Pekný deň, dvojročný syn má problém so zarastaním nechtov - čiže potrebuje tenisky s veľkým prstovým priestorom. Také asi nájdem jedine v barefoot prevedení. Lenže barefoot podrážky bývajú tenké a na ihrisku sa mu na tých drobných kamienkoch šmýkajú. Prosím, odporučili by ste nejaké s klasickou outdoor športovou podrážkou ale zároveň s priestranným predkom? Ďakujem
Barefoot nosime 8 rokov ( 3 deti) a nikdy sa nikomu nesmykalo. To pocujem naozaj prvy krat. Prave naopak tenka podarzka je na ihirsko lepsia volba a dieta moze ohybat nohu v kazdom smere, zapajat vsetky svaly a nebrzdi ho pritom hruba podrazka. Ake topanocky ste realne skusali? Mozno ste nemali prave najlepsi vyber.
@nelca0510 v klasickej obuvi kupi topanky s uzkou spickou. Ked ma dieta vyslovene siroku nohu tak v klasickej obuvi bude trpiet. Viem to posudit na sebe. Cele roky som trpela, naozaj mam siroku nohu a nepodala sa ani rokmi nosenia uzkej klasickej obuvi. Ked som zacala pred casom nosit barefoot pochopila som tu zmenu. Neskutocna ulava.
Mozno znacka D.D. Step? Maju ohybnu podrazku a sirsi strih ale podrazka nie je tenka, moj syn ich rad nosi…
@biibiana dakujem, u nas tiez kupujem 7 rokov len bf alebo kompromis, no nevyznam sa v tom az tak do detailov, ani neovladam vacsinu znaciek. Ale zatial som u starsieho vzdy riesila to smykanie. Na rovine by to asi este uslo, no byvame v kopcovitej oblasti, cize denne prekonavane zostup/vystup, ihriska su tiez zrazovite. A starsi sa furt smykal. Nosil tenisky Feelmax Kids - v tych sa mohol rovno lyzovat. Skusala som aj trackingove New Balance kids, ktore deklaruju siroky predny priestor, tam zas bol vyborny grip, ale predok bol klasicky uzky.
@nelca0510 dakujem. Klasicke malokedy mavaju ten obrovsky barefootacky predny obluk a kvoli nechtom to je nevyhnutna podmienka.
@oliali dakujem, pozriem. DD step ma starsi syn do telocvicne, nemaju az tak dobry dezen, ale mozno u nich najdem aj trailovejsiu verziu.
Alternativa keen cnx by nesedela?
@zuzanaete dakujem pekne. Teraz som to kukla. Tie cnx su vacsinou otvorene sandaloidne, ak som spravne pochopila. Ale vyskocil mi tam Keen Chandler - uzavreta teniska, co vyzera fajn, aj podrazka. Prepytam sa v e- shopoch na sirku toe boxu. Vyzera to slubne, dakujem pekne!
Ja kupujem detom hlavne protetiku,maju aj bf radu a som spokojna.taktiez som si kupila aj dospelacke bf od nich a tiez super..aj cenovo su dost prijatelne.
dobré sú alternatívy Protetika barefoot, Fare bare alebo Ddstep
@shee11 dakujem pekne, pozriem ich.
@lienka9 dakujem
Musíš hľadať poznámku, že sú vhodné na dominantný palec, my sme mali také tuším Filli, zdá sa mi, že majú ešte k tomu aj modely na užšie a širšie nohy. Ale sú to drahšie topánky. Ja by som možno prekukala aj barefoot protetiky
@travelllerka dakujem za cennu radu.
Lebo ja osobne mám dominantný palec a to mi spôsobuje zarastanie, že sa mi šúcha prst o vrch topanky, potrebujem tam dokonca viac miesta zhora, nie len na šírku, tak možno to je aj Vás pripad
@travelllerka dakujem, to ma nenapadlo, ze treba aj priestor zhora. Cize asi bude lepsie tenisky nie s makkym povrchom, ale s takym krunierom z gumy v predu na spicke.
Pozrite este znacku Beda - je na sirsie nohy, ale pozor, maju aj uzsiu radu. Neviem aku velkost potrebujete, do velkosti 26 (mozno aj viac) najdete aj Adidas Katnat a niektore Nike so sirokou spicou.
@sandri dakujem pekne
Skúste keen alebo Camper. My nosíme prevažne Barefoot celá rodina, na hory vždy deťom beriem tieto dve značky aj manžel ich uprednostňuje 🙂
@ro_manka dakujem pekne
ALTRA, jednoznacne.
@kachita dakujem pekne.
Skúste ísť do klasickej obuvy,tam vám najlepšie poradia.