Dávate už deťom tenšie pančušky?

map0007
7. okt 2014

MAMINKY CHCEM SA OPYTAŤ ČI UŽ DÁVATE DEŤOM PUNČOŽKY ALEBO SILONKY.MAM 2ROČNU SLEČNU A NEVIEM ČI JEJ UŽ DÁVAŤ ALEBO NIE.KEĎ CHODÍME NA PRECHÁDZKY TAK ZATIAĽ SOM NEDAVALA,KEĎ BERIEM KOČÍK ABY POSPALA V ŇOM VONKU TAK JEJ DÁM NA NÔŽKY DEČKU.AKÉ MÁTE NÁZORY? ĎAKUJEM🙂

stoke
7. okt 2014

@map0007 rano ked je chladno tak ano, preco nie 🙂

keziah
7. okt 2014

@map0007 ja synovi davam spodare, ked ide rano do skoly, tak je 10 stupnov a on je celkovo zmrzliak po mne.

alias313
7. okt 2014

nie, pokial je von 10 stupnov rano tak nie určite...mame zateplene gatuse-nie velmi tak kus podšite latkou... 🙂

brumka
7. okt 2014

ja dama pancuchy aj preto ked su v skolke tak ucitelky ich vytiahnu von v tom com su v nutri. a predsava ze je mala vonku len v teplakoch mi trha srdce. radcej teplejsie ako neskor problem s krizami, mechurom nedajboze s plodnostou

simca06022011
7. okt 2014

Ja tiez mojej davam presne pre to iste ako @brumka
Inak by som dala podla pocasia

michala.s
7. okt 2014

Ja deti nemam, ale pod rifle uz rozmyslam nad termo pradlom, rano je strasna zima

brumka
7. okt 2014

@simca06022011 ja stale v skolke prizvukujem nech ma ciapku hlavne ked fuka je po operacii usiek, chora nebyva ale uz 2x mi prisla s upalom domov a zvracala a horucky :( minule mala nohavice a na prezlecenie suknu a leginy, prisla som po nu poobede a mala len suknu bez legin dufam ze tak nebola vonku

siska53
7. okt 2014

@map0007 kedze dcerka je taka trosku zmrzlinka,tak jej radsej ano. Synovi by som asi este nedavala v tom veku a ani teraz jemu este nedavam (ma 4,5r.),lebo on je horkokrvny a rychlo sa spoti.

moni244
7. okt 2014

ja nedávam, skoro ráno nechodíme von, tak netreba, keby chodila do škôlky, že ideme ráno a je zima, tak dám, ale mi ideme von okolo pol desiatej a to sa mi zdá ešte skoro dávať a aj záleží od okresu a podnebia, dnes napr. u nás fúka, dala som jej len teplejšie legíny a zateplené gumáky, pančuchy som nedala

mawka
7. okt 2014

uuha. asi zalezi na regione, ale osobne davam pancuchy az od konca oktobra, zaciatok novembra. inak bud vyteplene gate nosili aj ked boli mladsi a podkolienky. preboha ved nemrzne. a ked su v pohybe...

ale tak ano, uz som koncom septembra videla kociky s fusakom 😕

lulistek
7. okt 2014

ked je chladnejsie tak davam pancusky a tenke gate

moni244
7. okt 2014

@mawka čo fusak, ale zimný fusak, nánožník, zimná kombinéza a dieťa nemá čiapku, vek cca pol roka 😉

xlea
7. okt 2014

... nasa pancuchy nenosi ani v zime... neznasa ich... ja som na tom podobne, pancuchy na seba nedam.. u nas v zime leginy a na to teplaky alebo flisove nohavice, ked je sneh tak kombinezu...

mawka
7. okt 2014

@moni244 ved toto 😀 alebo fusak v aprili, koncom aprila. nic neobvykle. vonku 15°C a deti v kombinezach.. je mi luto tych deti. proste kym nemrzne, pancuchy nedavam. nezijem predsa v oblasti, kde mrznu kable uz v oktobri. praveze za posledne roky mame u nas prijemnu jesen, mierne zimy a ked mrzne, vacsinou vydatne maximalne tyzden-dva a finito. ano, je ine na severe a v horach, tam maju chladnejsie, to beriem, ale normalne? nevidim dovod. deti sa maju aj otuzovat a nie sa potit v skafandri jak kozmonaut, ked je vonku este prijemne a znesitelne.
celkovo mam pocit, ze akonahle sa "ochladi" na 15-20, tak ludia zacnu saliet, ze je zima... 🙄 🙄

meluela
7. okt 2014

@map0007 ked svietilo slniecko a boli sme von cez obed, tak nie ... dnes ked bolo pod mrakom a u nas dost fuka, tak ano. Tiez zalezi od toho ci sa hybe alebo len sedi. Mozes to tiez poriesit fusakom/dekou na kociku, ale myslim ze tie pancusky su pohodlnejsie.

