľ a maximálna spokojnosť. Má aj kokos aj pohánku. Nechápem že prečo nie kokosového vlákno . A stal tusim okolo 60 eur aj s kuriérom , neviem presne keďže sme kupovali matrac a posteľ a zásuvku. 😉