MAMINKY CHCEM SA OPYTAŤ ČI UŽ DÁVATE DEŤOM PUNČOŽKY ALEBO SILONKY.MAM 2ROČNU SLEČNU A NEVIEM ČI JEJ UŽ DÁVAŤ ALEBO NIE.KEĎ CHODÍME NA PRECHÁDZKY TAK ZATIAĽ SOM NEDAVALA,KEĎ BERIEM KOČÍK ABY POSPALA V ŇOM VONKU TAK JEJ DÁM NA NÔŽKY DEČKU.AKÉ MÁTE NÁZORY? ĎAKUJEM🙂
nie, pokial je von 10 stupnov rano tak nie určite...mame zateplene gatuse-nie velmi tak kus podšite latkou... 🙂
ja dama pancuchy aj preto ked su v skolke tak ucitelky ich vytiahnu von v tom com su v nutri. a predsava ze je mala vonku len v teplakoch mi trha srdce. radcej teplejsie ako neskor problem s krizami, mechurom nedajboze s plodnostou
Ja tiez mojej davam presne pre to iste ako @brumka
Inak by som dala podla pocasia
Ja deti nemam, ale pod rifle uz rozmyslam nad termo pradlom, rano je strasna zima
@simca06022011 ja stale v skolke prizvukujem nech ma ciapku hlavne ked fuka je po operacii usiek, chora nebyva ale uz 2x mi prisla s upalom domov a zvracala a horucky :( minule mala nohavice a na prezlecenie suknu a leginy, prisla som po nu poobede a mala len suknu bez legin dufam ze tak nebola vonku
ja nedávam, skoro ráno nechodíme von, tak netreba, keby chodila do škôlky, že ideme ráno a je zima, tak dám, ale mi ideme von okolo pol desiatej a to sa mi zdá ešte skoro dávať a aj záleží od okresu a podnebia, dnes napr. u nás fúka, dala som jej len teplejšie legíny a zateplené gumáky, pančuchy som nedala
uuha. asi zalezi na regione, ale osobne davam pancuchy az od konca oktobra, zaciatok novembra. inak bud vyteplene gate nosili aj ked boli mladsi a podkolienky. preboha ved nemrzne. a ked su v pohybe...
ale tak ano, uz som koncom septembra videla kociky s fusakom 😕
ked je chladnejsie tak davam pancusky a tenke gate
... nasa pancuchy nenosi ani v zime... neznasa ich... ja som na tom podobne, pancuchy na seba nedam.. u nas v zime leginy a na to teplaky alebo flisove nohavice, ked je sneh tak kombinezu...
@moni244 ved toto 😀 alebo fusak v aprili, koncom aprila. nic neobvykle. vonku 15°C a deti v kombinezach.. je mi luto tych deti. proste kym nemrzne, pancuchy nedavam. nezijem predsa v oblasti, kde mrznu kable uz v oktobri. praveze za posledne roky mame u nas prijemnu jesen, mierne zimy a ked mrzne, vacsinou vydatne maximalne tyzden-dva a finito. ano, je ine na severe a v horach, tam maju chladnejsie, to beriem, ale normalne? nevidim dovod. deti sa maju aj otuzovat a nie sa potit v skafandri jak kozmonaut, ked je vonku este prijemne a znesitelne.
celkovo mam pocit, ze akonahle sa "ochladi" na 15-20, tak ludia zacnu saliet, ze je zima... 🙄 🙄
ani ja nedavam.uplne sa zhodujem s @mawka ....nas celkovo chodi lahsie obleceny ako spoluziaci, ale je mi to jedno...akurat ked fuka, tak mava tensiu ciapku aj cez usi, lebo je nachylnejsi..ale inak som o pancuchach este ani neuvazovala...tiez nosime az v zime...mozno december- februar..ked mrzne este aj rano a cez den je 5 st....nas tiez ovela skor ochorie ak je prehriaty, rychlo sa spoti a potom ho ofukne..este nikdy mi neochorel preto, ze bol menej obleceny...deti su k tomu stale v pohybe, tak ja ho zvycajne obliekam menej ako seba..mne je stale zima..hlavne ked len postavam alebo sedim..
