Budem mať zimné decembrové bábo , pýtala som sa v okolí kamosiek a tak že či odporúčajú kúpiť perinku resp. zavinovacku , väčšina mi povedala že je to veľký pomocník hlavne keď príde návšteva a budú chcieť babo na ruky , napríklad moja svokra a svokor nedržali novorodenca asi 35 rokov 🤣 neviem si ani predstaviť ako by to malé krehké pár dňové bábo chytili na ruky , veď ja sama ako matka sa budem báť. Väčšinou mi hovorili toto že kvôli návštevám že dobrá perinka aby lepšie držali babo , je to tak ? A myslím že zimné babo to aj celkom využije. Tak som sa rozhodla že posluchnem rady a tiež nedám nikomu na ruky pár dňové dieťa bez zavinovačky.
Zavinovacka=velky pomocnik! A este vacsi ulitka na spinkanie!! Mna to zachranilo, uzasna, genialna vec na nezaplatenie! Urcite kupuj 🙃 lebo z nej nevytiahne rucicky.
Zavinovacky mame dve, dcéra má 4 mesiace a používame ju stále...
Moji obidvaja spali oba v zavinovackach. Kludne a spokojne. Tiez som druhym dala podrzat iba v perinke prve. (Druhe bolo zakratko to si este pamatali)
Ja som tiez vyuzila naplno zavinovacku. Aj v nej rad spinkaval. Myslim si, ze je to dobre si ju zadovazit a uvidis. Lebo kazde babo je ine a az ked sa narodi zistis, ci sa mu tam paci alebo nie. Inak ak maju tvoji rodicia este po tebe taku klasicku bielu, tak tie su najlepsie a nemusis ani kupovat.
Nie každé dieťa bude chcieť v zavinovačke byť. Niektoré potrebujú v nej zviazať ruky na fest, iné chcú mať ruky voľné a niektoré tam nebudú aj keď sa na hlavu postavíš. Je pravda, že manipulácia najmä ak chceš dávať cudzím na ruky je jednoduchšia. No niektoré deti nechcú k druhým na ruky ani za svet.
Uvidíš aké bude bábo a ako sa budeš cítiť po pôrode. Je dosť možné že doma nikoho nebudeš chcieť nikoho prvé týždne.
Neterku som v pôrodnici prvý krát držala v zavinovačke. Určite sa lepšie držala a ani by som nemala odvahu ju držať len tak. Potom 2x už aj bez.
Navyše malá v nej miluje zaspávať, takze keď ju uspávam tak ju tiež do nej zabalím
U nas sa napr. nevyuzila 🙂 narodil sa mi valibuk a hned mu bola mala a vytahoval si ruky alebo nohy, tym, ze bol vacsi, tak ani sme taky respekt nemali pred chytanim ale teda kupenu som mala, neskor sme ulitku vyuzivali. Mal silny Moorov reflex a rad spal zavinuty. Takze podla mna kupou nic nepokazite. Odporucam Little Angel od Outlast, je termoregulacna a ma vyberatelnu vypln
Ano, je to tak..ja som zavinovacku pouzivala presne na tieto ucely....pre navstevu, ked chceli babatko drzat na rukach...ale len pre tuto prilezitost, inak boli bez nej...
Budu s tym dietatom tancovat?
Sadnu si, na kolena vankus a nab babo. Ja som mala zavinovacku ( naucena z porodnice) a mam pocit, ze som ho ani nemala poriadne v rukach 🥲
Syna sme zavinovali hadam do pol roka. Uz mu zo zavinovacky vytrcali davno nohy, ale musel byt zavinuty, lebo inak ani nezaspal. Dcera sa zo zavinovacky vykopala este na porodnom boxe. U nej kazdy pokus o zavinutie zlyhal. Takze darmo ti budeme radit, aka je zavinovacka super vec.. dieta rozhodne 🙂
Nevyužili sme ani pri jednom dieťati. Mladšia plakala kým sme ju z nej nevybrali a to už v pôrodnici. Za mňa to bola zbytočná investícia. Posunula som kamarátkam.
Zavinovačku som mala, v noci sa mi tak bábo lepšie polohovalo na bok. Ale asi iba 3 týždne som ju používala. A pri kojení som rozbaľovala, veľmi zle sa mi v perinke kojilo. Treba skúsiť.
ja zavinovačku len doporučujem... zimné deti boli v nej omnoho dlhšie ako letná dcéra.
tento argument 🙂 a Ty si novorodenca drzala kedy naposledy? predpokladam, ze to bude Tvoje prve...
inak my sme mali, skor ako podlozka, ale spat tam nespalo ani jedno
Bude velmi zalezat od babetka. Zvycajne sa im v tom lepsie spinka na zaciatok lebo maju pocit istoty a bezpecia pretoze z bruska nie su zvyknuty na otvoreny priestor. Mne pomohla perinka aj na polohovanie ked som ju davala spinkat pekne raz na jednu stranu a raz na druhu .Na pestovanie je to tiez fajn pomocnik pri prvej v prvych dnoch ju muz braval na ruky zasadne v perinke co sa jej tak bal.kazda slusna navsteva pride tak az okolo 3 mesiaca ked sa ti uz babo do perinky nezmesti ak su trochu pricetni netrepu sa predsa hned k novorodencovi... a to uz som riesila lehatkom aby mi malu nenadrapovali jak mača.dala som lehatko k navsteve na gauc alebo na stol v obyvacke oni jej rozpravali a mala sa na nich vyškierala..okrem babiek samozrejme tie prisli hned v prvych tyzdnoch ale tie si naozaj velmi rychlo spomenu ako sa drzi babetko.
