Dali by ste dievčatku chlapčenské pyžamo do škôlky?

jankavr
26. okt 2011

🙂 Upratujem skriňu a našla som pekné pyžamka, čo nosil syn do škôlky. O chvíľu nastúpi do škôlky dcéra a mám dilemu. Pyžamka sú ako nové, ale žiaľ chlapčenské..Bob staviteľ, Scooby Doo, Roary, Traktoriky...Dali by ste???Všetky ostatné veci, okrem pár teplákov na doma, mám pre dcéru dievčenské. Pre zaujímavosť mi napíšte, ako to vidíte. 😎 Dik J

zuzana76
26. okt 2011

ja by som kludne dala, ved v tom tam bude iba spat a scooby doo a bob stavitel nie je len pre chlapcekov, podla mna

jarunka111
26. okt 2011

@jankavr asi dala a chalani budú z nej hotoví 😀 😀 😀 náš šimonko by si ju iste rýchlo obľúbil 😀 😀 😀

kvojtanikova
26. okt 2011

@jankavr ja by som tiez dala, ved v tom bude len spat, a ako tu pisu mamicky, chlapci z nej budu hned "namakko". ani ostatne dievcatka sa jej podla mna nebudu smiat, este je malicka, netreba hned kupovat nove ked mas kvalitne pyzamka.

pointka
26. okt 2011

Je smutne, ze sme ako spolocnost tak strasne zaskatulkovani a zakomplexovani voci veciam vymykajucim sa standardu. Janka prepac, ale ja nevidim na tom nic zle, ked moja dcera nebude spavat ako cukricek v barbienkovskom pyzamku. Kopa ludi nema ani co dat do ust, nie to este riesit, ci ich dcera bude mat ruzovucke pyzamko, alebo bude nosit pyzamko po bratcekovi. Okrem ineho si myslim, ze to, ci sa deti posmievaju alebo nie by mali riesit ucitelky v skolkach.

Este jedna vec. O par rokov, ked pojde dcerka do skoly bude zase problem so znackovym oblecenim. Nie kazdy ma na to, aby sa vyrovnal standardu zbohatlikov stale novymi znackovymi vecami.

katecameron
26. okt 2011

no deti su zakerne ja by som si nato dal pozor ale zas ona je malicka tak snad nebude v triede s velkymi prespekulovanymi ja som mojemu raz dala do skoly ponozky boli MODRE no kvietky tam boli a posmievali sa mu dievcata ale jemu to bolo jedno nevadilo mu to zalezí aj od dietata a ucky ozaj toto neriesiua kaslu na to podla mna

katecameron
26. okt 2011

ale nenapísala som odpovbed keby som nato mala tak by som chlapcenske nedala ale ak mat financne rezervy tak zialbohu ano DALA by som radsej by som sa snazila kupovat vci unisex kedze mate aj dievcatko moja rada

jankavr
autor
26. okt 2011

@katecameron máte pravdu. Deti sú zákerné, a to sú ešte malé, učiteľky majú hádam iné starosti 😉 .Čo sa týka unisex vecí, mne sa zdá, že už je takých čoraz menej. Minule som hľadala tepláky pre syna, už som sa tešila že modré, ale strih bol dievčenský, zvonový ☹

vroni
26. okt 2011

Isteže áno, moja dcéra v pohode nosí "chlapčenské" veci a nikoho (a ju samu najmenej) to netrápi. Len vypatlaní rodičia riešia, či je cudzie dieťa oblečené podľa ich vkusu a tým sa rozhodne prispôsobovať nemienim. Moje dieťa vie, že druhým sa posmievajú len hlupáci a nemá hemungy to povedať aj nahlas (no jo, huba nevymáchaná 😀 😀 😀 ) Mne sa zase nepáčia deti našuchorené ako Barbiny, ale mala by som výhrady, keby sa im moje dieťa pre ten ich (pre mňa nepochopiteľný) vkus vysmievalo.
Kto sa chce druhému vysmievať, dôvod si nájde (aj medzi dospelými), ja som skôr za to, aby sa dieťa naučilo spacifikovať posmievačov (nie ručne), než kvôli tomu meniť šatník, školu alebo krajinu...