@brumka ja som po malu dnes prisla a mala uplne mokre nohy, skoro ma porazilo... musela vonku behat po blate a vode alebo neviem, kde boli... a uplne mokre a blatove topanky + uplne mokre pancuchy... a takto ju nechali od doobedia az kym som neprisla.. fakt, uz zatinam zuby, ze sme tam novi a nechce sa mi kvoli vsetkemu behat za ucitelkou, ale zajtra tam nabehnem a nieco im poviem. KEby to nebolo vidno... ale uz ked som prisla do satne tak som videla ze ma nic pekne v skrini necaka a topanky som mohla zmykat.. ked som jej vyzula papuce aj tie boli mokre.... zuuuuurim
@xlea myslim ze leginy budu mat pod inym oblecenim rovnaky efekt ako pancuchy...;) myslim na teplotu
Ja tu budem asi za divnu, ale moja pancusky nosi. Nechodi,len sedi v kociku. Pancuchy, rifle (obycajne, nie hrube), topanky, nanoznik a ked spi, tak deku. Dnes mala deku cely den, bolo dakych 14 stupnov, mne bola dost zima 😅
Zalezi od regionu a aj od konkretneho pocasia v ten den.... vcera som nedala, dnes ano. Ale uz skor budem davat lebo zem je uz studena a drobec si vsade sada, laha a podobne...bundu nedavam este velmi hrubu ale na spodok davam aj pancusky kvoli tomu posedavaniu na zemi.
14°C a zima???? haloooo, ludia.... ved kedysi sme v lete mavali okolo 28°C, ak bolo 30°C bol to extrem... jar byvala o 15°C a behali sme v trickach, moje nervy a dnes je 14 a mate pocit, ze je zima??? ja toto nepochopim...
sak dobre v kociku pancuchy, rifle, nanoznik a este aj deku? ked je 14°C... to som asi ina ja 😕
Moja má 4,5 roka a dávam jej podkolienky. staršie dievčatá zatiaľ len ponožky.
Dnes moja pancusky mala. Von chodime az okolo 17-tej v najlepsom pripade. Kolko krat sa chce ist hojdat tak radsej nech ma na rituske o vrstvu navysr aby neprechladla akoby som s nou potom musela behat po lekaroch. Zalezi od pocasia.
nie, moji maju tri roky. Ale nechodia do skolky este. Mam radsej teple nohavice (podsite). Pancuchy sme zvykli davat az ozaj v zimnom obdobi.
Pancusky davame az ked zacne mrznut, podobne ako
@m.i.r.i a @mawka aj nas je ten co je v skolke za exota, ze je "malo" obleceny.
Napr. tento rok bola kratka zima, uz vo february bolo +15 a deti co boli natrepane v skafandroch a hrubych ciapkach mi aj bolo luto...
Ale samozrejme, ze zalezi od regionu, urcite severnejsie a v kopcoch je potrebne mat iny odev ako napr, u nas.
@gumimaci to moja mamka, ta ma stale potrebu mi decka babusit aj ked netreba. hlavne mala je potom spotena, ofukne a na nervy toto, hned sopli a pod. .. a neviem im vysvetlit, ze ked neni nababusena a nespoti sa, tak ani usoplena nebyva. a v skolke to iste, sak tam maju strasne teplo, mala tam bezne beha v tricku s kratkym rukavom a niektore decka naobliekane v dvoch vrstvach.. nechapem..
BABY, A CO POTOM OBLIEKATE DETOM, KED MRZNE???
Ale tak, je pravda, ze ma odjakziva, co som matka fascinovali deti v overaloch na von strcene vo fusaku...
@mawka no presne, krpec nie je cely rok chory. potom pride babka (2x do roka) a ta ho "spravne" oblecie. Pridem po neho a on chudak cely chrbat mokry aj vlasky a o 2 dni sopel. 😠
Ale mozem zaklopat, ze napr. ATB bral v zivote zatial len raz aj to len lokalne.
On bude po svojom tatovi, aj ten vytahuje zimnu bundu az ked teplomer ukaze -5C 😀
Inak tu sice fukalo ale cez den som normalne chodila po vonku len v tricku s dlhym rukavom a vacsina chlapov s kratkym. Takze nevidim dovod deti babusit. a ked je mokro, tak na to su idealne gumaky, softshelky gate ci bunda, alebo oblecenie do dazda, co uz predavaju skoro vsade a netreba deti obliekat ak na sibir.
@map0007 rano ked je chladno tak ano, preco nie 🙂