Dávate 5 mesačnému dieťatku čiapočku s uškami?

gabuska36
30. apr 2012

baby chcem sa opýtať či 5 mesačnému babatku dávate čiapočku s uškami?.....alebo stači už len bez ušiek hlavne ked je teraz tak teplo...dik

iwky
30. apr 2012

Ahoj. Ja mám polročnú a keď je tak moc teplo dám len klobúčik ale vždy si so sebou zoberiem aj čiapočku s uškami ak by začalo moc fúkať 🙂

anjelicek26
30. apr 2012

@gabuska36 - pokial nefuka, ciapku nepotrebuje, ved je TEPLO.

ivetkab.
30. apr 2012

@gabuska36 ležiacemu bábatku by som nedávala čiapočku žiadnu. Vonku je fakt poriadne teplo. Ak si malú vyberieš vonku z kočiarika tak stačí klobúčik ak nie je vietor a ak by pofukovalo, tak vtedy nejakú bavlnenú čiapočku s uškami. 😀

lucinka311
30. apr 2012

my sme kúpili nášmu drobcovi bavlnenú kvázi šiltovku 😀 úplne ako stvorenú na taketo pekelné počasie 😅 má takú predĺženú látku po bokoch a vzadu - takže sú chránené aj ušká a temienko 🙂 dá sa to dokonca zaviazať, aby nám to neodfúklo z hlávky a malý v tom vyzerá frajersky - takže nie len praktické, ale ešte aj pekné 😎

katkas1
30. apr 2012

ked nefuka tak nemusi mat na usiach nic a ked je velmi teplo tak ziadnu ciapku, do kocika predsa nenafuka tak naco sa ma zbytocne parit 😉

lucka1987
30. apr 2012

ozaj je teplo.. ale u nas povacsinu fuka.. a tak ma drobec len rucnicek alebo satku na hlavicke a na uskach.. ale v kociku nie ked je teplo ... my ju mame skor na hranie v kociku 😀

juliagregor
30. apr 2012

do roka pokryvka hlavy v kazdom pocasi...
su uplne lahucke bavlnkove ciapocky, klobuciky, satky...len si vybrat...
upresnostujem vsetko so siltami...

nela82
30. apr 2012

male deticky by mali mat nejaku ciapocku-klobucik,satku..Vela razy stretavam mamicky s uplne malinkymi detickami a na hlavke nemaju nic-to by nebolo zle,pokial by bolo teplo a boli v chladku.No ked vydim male bábo ked je este dost chladno a na hlavke nema nic..-nezodpovedne 😕 Tiez ked su horucavi a dieta je na priamom slnku...
Hlavka sa nema prikrývať,len ked je zima-hlavku treba chranit aj pred slnečnými lúčmi-tie mozu narobit šarapatu 😉

zuzin78
30. apr 2012

ahoj,
moje babulky vzdy nosia bud satku ked je takto horuco maju lahku prijemnu ciapocku . a na ocka kvalitne okuliare nie nejake cinske , lebo to vobec nemusia mat nic na ociach
my sme minule leto boli s detmi v Chorvatsku a tam boli ine horucavy,ale klobucik Zari a aj Sofi vzdy mali, Zari ani na slnko nevysla, do roka dieta nema byt na priamom slnku.
ked vidis ,ze na na tvoje babatko slnko svieti, tak ho otoc aby nan nesvietilo.
@nela82 pekne si to napisala, ja teraz v tychto horucavach stretam mamicky co maju mensie deti ako mam ja, a napriklad 5mesacne nechaju na priamom slnku ved nech sa opali a oni su v tieni. 😖 😠

ivett1
30. apr 2012

@gabuska36 no, ja som dávala mojim ročným deťom v lete ľahučké klobúčiky 😉 ...ale je tu už na túto tému dosť diskusií, možno odpovedí na otázky?...(nechce sa mi vyhľadávať vo fóre ...)
@ikke klídek😉😀

exupery
30. apr 2012

No ked je teplo a nie je na priamom slnku ci nefuka-ziadna ciapka!!!!A a k tak len nejaky klobucik,satky,co mate stale s tymi ciapkami!

b1105
30. apr 2012

no moj ma rok a davame stale to je aj od toho kolko ma vlaskov ak ma malo tak urcite a zase v lete klobuk proti slnku, a cez rok ciapka proti vetru nechceme aby nas bolelo usko

rolak
30. apr 2012

moja dcéra sa narodila v lete a na prvej poradni mi doktorka povedala, že od 24 stupňov, pokiaľ nefúka a nie je na super pražiacom slnku, ale v kočíku, (čo ako miminko väčšinou bola) netreba čiapočku.

