Detská ohrádka

kvetinka1405
23. júl 2018

Ahojte maminky poraďte aká ohrádka je podľa vás lepšia či drevená alebo tie sieťované? Poprípade dajte fotky s ktorou ste spokojne... A ešte by som sa chcela opýtať od koľkých mesiacov ste začali používať?

yanni
23. júl 2018

A potrebujes ju? 4 deti a NIKDY sme nemali nijaku ohradku. Ani drevenu ani umelu ani nijaku.

alchemilkazltozelena
23. júl 2018

@yanni dobre som sa zasmiala..a kam si akoze dala tie deti? Mi nechci povedat ze si nechala male dieta cely den stvornozkovat resp. chodit po byte..vacsiu hlupost som uz davno nepocula

@kvetinka1405 mala mala aj drevenu aj sietovanu potom sme drevenu predali lebo sme nevedeli ze coskoro budeme mat maleho..tak maly mal potom sietovanu len..obe su dobre vyuzivali sme ich dlho, maly ju este stale pouziva, planujem este take 3 mesiace..
Neviem presne povedat od kolkych mesiacov ju mali..
Drevenu som mala v kuchyni a ked som varila pekne som videla na malu a ona na mna a hrala sa tam..sietovanu v obyv.

majkapatko
23. júl 2018

@kvetinka1405 Ohradku som mala, od 1 roka. Pouzivala som ju rano a vecer, kym som sa osprchovala alebo umyla wc ci kupelnu. Mala si zvykla velmi rychlo a ja som vedela, ze mam cas maximalne, kym skonci Spievankovo 😂😂😂 Dlhsie som ju tam nenechavala. Kupila som z netu taku vacsiu drevenu ohradku 150x150 cm. Myslim, ze som ju pouzivala max. do roka a pol, potom sa mala naucila ju preliezt. Ja len lutujem, ze som ju nekupila skor o dva-tri mesiace, usetrila by som si najma rano vela stresu.

yanni
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena aka hlupost. ja som deti neodkladala. Neboli to stvoricky. A ano, plazili sa, stvornozkovali, neskor chodili. Nikd yneboli niekde "zavrete". Vsade chodili somnou, "pomahali", vyhadzovali sufliky, ked som varila atd. NIKDY nemuseli byt niekde odlozen. Skus a uvidis, ze sa to da.

beky1813
23. júl 2018

Ani u nas sa ohradka neujala, bola dobra tak na odkladanie hraciek. Tak som ju predala a pri druhej ani nekupujem
@alchemilkazltozelena ano, aj moje dieta cely den stvornozkovalo po byte bez obmedzeni

minttu
23. júl 2018

Mam 17-mesacneho syna, ohradku som nikdy nemala ani nepouzila. Neviem si ani predstavit, ze by som ho zatvarala do ohrady ako v zoo.

pribinak
23. júl 2018

Nikdy ziadnu ohradku som nemala. Mala som velke penové puzzle na zemi, na nom deku s syn sa plazil po zemi, potom stvornozkoval.

alchemilkazltozelena
23. júl 2018

@yanni tak ten byt musel vyzerat ked takto "pomahali" cize si sa nepotrebovala ani osprchovat ani upratat ani nic len chodit za dietatom..ok ved dnes je uz vsetko mozne
A potom ze deti "nechtiac" povypaduju z okien atd..ved jasne ked si chodia kade chcu
A dakujem skusat to urcite nebudem kedze som to uz skusila a mala som dost..cas sa da aj lepsie vyuzit ako striehnut co na seba dieta stiahne co mu spadne na hlavu kde sa udrie atd

pribinak
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena presne tak, nekupovala som ohradku. Syn to prežil aj bez nej. Ked sa naučil stvornozkovat dala som z dosahu vsetko rozbitie prec a hotovo

lusyc
23. júl 2018

Mne sa zišla asi od 3/4 roka do 15 mesiacov, potom tam uz nechcela byt. Hlavne, ked som musela odbehnut do pivnice vybrat pracku, alebo k postarke na ulicu vybehnúť. Alebo hoci aj na wecko. Bola som kludnejsia. Zvolila som drevenu 120x120 cm, prisla mi stabilnejsia a uz by som kúpila s dnom, lebo mame len plávajúce podlahy, cize ohradku som dala na penove puzzle a deku a stale sa mi to šmýkalo.

jana_eyre
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena ani ja som ohradku nikdy nemala, deti lozili kadetade.. ked som isla na wcko a nahodou som na nich nevidela, dala som do kresielka.. ale byt mam usposobeny na to, ze mam tri deti, takze sa mozu pohybovat bez obmedzeni.. nevidim v tom problem..

yanni
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena Aka sorry, ale sprchovat sa da aj vtedy, ked deti spia. Upratovala som ZASADNE vtedy, ked deti nespali, aby vedeli od zaciatku, ze sa u nas neupratuje same ani ziadna vila atd.
Mame dom, schody boli zabezpecene, z okna nemali ako vypadnut. Dom bol vzdy zabezpeceny tak, aby sa detom nic nestalo. Ked som potrebovala ist na WC, brala som dieta so sebou, ked sa plazili ci stvornozkovali, "dobehli" za mnou.