m.i.r.i
7. okt 2014

ani ja nedavam.uplne sa zhodujem s @mawka ....nas celkovo chodi lahsie obleceny ako spoluziaci, ale je mi to jedno...akurat ked fuka, tak mava tensiu ciapku aj cez usi, lebo je nachylnejsi..ale inak som o pancuchach este ani neuvazovala...tiez nosime az v zime...mozno december- februar..ked mrzne este aj rano a cez den je 5 st....nas tiez ovela skor ochorie ak je prehriaty, rychlo sa spoti a potom ho ofukne..este nikdy mi neochorel preto, ze bol menej obleceny...deti su k tomu stale v pohybe, tak ja ho zvycajne obliekam menej ako seba..mne je stale zima..hlavne ked len postavam alebo sedim..

simca06022011
7. okt 2014

@brumka ja som po malu dnes prisla a mala uplne mokre nohy, skoro ma porazilo... musela vonku behat po blate a vode alebo neviem, kde boli... a uplne mokre a blatove topanky + uplne mokre pancuchy... a takto ju nechali od doobedia az kym som neprisla.. fakt, uz zatinam zuby, ze sme tam novi a nechce sa mi kvoli vsetkemu behat za ucitelkou, ale zajtra tam nabehnem a nieco im poviem. KEby to nebolo vidno... ale uz ked som prisla do satne tak som videla ze ma nic pekne v skrini necaka a topanky som mohla zmykat.. ked som jej vyzula papuce aj tie boli mokre.... zuuuuurim

simca06022011
7. okt 2014

@xlea myslim ze leginy budu mat pod inym oblecenim rovnaky efekt ako pancuchy...;) myslim na teplotu

p_etrisha
7. okt 2014

Ja tu budem asi za divnu, ale moja pancusky nosi. Nechodi,len sedi v kociku. Pancuchy, rifle (obycajne, nie hrube), topanky, nanoznik a ked spi, tak deku. Dnes mala deku cely den, bolo dakych 14 stupnov, mne bola dost zima 😅

ivanapetrasova
7. okt 2014

Zalezi od regionu a aj od konkretneho pocasia v ten den.... vcera som nedala, dnes ano. Ale uz skor budem davat lebo zem je uz studena a drobec si vsade sada, laha a podobne...bundu nedavam este velmi hrubu ale na spodok davam aj pancusky kvoli tomu posedavaniu na zemi.

mawka
7. okt 2014

14°C a zima???? haloooo, ludia.... ved kedysi sme v lete mavali okolo 28°C, ak bolo 30°C bol to extrem... jar byvala o 15°C a behali sme v trickach, moje nervy a dnes je 14 a mate pocit, ze je zima??? ja toto nepochopim...
sak dobre v kociku pancuchy, rifle, nanoznik a este aj deku? ked je 14°C... to som asi ina ja 😕

bonaqa2013
7. okt 2014

Moja má 4,5 roka a dávam jej podkolienky. staršie dievčatá zatiaľ len ponožky.

matulinuska
7. okt 2014

Dnes moja pancusky mala. Von chodime az okolo 17-tej v najlepsom pripade. Kolko krat sa chce ist hojdat tak radsej nech ma na rituske o vrstvu navysr aby neprechladla akoby som s nou potom musela behat po lekaroch. Zalezi od pocasia.

lauricka
7. okt 2014

nie, moji maju tri roky. Ale nechodia do skolky este. Mam radsej teple nohavice (podsite). Pancuchy sme zvykli davat az ozaj v zimnom obdobi.

gumimaci
7. okt 2014

Pancusky davame az ked zacne mrznut, podobne ako
@m.i.r.i a @mawka aj nas je ten co je v skolke za exota, ze je "malo" obleceny.
Napr. tento rok bola kratka zima, uz vo february bolo +15 a deti co boli natrepane v skafandroch a hrubych ciapkach mi aj bolo luto...

Ale samozrejme, ze zalezi od regionu, urcite severnejsie a v kopcoch je potrebne mat iny odev ako napr, u nas.

mawka
7. okt 2014

@gumimaci to moja mamka, ta ma stale potrebu mi decka babusit aj ked netreba. hlavne mala je potom spotena, ofukne a na nervy toto, hned sopli a pod. .. a neviem im vysvetlit, ze ked neni nababusena a nespoti sa, tak ani usoplena nebyva. a v skolke to iste, sak tam maju strasne teplo, mala tam bezne beha v tricku s kratkym rukavom a niektore decka naobliekane v dvoch vrstvach.. nechapem..

henushka
7. okt 2014

BABY, A CO POTOM OBLIEKATE DETOM, KED MRZNE???

Ale tak, je pravda, ze ma odjakziva, co som matka fascinovali deti v overaloch na von strcene vo fusaku...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gumimaci
7. okt 2014

@mawka no presne, krpec nie je cely rok chory. potom pride babka (2x do roka) a ta ho "spravne" oblecie. Pridem po neho a on chudak cely chrbat mokry aj vlasky a o 2 dni sopel. 😠
Ale mozem zaklopat, ze napr. ATB bral v zivote zatial len raz aj to len lokalne.
On bude po svojom tatovi, aj ten vytahuje zimnu bundu az ked teplomer ukaze -5C 😀
Inak tu sice fukalo ale cez den som normalne chodila po vonku len v tricku s dlhym rukavom a vacsina chlapov s kratkym. Takze nevidim dovod deti babusit. a ked je mokro, tak na to su idealne gumaky, softshelky gate ci bunda, alebo oblecenie do dazda, co uz predavaju skoro vsade a netreba deti obliekat ak na sibir.