Dávate dieťatku čiapku, keď je v kočíku?

andrea561
16. jún 2013

Maminy davate do kocika ciapku? ked sme v tieni a nefuka, je to nutne? mame zachvilku 10 mesiacov a doteraz sme stale davali, ale vidim niektore maminy, ze aj mensim detickam nedavaju...

bubelko
16. jún 2013

@andrea561 a naco? ak, tak klobucik alebo siltovku proti slnku, ak by si ju vybrala z kocika 😉 inak netreba 🙂

madono
16. jún 2013

Náš má stále niečo na hlave, teraz už len niečo ľahšie šatku alebo šiltovku. On sa vždy vykláňa z kočíka aby lepšie videl, tak aj tak má väčšinou hlavu na slnku. jedine keď zaspí v kočíku, dám dole.

ekinkala
16. jún 2013

@andrea561 no nedavaju a ked budu mat ich deti prievan v usku abo daco pokial naozaj nefuka a nesvieti slnko mozes mu ju dat nachvilu dole ale ja som za predsa to krije hlavicku dietatka

sisaka
16. jún 2013

@andrea561 davala som miminku, ked bolo chladnejsie, nakolko cez hlavicku je velky unik tepla a take male dieta si nevie este velmi ucinne regulovat teplotu. 10 mesacnemu uz koli tomuto urcite netreba, takze to by som davala len fakt ked je velmi chladno, alebo svieti slnko ako ochranu proti slnku. Z reci o nafukani do usi by som sa akurat smiala.

euka210
16. jún 2013

takemu velkemu som davala iba proti slnku klobucik, ak bol v tieni tak nic...ved sa musia sparit v tych horucavach

prasiatko30
16. jún 2013

@andrea561 to som uz nic nedavala - tak cez zimu a ked boli fakt malinkate - ale napr mladsej ani ked sa narodila bola 40tka v tieni, no kto bol ten hrdina co by jej na hlavu dal ciapku

beruska.zuzanka
16. jún 2013

na kočík sme používali clonu a ak šla von, tak ľahučký klobúčik, je horúco.... 😉

dejka77
16. jún 2013

Ja som zatial davala aj ked uz skor klobucik ako ciapku, klobucik ma predsalen volnejsi. Dnes som akurat rozmyslala ci mu dat nieco ked spal v kociku. Myslim, ze ked nefuka a je teplo tak ani netreba, ak je na slnku tak urcite klobucik.

katy1979
17. jún 2013

Ja mam letne deti takze od narodenia nemali v teple na hlave nic. Pred slnkom boli chraneni strieskou kocika. Ciapku ci skor siltovku nosia ak je slnko a ak je zima. Na slovensku mame vo zvyku deti zbytocne babusit. Aj ked v lete pofukuje nic sa jej nestane aj bez ciapky.

kristinka1234
17. jún 2013

keĎ je malá v kočíku tak jej nedávam maximálne jej dávam čelenku s kvietkom aj to len iba na parádu 🙂 ale myslím si že určite stačí klobúčík či ručníček 🙂

memma
17. jún 2013

Moja ma tri mesiace a do kocika ani vajicka nedavam nic, iba ked tak len celenku tak ako @kristinka1234, ale ked je tak horuco tak ani celenku

mamainprogress
17. jún 2013

Moj ma 1 rok a bez ciapky von nejdeme. Jednak kvoli slnku a jednak kvoli uskam.

0550
17. jún 2013

vždy čiapku máme so sebou a ked zaspinká v kočíku dám mu ju dolu aby sa nepotil ak je moc horúčava

iva87
17. jún 2013

Ja ciapocku nedavam, do kocika vobec nie a ani vonku pokial sme v tieni a nefuka, na slnko len klobucik, mam pocit, ze niektore maminky to uz s tymi ciapockami prehanaju 😒 Prvemu som tiez nedavala vobec, uska zapalene nemal ani raz, akoze potit sa cely den v ciapocke pri 30 stupnoch musi byt ozaj uzasne 🙄

graceful9
17. jún 2013

Akože ženy, chcem vás vidieť v čiapke v tomto teple...pre boha a načo čiapka? práve cez hlavu uniká najviac tepla čo je v tomto teple určite lepšie...okrem toho kočík je spoly uzavretý strieškou a tak je tam teplo lebo neprudi vzduch a tým pádom ani nnemá ako nafukať...a okrem toho je rozdiel keď fuka vietor a keď je prievan...to sú úplne iné veci...

katren
17. jún 2013

kocky, fakt nechapem, ako mozte davat ciapku /vraj kvoli usiam 😕 / teraz detom na hlavu.....
nasa najmladsia spi momentalne vonku, iba v plienke, bez ciapky, ci klobuka, mame v tieni 27,5 stupna.....
uplne suhlasim s @graceful9 ... naco mate striesku na tych kocikoch? uz ste tam skusali strcit hlavu teraz??? ved tam vobec nefuka....

kitty88
17. jún 2013

ja davam malej len satku, kvoli slnku, aby jej nepieklo na hlavu, lebo striesku mame stale stiahnutu dole, kedze potom nic nevidi a ona je zvedava 😀 😀 😀 😀

fuska
17. jún 2013

Ja davam ciapku iba ked na hlavu svieti slnko. Ale treba si dat pozor, ked si na prechadzke a ides napr. po priamom slnku a potom zajdes do lesa alebo parku, niekde byva dost chladno a spotene dietatko moze prechladnut. Vtedy by som supla na hlavu ciapku kvoli vetru a chladu.

monhla
17. jún 2013

Práveže malinkým detičkám v kočíku netreba. Staršia MUSÍ mať klobúčik, kvôli úpalu ale mladšia keď je v kočíku nepotrebuje. Hlavne keď spí. Keď je hore a niekam ideme /kočík vtedy natáčame občas aj k slniečku / tak jej dám ľahučký klobúčik.

P.S. Staršia je jarná a prvý rok mala v lete čiapočku asi 3x keď sme ju nosili na rukách napr. na záhradnej oslave. Inak čiapočky nenosila.