Deti sa v tom vuku VZDY zdrzovali v tej mniestnosti, v ktorej som bola ja. Ked som varela, boli v kuchyni, ked som skladala pradlo, robila som to bud v obyvacke alebo v pivnici, kde mame hernu atd. atd.

Ked clovek chce, najde si sposob. ked clovek nechce a chce sa decka len zbavit, zavrie ho ako neposlusne zvieratko do klietky.

A predstav si, nastarsi am 12, najmladsie cerstve tri roky a NIKDY nemali "domace" nehody. Ziadne zranenia, ani sa neoparili, ani nepopalili, ani neporezali, predstav si ani z okna nevypadli, nikdy na seba nic nestiahli ani nerozbili, ani po stenach ci gauci necmarali (ako tu obcas citam). A nie, nebehala som za nimi ani pri nich nesedela. A bordel nemame, ani spinu ani rozhadzane hracky po celom dome. Nauceni su od mala, vec, s ktorou sa prave nehraju, si musia odlozit pred tym, ako si vyberu dalsiu hracku atd.

alchemilkazltozelena
23. júl 2018

@yanni keby to bola klietka ako si to ty uplne odveci nazvala tak by sa to nepredavalo..
Predstav si ze aj ja som mala ohradku ako dieta a je to uplne normalna vec nic dehonestujuce ani zle ani prostriedok na odkladanie deti
Takze dakujem za rozsiahlu odpoved pani supermatka..nezabudni dojcit do 10 rokov lebo to je zdrave 😉 uz ked si taka dokonala...arivederci

yanni
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena Kolko zbytocnych veci by sa prestalo predavat a vyrabat, keby ich ludia prestali kupovat. Aj cigarety a alkohol su skodlive zdraviu a stale sa predavaju a vyrabaju. zamysli sa, preco asi. Ty supermatka.

beky1813
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena tebe o co ide? Ved si ohradku nechaj, kazdemu ako vyhovuje, len sa neobuvaj do zien, ze to maju inac. Tvoj pohlad a vychova nie je ta jrdina a smerodatna, tak klud

oliali
23. júl 2018

@kvetinka1405 myslim ze zalezi aj od dietata ci tam bude chciet byt... my mame drevenu a teda ani jeden v nej byt nechcel... sluzi len ako priestor na hracky :/ ale ine deti sa v ohradkach v pohode povraju a nevadi im to... nerozumiem preco niekto povazuje ohradku za tyranie dietata, ved rovnako ako v postielke, hojdacom lehatku tam clovek to dieta nenecha x hodin ...

zuzik0924
23. júl 2018

@alchemilkazltozelena akoze preco utocis? Za to, ze niekto dokaze zvladnut styri deti aj bez orhadky? To akoze zavidis? Nechapem naco sa navazas do druhej, ked ona to tak zvlada a nepotrebuje.
My tiez zatial ziadnu ohradku nemame, ak nechcem.aby mi.lozila po celom byte, zavrem.dvere a vzdy je.v tej miestnosti kde ja. Sprchovat sa viem aj vecer, ked mala spi a niektore veci robim proste vtedy, ked na nu dohliadne muz alebo ju vezme von...nepucujem dom cely den, nevarim a nepeciem 500 chodov denne, radsej sa s malou pohram, nutne spravim s nou, prinajhorsom v nosici, a ak mi treba mega upratovanie, robim ked je vonku s muzom. A neviem co do toho tahas kojenie...uplne mimo.

yanni
23. júl 2018

@beky1813 Tak tak.Kto chce nech si kupi a kupi kedy chce. Kto nechce, nech nekupuje. Kto sa rozhoduje, ma pravo si vypocut/precitat aj pre aj proti. Rozhodnut sa musi tak ci tak sam. ja som s tym nebola uz pred narodenim deti stotoznena. Deti sa maju pohybovat, nie trcat zavrete na 1x1 m. Pohyb je zdravy.

Inak kamoska (ma uz tiez dvoch pubertakov) mala pre starsieho tez ohradku. A sa na tom len smeje. Mala ho tam AZ RAZ. Nikdy viac. Pouzivla ju potom ako docasne skladisko ozehlenych veci, pokym ich nepoukladala do skrin. Pri druhom synovi ohradku uz ani neskladali, predali ju.
A tiez nemali v byte bordel, ani smradlava nechodila, byvali este minuly rok v tom byte na najvyssom poschodi a cuduj sa svete, deti z okna ani "nahodou" nevypadli.

