Dávate už deťom zimné topánky?

samko1
20. nov 2014

ahojte, prosím Vás dávate už deťom normálne zimné topánky? lebo sa mi zdá, že už by sa aj mohli nosiť a manžel si myslí, že je čas a stačia prechodné. Aký máte názor Vy a nosia Vaše detičky už zimné topánky?

siska53
20. nov 2014

@samko1 mala je zimomrivejsia,takze ona uz dostava (2,5r.),aj sa menej hybe. Ale maly sa viac hybe,stale je v pohybe,navyse je horkokrvny,takze on ma take turisticke,no tie dostava i na zimu,kedze nie su az tak teple,az v zime dostane este ponozku navyse.
Cize zavisi od dietata.

horana
20. nov 2014

ja este nedavam

mimikas
20. nov 2014

Ja este nedavam, davam cele kozene, este aj mne je v cizmach teplo, co bude potom nosit ked bude poriadna zima a sneh?

dibarbora
20. nov 2014

Maly este stale nosi botasky lebo prechodne sme nezohnali a na zimne sa mi zda este cas

nonny
20. nov 2014

Ja uz davam take vyvysene oni sa mozu nosit aj v zime...podla pocka...ved uz bola kosa aj ako v zime...a na zimu sme kupili este jedny co su do minus 32 stupnov :D zavisdi od pocasia ked je krajsie nemusi ale ked je zima tak hej...vela deti uz nosi zimne 🙂 a radsej nech je teplejsie ako keby malo babu byt zima 🙂

lunedi
20. nov 2014

Zimne topanocky davam. V kozenych protetikach sa mi zda uz chladno. Dam tenku ponozku alebo pancusku podla potreby. Ale my byvame vonku poobede aj do pol 6-tej tak to je uz zima. Ale na take vybehnutie z auta trochu pobehat-do obchodu-domov,stacia prechodky.

namornicka
20. nov 2014

Nedávam, veď cez deň je 9-10 stupňov. Ale pred školou vidím dosť detí oblečených ako keby už mrzlo 😎

meluela
20. nov 2014

@samko1 dala by som keby som mala 😀 asi najvyssi cas kupit .. uz len v BA zohnat nieco kvalitne co nestoji 80e, zatial sa nepodarilo

cinnamon111
20. nov 2014

nie, zatiaľ len nízke, prechodné s jemnou kožušinkou..

sharmana
20. nov 2014

@samko1 ja som až do tohto utorka dávala len tenisky, ale tento týžden sa mi zdalo ráno na nôžky chladno a predsa len, nie je zase tak horúco, aby nemohla mať už aj zimné topánky. Ved aj cez zimu máme niekedy vonku 8 stupnov a nevytahujeme tenisky pre deti. Dospelí vydržia viac, ale hlavne u detí, špeciálne u dievčat by som brala ohlad na prípadné nachladnutie od nôh. Ved nehovoríme o snehulách ani o kožušinových čižmách. Ale také tie klasické s nejakou tex membránou, to už nie je žiadna hanba, aby detičky nosili. Tento týžden boli ráno 2 stupne.

kikina84
20. nov 2014

@samko1 no mi prechodne nepouzivame vobec.pravdu povediac,neviem aky je rozdiel medzi prechodnou a zimnou obuvou..aj prechodné su vyssie a zateplene,tak ako aj zimne,,a snehule nosime len ked je sneh..takze asi tak..My davame zimne uz ked je pod 8 stupnov..mojej malej je zima na nohy a vzdy ma studene ked ma len tenisky

romana19
20. nov 2014

@samko1 Pri takýchto témach nikdy neviem, či to je žart, alebo fakt vážna otázka.

Máš pocit, že všade na sk je vždy rovnaká teplota?? 🙂

cartridge
20. nov 2014

dávať-nedávať, to sú problémy. Moje deti zatiaľ nosia športové topánky, ktoré nosili aj v jeseni. A to bývame v tej severnejšej časti našej zeme. Je to podľa mňa nie dobrý názor, že keď je november, treba nosiť čiapky, rukavice, šály. Ak je v tom novembri tak, ako je, teda plusové teploty, treba sa podľa toho aj obliecť, či??? Ale v škole vidím niektoré deti naobliekané ako cibule. A potom ich stačí ofúknuť a už sú choré. Ja propagujem "studený odchov" aj doma, fungujeme skôr pri nižších teplotách, na noc vypínam radiátory úplne /aspoň ušetríme/. Nech sa dietky otužujú, nie je to na škodu, skôr naopak. Tak, tak.

