Dávali ste bábätkám čiapku na doma?

nataly4
17. jan 2012

Ahojte, kolké z Vás davali vasim babätkam ciapku na doma???

petkave
17. jan 2012

Môj malý je síce augustový, no boli aj chladnejšie dni či noci, no čiapočku nemal doma nikdy... V spálni sme mali v noci zatvorené okno, do prievanu som ho nedávala, myslím, že čiapočka by bola zbytočná. A aj teraz v zime sú byty vykúrené, podľa mňa by som tým bábätku nahnala iba potničky...

nataly4
autor
17. jan 2012

a ani po kupani alebo ked ma spotenu hlavicku ste nedavali?

lenka_da
17. jan 2012

@nataly4 ani ja som doma ciapocku nedavala, len vynimocne, ak som mala pocit, ze im je chladno ale to bolo len malokedy (vacsinou tak v okt-novembri, kym sa este nekurilo). A po kupani uz vobec nie, moje deti mali vlasky uz od narodenia a ked som si predstavila, ze keby som si ja dala na mokre vlasy ciapku, brrrrr... Takze nie

petkave
17. jan 2012

@nataly4 Nie, vôbec... Môj malý nemal poriadne vlásky... Doteraz ich má iba pár, takže som ho vyutierala do sucha a bolo. Keby sa mi narodilo dieťatko v zime, tak to asi tiež neriešim. Ale u nás máme podľa všetkých návštev dosť horúco 😉 ... keby to bolo u našich v rodinnom dome, kde si kúria sami a na chodbách je chladno, možno by som uvažovala inak. Ale v mojom byte som to ozaj neriešila a ani s ďalším bábom nebudem... Iba, ak by nám vypli kúrenie 😵

martincca
17. jan 2012

ja som dávala, tak 1. mesiac, ale len úplne tenulinkú, keď som cítila že je chladnejšie, my veľmi neprekurujeme, v spálni máme stálych 19-20st, malý je februárový a nemal skoro žiadne vlásky.

ikke
17. jan 2012

iba na spanie, asi prve 3 tyzdne, bol februar, nemal ziadne vlasy a my spavame pri okne otvorenom na vetracku. tu to tak odporucaju, ale max. do 6 tyzdnov dietata.

katkanova
17. jan 2012

nie

yvetulka
17. jan 2012

@nataly4 ja som tiez nedavala ciapocku doma absolutne

chavele
17. jan 2012

nie

jasminet
17. jan 2012

nie, my sme nedavali, dokonca ani na von ked bola v hlbokom kociku (je junova), ale poznam rodinku kde sa rocne dieta doma bez ciapky snad iba kupe. inak ju ma non stop... 😕 😀

matkokrtko
17. jan 2012

@nataly4 Ahoj, nedávala som čiapočku vôbec. Dokonca aj v pôrodnici nám to zakazovali, vraj aby sa malému neprehrievala fontanelka.

daniela242
17. jan 2012

ja mám obidve deti narodené v zime a čiapku nedávam, doma máme teplo 🙂

lukinka26
17. jan 2012

nie, nedavala,

dyba
17. jan 2012

@nataly4 ano dávala,tuším prvý mesiac. malá sa narodila veľmi drobunká a málo vláskov. v karte sme mali tri výkričniky že nepodchladiť. tak preto. malá sa narodila v zime

anjelicek26
17. jan 2012

Moji boli julovy, doma ma to ani nenapadlo - skor sa prehreje babo, ako by mu bolo zima, s tym opatrne. Moji boli obaja junovy. Ale ono je to v podstate jedno DOMA mame teplo vzdy.

lucka1987
17. jan 2012

zvyknem dat obcas po kupani na hlavicku.. ale to len tak na hodinku, je septembrovy a nedavala som mu ani ked sme prisl z porodnice, len prve 3 tyzdne ked sa u nas nekurilo a zdalo s ami chlapdnejsie... teraz uz vobec nedavam