Detská postieľka - dub, buk, borovica verzus sosona

didushik
8. feb 2016

Ahojte mamičky,

mám pred sebou dilemu akú postieľku kúpiť. Či z tvrdého dreva, alebo bude postačovať z mäkkého. Aké sú vaše skúsenosti.
Predsalen sa tam ceny odlišujú. 🙂

sissy27
8. feb 2016

@didushik tak ver, že tvojmu dieťaťu bude srdečne jedno či má postieľku takú alebo onakú čo sa dreva týka... na tvojom mieste pozerám na to, či sa bude dať rošt posúvať vyššie / nižšie, či sa dá odstrániť bočnica, prípadne vytiahnuť jedna - dve tyčka z bočnice... ale či buk, dub, borovica, sosna, jedľa, javor - to je fakt jedno 🙂

dominika6
8. feb 2016

@didushik
@didushik
na dreve nezáleží ale na matraci

didushik
autor
8. feb 2016

@sissy27
@dominika6
Presne moja reč je že najviac záleží na matraci... len manžel stále rieši kvalitu dreva. Z masívneho tvrdého dreva postieľky vydržia vraj dlhšie a nie sú rozhejgané.... Preto sa pýtam aké sú vaše skúsenosti s takou alebo onakou postieľkou

ajana1
8. feb 2016

@didushik ved to je jedno ci vyzdrzi postielka 20 alebo 30 rokov ked ju budete pouzivat maximalne 3 ;)

bosoriak
8. feb 2016

@didushik Kupte aka sa vam paci, aj tak vam ju dieta obhryzie 😀 Pozerat treba na matrac, nastavitelny rost a ci sa da jedna strana odnat, aby mohlo mat dieta tu postielku aj dlhsie. Este je mozne, ze babo bude aj tak spavat s vami v posteli 🙂

biene
8. feb 2016

My mame bukovu a po jednom dietati je ako nova, ziadne povrchove poskodenia, ani nie je rozhegana a to teda nasa sa v nej navystrajala, ked nechcela spat

cicimon
8. feb 2016

@didushik ak v nej neplanujes odchovat celu skolku mas to jedno z akeho je dreva

baby2
8. feb 2016

@didushik moze byt aj luxusne nebickova a moze sa stat ze ju nepouzijete a dietatko bude spat s vami v posteli 😀. Ani ja som neplanovala, no najviac som si oddychla ja aj dieta ked sme blizko seba, vyhody kojenia, dlhsi spanok. Postielky sme mali 3, zakazdym len ako kulisa v izbe. Vyuzita mozno prve 3 mesiace.Potom zacali liezt zuby, koliky a letisko to vyriesilo ...

dominika6
8. feb 2016

@didushik
kvalitné drevo je buk,dub..
či už malá postieľka,alebo potom veľká posteľ..
nieže kúpi posteľ za 200,- eur a matrac za 50,-

priora
8. feb 2016

Mne dneska akurát posteľ došla pre malého bude mat tri roky a kúpili sme mu autíčkovu takú malú bočnice sú vyššie aby nevypadol a ja ho konecne nebudem musieť s postieľky vyťahovať,.. A počítam že ju dlho nebude mat

didushik
autor
8. feb 2016

rozhodujem sa medzi týmito dvoma... biela je z borovice a hnedá z duba
rozdiel v cene cca50E

dominika6
8. feb 2016

@didushik
tá hnedá je buk nie dub

didushik
autor
8. feb 2016

@dominika6 áno, áno buk...

dominika6
8. feb 2016

@didushik
buková je lepšia vydrží dlho borovica je mäkké drevo skôr sa opotrebuje a zničí

ollski
8. feb 2016

@didushik pri prvych dvoch som mala 2ks bukovych jednu so suplikom, jednu bez) 😉 ...dcerka v nej spavala 4 roky, syn pramalicko, spaval viacmenej s nami v posteli...teraz mam pre zmenu bielu http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/0024... a asi sa mi paci este viac, som max spokojna...zubky uz sice ma ,no neni zatial ohryzena, tie dve predchadzajuce uz boli ohryzene po case, dcerkinu (so suplikom) pouziva teraz sestra pre drobca, stale je oki 😉 on pridal dalsie odtlacky zubov...synovu sme posunuli dalej tiez...

trisp
8. feb 2016

@didushik Ak ti bude dieťatko ohrýzať postieľku pri prerezávaní zubov, čo deti zvyknú, tak na bielej to viac vidno 🙂 A borovica je mäkšie drevo, každé šuchnutie urobí ryhu. Ale koniec koncov, nie je to posteľ na celý život, len na pár mesiacov či rôčkov, takže ty si musíš zvážiť, či dizajn bielej postieľky alebo praktickosť hnedej...

biene
8. feb 2016

@didushik takuto bukovu podobnu mame so suflikom (v bazariku) ak je to ten isty vyrobca, tak doporucujem, je ozaj pevna.

mimisk
15. feb 2016

@didushik ta druha je lepsia lebo ma lepsie zakrytý šuplík

didushik
autor
15. feb 2016

@mimisk ano, ano vyhrala prave ta druhaa.... Dnes akurat prisla..,.neviem sa dockat ako ju posk´adame

janka123555
1. mar 2016

ahoj ja som kupila postielku tu http://primanabytok.sk/postele/208-detska-poste... sme snu spokojny hlavne preto že nieje z tej drevotriesky.

didushik
autor
1. mar 2016

@janka123555 Ďakujem, ale už sme kúpili