Niekomu vyhovuje to, inemu ono.

zuzik0924
23. júl 2018

@yanni ja som.ju tiez zvazovala, len sa nam asi moc nezmesti.do obývačky ani kuchyne a tym to straca zmysel. Okrem toho, neviem ci by mi tam mala vydrzala, kedze proste sa chce hybat..ano je to niekedy blbe, ze ju treba aj dat dole ak vylieza kam nema...ale je to len obdobie..

yanni
23. júl 2018

@zuzik0924 s jednym ci dvomi malymi detmi sa da vselico zvladat aj bez vselijakych vymozenosti modernej doby. Tretie a dalsie deti zacnu lozit az ked tie väcsie uz su rozumnejsie. Niktore dieta netreba nahanat. Tu nik nehovori od 2jickach, 3jickach atd. Tam uz clovek potrebuje inu pomoc a logistiku.

yanni
23. júl 2018

@zuzik0924 Ano to prejde. Kazde obdobie ma svoje caro ale aj nastrahy. Clovek musis len trosku viac davat pozor, ked necha dieta volne sa pohybovat. Ja som nikdy nebranila v pohybe. Ked bolo treba, zobrala som na ruky a preniesla tam, kam som ja isla (musela ist).

zuzik0924
23. júl 2018

@yanni tiez to robim tak, branim jej akurat vo vyliezani na nábytok 😀

yanni
23. júl 2018

@zuzik0924 My sme minimalisti. Nemame vela nabytku. Na poschodi v detskych izbach a spalni atd. sme sa v tom obdobi zdrzovali velmi malo. Denny zivot sa odohraval na prizemi v kuchyni, obyvacke, v zahrade, popripade este v pivnici, ked som prala alebo v pivnici v herni. Ono najradsej boli fakt ze pri prani. Vhadzovanim a vyhadzovanim pradla z kosov sa sofakazli prehrat neskutocne dlho.😂

vroni
23. júl 2018

Ani jedno dieta som nemala v ohradke. Vzdy nam ju nejaky nestastnik podaroval, ze "to este nemate" a ani jedno z deti nebolo ochotne hrat sa na opicku v klietke. Vlastne nie, raz tam dcera vliezla, ked chcela mat pokoj od brata. Ale mala uz skoro 9, tak neviem, ci sa to rata... Inak neviem, preco by deti nemali lozit po byte. Vybusniny a trhaviny v domacnosti nemavame, pracie a cistiace prostriedky su tiez ulozene vysoko a ze mi asi osemtisickrat vyhadzali botnik (dcera) a sufliky v kuchyni (syn), tak to mi fakt bolo jedno.

elizita
23. júl 2018

Ziadna, zbytocne vyhodene peniaze

liduska12
23. júl 2018

Ked bola starsia malicka, bola v drevenej postielke alebo na zemi. Ked som bola tehotna nechcela som, aby mi behala po byte a nevladala som za nou furt chodit tak sme dali zabranu na dvere a mala hernu v obyvke. Ked sa narodil mensi bol bud v postielke alebo kresielku alebo na zemi. Na ohradku ako taku nemame miesto, takze nasa ohradka je vlastne nasa obyvacka. Sietovane su mensie, drevene vacsinou vacsie a tazsie sa prenasaju tak mozno podla toho sa rozhoduj 🙂 podla mna mat bezpecnu zonu pre babo je dobra vec. U nas ta zabrana na dverach funguje este aj pri dvojrocnej 🙂

liduska12
23. júl 2018

A vyuzijes to vlastne od kedy ti babo zacne utekat z miesta, kde ho polozis 🙂 cize ked sa zacne vo velkom tocit, plazit, stvornozkovat, ale to je individualne u kazdeho dietata...

aaf
23. júl 2018

U nás sa jednoznačne osvedčila pre mladšiu od narodenia prakticky,kým som si nebola istá že jej staršia (2roky) nejak neublíži...nemusela som ju dávať do postieľky,bola v obývačke s nami.a mala to tam rada dosť dlho,samozrejme nie na veľmi dlho ale na obmenu to bolo fajn aj keď mala rok lebo tam mala napr.ine hračky ako v byte.a za mna lepšia drevená,lebo sa dá nastaviť viac úrovni podlahy-pre bábätko vyššie,pre väčšie dieťa až pri zemi

saxana000
26. júl 2018

Kupila som drevennu z druhej ruky.asi meter krat meter. Malu sme tam davali ked sa estelen ucila stavat na nohy za tie tycky sa krasne chytila. Mala tam vela hraciek prehrala sa cele hodiny. Su na nej vyberatelne tycky ked chcela vysla von. Ked som potrebovala aby tam ostala tycky som znovu nasadila. Nakolko mame velky otvoreny priestor ked som mala zapnutu trubu alebo som vysmazala nechcela som aby sa mi tam motala. Dcerka bude mat dva roky a stale ju pouzivame ked je treba alebo ked zvoni postarka alebo ked idem na zachod do sprchy alebo ked nieco robim. Uz mava ale aj dni ze sa jej tam vobec nepaci a place vtedy ju vyberiem a nenutim ju tam byt myslim ze na zimu uz pojde z domu.. Ale ja som bola spokojna.

mirien22
26. júl 2018

@alchemilkazltozelena ja mám dve deti a tiež som vzivote nemala ohradku.... žiadnu. A áno, behajú si po dome v pohode cely deň a nie, nie je to hlúposť 😉 Prečo ich mám strkať do nejakej ohrádky? Aby som mala pokoj od nich či ako?