Pri tej celej vybave uz jedna zavinovacka rozpocet istotne nezruinuje.a staci ti obycajna s kokosovou vlozkou nemusi to byt 150eurovy dracik od Kiedroňovej
Určite je to dobrá pomôcka a je dobré sa pripraviť. Len nebuď prekvapená, ak to potom nevyužiješ podľa svojich predstáv. Naša princezná bola už v pôrodnici pokojnejšia bez obmedzovania a zavinovačku som teda využila minimálne.
Záleží od bábätka, moja dcéra neznášala zavinovačku už v pôrodnici., strašne v nej plakala. Bez zavinovačky bola spokojné dieťa.
Zabalenú v zavinovačke by si ju nikto neužil
Kúp na skúšku úplne obyčajnú a uvidíš
My sme zavinovacku používali hlavne kvôli mužovi, on sa bal chytiť malého prvé dva mesiace. Potom sa začal pretáčať, tak sme ju zrušili. Za mňa super vec, ja by som pri zimnom bábätku zavinovacku používala znova.
Určite si treba nejakú zaobstarať, ale nejako extra by som do nej neinvestovala.... Moze ju milovať ale aj nenávidieť 😃
ahoj, ja som mala pri oboch synoch ... prvy tam bol velmi spokojny... mal ju dokonca az do 3 mesiacov, uz mu nozicky isli von... paradoxne ale nechcel byt neskor v satke napriklad
druhy ani za svet 😀 ten tam reval, mrvil sa, tak sme ju nepouzivali vobec a on zas miloval nosic...tam nemal problem vobec 😅
mam dve deti a skoro nic nebolo pri nich rovnake 😂 co platilo na jedneho na druheho ani z dialky a tak isto je to aj teraz.....
takze ja by som kupila - 1ks.... a ak bude vyhovovat prikupila a ak nebude nevadi 😘
Ja som nepouzivala,ale presne pre babky,dedkov a pod.citili sa istejsie a ja tiez tym padom..najna starsie generacie nie su zvyknute chytat babo bez perinky,tak naco si to komplikovat.
Podľa mňa záleží od bábätka. Moja bola v zavinovačke spokojná, veľký pomocník to pre mňa bol. Ale viem, že ma vtedy dve kamarátky aj odhovárali, že im v tom deti revú a neznesú to
Mala som dcéru v zime. Presne na Silvestra sa narodila a prišli sme domov akurát začala trojkráľova zima. Využila som zavinovačky. Aj von do kočíka bola v zavinovačky a ešte aj vo fusaku. Keď ju chcel môj otec na ruky on si netrúfol ju vziať len tak. Na to som mala takú tensiu zavinovačku s kokosovú vložkou pod chrbátom. Dcéra bola taký drobček. Aspoň mne sa zdalo hlavne keď si to porvnam akého valibuka sme do iesli domov keď sa nám narodilo druhé bábo.
Moj mal zavinovacku rad, u nas sa vyuzila. Ale kvoli chytaniu babatka, to ma nenapadlo. Podla mna svokra bude hned vediet, co ma robit, nebala by som sa nikoho, kto uz odchoval babatko. Svokor je mozne, ze nebude vediet, lebo kedysi chlapi takto male babatka velmi neopatrovali. Ale mozno ani nebude chciet, to tiez byva v tejto generacii muzov caste, ze maju respekt a babatko na ruky si nepytaju.
Žiadne z mojich detí zavinovačky neznieslo. Navyše sa mi v nich aj zle manipulovalo s bábätkom. Bránia priamemu kontaktu matky a dieťaťa. Jeden z najväčších prežitkov dnešnej doby a jedna z najzbytocnejsich kúp, čo sa výbavy týka .
Prvý syn - decembrový zavinovačku neznášal. Už v pôrodnici v nej len plakal a plakal. Keď som ho z nej vytiahla, bol spokojný. Druhý syn-októbrový tiež bez zavinovačky. Takže som ich moc nevyužila.
Zalezi ake bude samotne babo. Moj prvy syn bol v perinke iba v nemocnici. Doma som prisla na to ze mu nevyhovuje. A bol iba v spacom vaku. Ak bola navsteva tak som ho “balila” do deky.
Druha dcerka uprostred jula a bola v perinke zavinovacke vyse roka. Uz jej ruky nohy trcali ale stiahnuta chcela byt.
Tak dalsi syn bol cca pol roka. A teraz dcerka bude mat 7mesiacov a tiez. Ruky nohy von ale uz ked ju previazujem uz sa tesi a upokoji ze uz pojde spat.
Mám decembrové bábätko a mali sme perinku taktiež a za mňa najlepšia vec malého zohrialo jedine v nej po skoro vždy celý deň bol v nej bolo mu v nej super ako v 4 mesiaci mu začali trčať nožičky už nedávame 😊
U nás absolútne nevyužitá vec.
My sme pouzivali zavinovacku ani nie 2 tyzdne po prichode z porodnice. Mne nevyhovovola, vacsiu istotu som mala bez zavinovacky. Na pocudovanie moja mama aj svokra, ktore nemali novorodenca v rukach tiez viac ako 35 rokov mali v manipulacii s nim vacsiu istotu ako my dvaja s jeho otcom.