radlinka
30. apr 2012

my sme nedavali, boli horucavy, takze sa aj babatko poti a treba aby si zvykalo. Ked zacalo fukat, tak som davala jemnu, tenucku, bavnenu ciapocku. A kocik sme mali zakryty sietkou, takze aj to chranilo. Urcite ked sa pocasie zmeni a je chladno a veterno tak ano bez pochyby, ale v horucavach je to aj na dietatko moc. Ked uz dieta sedi, tak je fajn aj klobucik alebo nejaka mini siltovka.

ginger_fox
30. apr 2012

milá pýtajúca sa, môj syn mal práve ako 5mesačný prvý krat čiapku na hlave, lebo prisiel november 😀

zuzkalenka
30. apr 2012

ja by som dala nejakú šatku alebo šiltovku veď teraz je veľa možností 🙂
a keď začne pofukovať tak samozrejme že tenkú čiapočku aby mal ušká zakrité

martinkatinka
30. apr 2012

My máme ľahkú čiapku, s vetraním na vrchu, šiltíkom, ale ušká má ešte zakryté, nech mu do nich nenafúka, nechodíme po slnku, nemá rád slnko, ale aj tak je natretý krémom na opaľovanie pre deti....Každý ako uzná za vhodné, logicky nedám štrikovanú v týchto horúčavach, ale tiež dbám na to, aby zas do uší nenafúkalo...

hoogy
30. apr 2012

ja som malemu vzdy davala aj v lete lahku prikrivku hlavicky, mali sme nakupene satky, rozne lahke ciapocky je toho teraz naozaj vela.

tea333
30. apr 2012

no ak sedi v tieni kociara alebo inom tieni, ciapocku mat nemusi. v takomto teple ciapocka ma zmysel len ako ochrana pred slnecnym ziarenim.

jerryjanka
30. apr 2012

my máme klobúk ale je viac v rukách a na zemi ako na hlave tak ked ju pustím behať snažím sa byť v tieni 😀

luciferkax
30. apr 2012

Ja som tak malým drobcom na ušká čiapočku dávala, teraz má drobec 14 mesiacov, dnes mal klobúk, ale to nefúkalo, ak fúka, tak dávam takú šatku na ušká :D

vinifred
30. apr 2012

..ja som dávala vždy a dosť dlho..v lete letnú,ľahkú s uškami..vôbec netrpíme na ušká a to už chodia do škôlky..

irriss
30. apr 2012

Nejlepsi je nechat narust dlouhe vlasy ..kdyz je vitr, tak prikryt usi vlasama a kdyz je slunecno, tak udelat culik 😉

p.s. pridavam se k @ikke

Chapu, ze mate starosti s prvorozenymi, ale pochopte i to, ze jsou urcite hranice "vydrze" a v posledni dobe je to tu opravdu na hranici☹

minewka
30. apr 2012

Pokiaľ je na slnku - dám klobúčik.

Pokiaľ je v kočíku v tieni alebo len v tieni a vonku je +30 - nedám nič.

Sledujem momentálny stav a tomu to prispôsobujem.

usiko
1. máj 2012

ak iba trochu fuka vietor, uz by som dala s uskami....ak nefuka a ste v chladku,tak netreba.....osobne malejdavam ciapku aj v tomto upeku, aby nedostala upal....

poleva
1. máj 2012

daj baranicu 😀
aj ty máš teraz v tej horúčave čiapku na hlave?? no a hned máš aj odpoveď 😀

mandragora22
1. máj 2012

@gabuska36 ahoj, mne az rozum zastava nad sprostymi odpovedami poniektorych mamiciek. pytas sa na nazor, ci radu a tu ta vysmeju... no nic. ja som malej davala tenucku ciapocku s "uskami", ked mala 5 mesiacov, a to bolo pred rokom v juni. aj do kociara dokazal zafuknut vietor, ked pofukovalo. nikdy moja mala nemala problem so zapalom ucha apod. na druhu stranu poznam mamicku, ktora to brala nalahko, vonku horuco, dieta bez ciapocky, mierny vanok, do par dni zapal stredneho ucha. ja som na tieto veci opatrna. nedat babatku ciapku neznamena, ze dieta otuzujes. to skor riskujes to, ze ak je tvoje dieta nachylne na zapal ucha, tak bez ciapocky je o dost vacsie riziko, ze ho dostane ☹ ale snad...porad sa s detskou lekarkou, uvidis, co ti ta povie 😉

pimpulienka
1. máj 2012

ja som davala vždy pozor na uška. Mavala tenučke čiapočky nie s uškami, ale take, ktore chranili a sadli aj na uška, šatky na hlavku taktiež na uškach aj mala, klobučik tiež sadol až pri uškach. Pri silnejšom vetre daj určite pozor. Mala mala a ma pokryvku hlavky vždy.

januliku
1. máj 2012

Ja davam ciapocku zatial vzdy. V detstve som mavala casto zapal stredneho ucha a rozhodne tuto skusenost mojej malej neprajem. Pokrivku hlavy davam hlavne kvôli ochrane usiek pred vetrom a tiez slnku (obaja sme bledi).