Ahojte, potrebujem poradiť. Čakám po dlhých rokoch ďalšie bábätko a neviem čo kúpiť do postieľky. Predtým stačila perinka, no sledujem, že nové trendy sa za tie roky zmenili a je super mať aj hniezdo...naozaj ste ho aj využili? Ak doň dám bábätko, nemôže sa z neho prevrátiť? Keď v byte máte 22-23st. v zime, viem ho v ňom nechať spat cez noc a prikryť niečím? Ako to hniezdo vlastne slúži?
Ďalšiu otázku mám na detské ulitky...to sú akoby moderné zavinovačky? Viete mi prosím napísať, či sa oplatí jednu mať? Môžem dať dieťatko do ulitky a potom do hniezda?
A v poslednom rade by som chcela poradiť niekoho , kto niečo také šije, ale, z bavlny a hlavne nie za nehorázne sumy. Také primerané, nie ulitka a hniezdo za 80e s vyššie. Prípadne kde ste kupovali vy? Nebránim sa ani z druhej ruky, len je to hygienické?
Ďakujem za rady aj odporúčania. Pekný večer.
Záleží od dieťaťa...my sme perinku zahodili už v porodnici a nevyužili sme ani hniezdo ani ulitku a postieľka bola tiež zbytočná, keďže jediné čo moje dieťa potrebovalo k spokojnemu spanku, bolo cítiť pri sebe mňa a cecik po ruke 😅
My sme mali hniezdo a bola to super vec, uplne malinke babatko sa v nom dalo v postielke napolohovat podla potreby a navyse tam nevyzeralo take “stratene” 😉 Ziadne zavinovacky ani ulitky sme nemali, nebolo treba. Zavinovacku som kupila len na to, ked by babatko bral na ruky niekto cudzi, ale napokon sme ju ani nikdy nepouzili, sluzi len ako doplnkovy mantinel v postielke 😁 A bez mantinelu si tiez neviem postielku predstavit, lebo to by uz bola asi riadne obita hlava (teda ked je uz vacsie babo)
@lussinka309 napidobne vo všetkých bodoch. Ja dom našťastie hniezdo a ulitku ani nekupovala,postieľku áno. Po 2 deťoch je nová zložená v pivnici.
Pri novorodencovi cim viac doplnkov v postielke, tym vacsie riziko sindromu nahleho umrtia deti. Mantinely do postielky staci dat, ked sa dieta zacne v spanku viac hybat.
Hniezdo som nemala, ale mam kamaratky co ano a velmi si ho pochvalovali hlavne, ked mali babetka mimo postielky. Napr polozene na gauci a pod. Babo sa v tom dobre polohovalo a bolo mensie riziko, ze sa skotula z gauca a podobne.
Perinku a ulitku uvidis podla dietata, ci v tom bude spokojne. Ja a sestra mame letne deti, jej ulitku milovali, moj nenavidel, vrestal tam akoby ho z koze drali. Za to bol spokojny v perinke, ale velmi sme ju nevyuzili, nakolko bol letne dieta a boli horucavy. Za to mi do 5 rokov spaval v spacom vaku. Keby bolo na nom spava v nom dotera...
Nenakupuj zbytocne dopredu, pri detoch je to velakrat hop alebo trop, co je pre jedneho must have, druhy ti povie zbytocne vyhodene peniaze
do postieľky nič, môj bol len v zavinovačke, hniezdo sme mali v obývačke na gauči, pre pocit, že nepadne.
Do postieľky nepatrí nič
Hniezdo je zbytočnosť
22 - 23 Stupňov na spanie je veľa, stačí tenky spací vak.
Či využiješ ulitky alebo zavinovačky záleží od bábätka, vopred nekupuj veľa