1177
20. nov 2014

Dnes rano bola u nas kosa, dostal zateplene cizmicky.. Vcera bolo o 7 stupnov viac, mal normalne topanky..

ichbinich
20. nov 2014

Moje deti maju prechodne topanky. Teda vyssie kozene, ale zvnutra fleece. Klasicke zimne nepremokave a silo zateplene topanky su este v skrini. Minuly tyzden este nosili poltopanky, byvalo rano plus 10 a na slnku aj plus 15°C. Dnes uz bolo rano iba plus 5°C, tak tie prechodne.
Ciapky nosia tenke, bud bavlene alebo z tenkeho fleecu (podla toho, ktore su ciste 😉 😀).
Saly a rukavice este nie.
Bundy prechodne, resp. softshell.
Zimne bundy, fusaky, ciapky, saly, rukavice a topanky pockaju, kym bude mrznut 😉

klauduska
20. nov 2014

ja tiez este nedavam, mame take adidasky prechodne s troskou kozusinky, nizke,tak nosi tie....

tajka1986
20. nov 2014

Ja uz davam nakolko prechodne sme chodili v teniskach a to je uz aj mne samej v tom zima,tak preco by som nedala aj malej

danka79
20. nov 2014

inak odpovie mama z Oravy alebo Liptova,inak z Komárna. Takisto je rozdiel obut dieta nehybajuce sa v kociku a inak skolkara,skolaka v kuse v pohybe. Ja detom davam prechodne topanky, t.j.vyssie,ale nie velmi teple. Lebo ak teraz budu nosit zimne topanky, tak uz neviem co im dam v mrazoch, budu zhyckani. Takisto nenosia najteplejsie bundy ani ciapky. na krk satky,nie sale.Nedavam ani pancuchy este, iba teplejsie nohavice. Keby sme sli na dlhsie von, hlavne podvecer,ked sa velmi ochladi, to by som uz dala aj pancuchy. Vseobecne sa mi zda ze deti chodievaju privelmi naobliekane a potom su v kuse chore, ziadne otuzovanie.

samko1
autor
20. nov 2014

@romana19 - ak sa nechceš zapájať do tejto debaty, máš tu x ďalších... prispievaj tam, kde sa Ti to zdá opodstatnené... ostatné dievčatá to normálne skomentovali, tak nevidím nikde problém...

moni244
20. nov 2014

ja davam prechodne, zimne mame len snehule, cize dokupim, ak bude dlhsie zima, zimnu bundu nosi tieto dva dni, lebo strasne fukalo, aj kaslala, tak preistotu a pancuchy tiez davam, lebo sedi v kpciku, ale zase nie je nicim prikryta, ked ideme len na bus a do obchodu, davam kozene clenkove tenisky, zavisi kedy a kam ideme, n krku ma satky a na hlave zinu ciapku, lebo ma len tenku ciapku, jesennu som nezohnala

romana19
20. nov 2014

@samko1 ak by som sa nechcela tak sa nezapojím. 🙂 🙂

gaby21
20. nov 2014

@kikina84 Prechodné, su presne také isté ako zimne, ale nie su zateplené kožušinou. ale normálnou látkou, moji chalani by sa zbláznili, v zimných topánkach. Prechodné su super, nahradia gumené čižmy, na tie je už zima, kedže aj vela prší, plnia podobnu funkciu, nepremoknu, a nie su až také hrubé, ako by mali byť v zime.
Ja som z Liptova, keby som im mala dávať už teraz zimné, tak naozaj neviem čo by nosili v januári, ked teplota nevýstupi nad mínus 5 cez den 😖

veronicka1901
20. nov 2014

Zatial len prechodne.

ivett1
20. nov 2014

@samko1 synovi (6r.) dávam prechodné - vyššie (t.j. kotníkové) vnútri zateplené fleecom, lebo chodia na vychádzky (chodí do mš) a dcérke (8r.) dávam čižmy (tiež skôr prechodné, vnútri majú látku - niečo ako flanel? s krátkym vlasom)...
klasické zimné goratex-ové (icetex-ové atď. ...) sú ešte v skrini ...ešte u nás nemrzne ...ani v noci 🙂

kikina84
20. nov 2014

@gaby21 aha no ja mam tiez jedny co niesu kozusinove ,su zateplene latkou a su to zimne..ved ja netvrdim ze ma kozusinove..len v tom nevidim osobne rozdiel..a ked jej je zima na nohy tak snad jej nedam tenisky,len aby som tu na mk nevyzerala ako krava 🙂

ildiko28
20. nov 2014

Ja este nedávam, maly nosí botasky. Ale budúci tyzden uz plánujeme kúpit zimné

ollski
20. nov 2014

my este nie, nosia take vyssie prechodne topky 😉

sense
20. nov 2014

nie....nosi goratex topanky clenkove....a ked je mokro tak zateplene gumaky...ale uz mame v plane kupit

gaby21
20. nov 2014

@kikina84 No šak jasné, tenisky nenosia už dávno, na to je chladno a samozrejme su premokavé, to u nás iba v lete sa nosí,a ked je sucho, ako prišla jesen, tak tie prechodné, čo plnia taku istu funkciu ako gumačiky, ibaže su teplejšie

qtinka46
20. nov 2014

ahojte este pred tyzdnom som davala prechodne, ale ked sme raz prisli domov a mala studene nohy , tak sme hned kupovali zimne, takze uz zimne 🙂