klementina
26. okt 2011

tak ja mam zatial iba jedno dieta dceru a pyzamo sme kupili chlapcenske-vlacik tomas, nevidim na tom nic zle, ked prideme do obchodu s oblecenim, mala vzdy vleti do chlapcenskeho, lebo tam maju tricka s dinosaurami a vlacikmi. barbiny a ponikovia ju vobec neberu zatial (nastastie), bezne jej kupujem veci z chlapcenskeho oddelenia. neviem vobec ako nieco take napadne niekoho riesit

katecameron
26. okt 2011

@vroni tak porad ako to dieta naucit 😉

jankavr
autor
26. okt 2011

Zaujímal má názor iných.Vidím, že sme ženy praktické a hlavne nezaškatuľkované, ako napísala pointka. Pyžamá odkladám a budeme na nich "baliť" chlapov vo škôlke 😀 😀 😀

vroni
26. okt 2011

@katecameron, jaaaaaaaj, no tak to neviem 😉 Asi len vysvetľovať, vysvetľovať, vysvetľovať (že sme rôzni, niekto taký, iný onaký, ale preto sa nevysmievame a keď sa niekto vysmieva, tak ho treba upozorniť, že to nie je pekné, nebudú sa s ním iné deti chcieť kamarátiť atď) A dať dieťaťu istotu, že sa ho dospelý zastane, keď sa mu niekto iný vysmieva (napríklad povedať, že "ak sa ti Janko neprestane vysmievať, pôjdem sa porozprávať s jeho mamičkou, aby mu vysvetlila, že to nie je pekné") Pokiaľ to je normálne dieťa, tak to obvykle stačí. Pokiaľ je to chúďa dieťa rodičov kreténov (aj takí sa nájdu), tak naliať čistého vína: "Janko sa šdaredo správa, lebo sa tak správajú aj jeho rodičia. Nepáči sa nám to, ale nedokážeme to zmeniť, dávaj si okolo Janka široký oblúk a nevšímaj si jeho reči, Janko nemôže za to, že z neho chovajú zlého chlapca" A v dospelej verzii s tým oboznámiť aj učiteľku.... U nás to funguje - teda tie miernejšie verzie, k "tvrdej" sme sa zatiaľ utiekať nemuseli (možno šťastie, takže rozhodne to nedávam ako univerzálny návod na prežitie)

pointka
26. okt 2011

janka moja priatelka ma starsieho syna (5) a mladsiu dcerku (3). Ona je presny prototyp bratislavskej pipenky s plnbou penazenkou, avsak nie tak vymletej ako vacsina je. Vzdy je perfektne nahodena, nalicena a proste tip top veci. Ale sama oblieka dcerku do veci po syncekovi, dokonca tie co uz ona vynosila posuva mne a tiez neriesim.
Je to len farba 🙂 Dokonca moja mala je totalne namotana na auticka a miluje rozpravku Cars a Toy Story a ma aj take pulovriky s mcqeenom a pod 🙂 Ale je jasne, ze je este malinka, ale tiez ju chcem viest k tomu ako pisala vroni. Zakerne a zlomyselne decka sa najdu vsade, je to hlavne vychovou a co vidia doma. Byvala som v BA 15 rokov, tento rok som sa odtial prestahovala a som rada, ze mi tam mala nebude vyrastat, lebo zial tam je ta zakernost najvacsia.

A teraz si spominam, ta priatelka, co som spominala vyssie mi akurat minuly tyzden vravela, ako jej maly prisiel uplakany zo skolky, lebo sa mu jedno dievca posmievalo ako sa smiesne smeje... Akoze no commet.

janka hlavne bud sama sebou a sebavedoma, budu to vidiet aj tvoje deti. Ak sa ti bude dcerka stazovat, treba to razantne v skolke rieist s ucitelkami. Ta moja kamoska riesi skoro kazdy tyzden nieco v skolke, lebo ako sa pisalo vyssie, ucitelky fakt kaslu na tie deti.

mimikyky
26. okt 2011

ja som dávala synovi bledomodré pyžamo s takou malou mačičkou na obrázku po dcére do škôlky, a s plačom ma po nejakom čase prosíkal aby som mu ho už nikdy nedala, lebo sa mu vysmievajú, že je baba!!! potom ho už ani doma nechcel nosiť 😠
5ročné decká už dokážu byť zákerné 😢 😢

jazminn
26. okt 2011

@jankavr práve že, moja dcéra chce len chlapčenské pyžama. Modré s autom, motorkou, dinosaurom a pod., žiadné bárbiny a nebodaj ružove! to by neobliekla. A rada nosí chlapčenské veci...

leniciatko
26. okt 2011

u nás je to takto: synovi som dala do školky chlapčenské- vrch biely s čiernymi čmárancami a nohavice modré....zle bolo, lebo je babské. dobre teda!
tak som mu dala celé modré, po dcére, po celom sú maličké ružičky, a na hornom diele kukučkové hodiny. toto je v poriadku, a že je dievčenské , to nevadí... 😀
neviem na čom to je...

lenka3007
26. okt 2011

Podla mna to nie je problem....Mam kamaratku, ktora ma dve dcery a tie su total namotane na traktor v akejkolvek podobe, takze miesto babik im nosime traktore s vleckami a samozrejme aj tricka a nikomu to nevadi. A moj maly ked mal asi 2 roky a byvali sme este na slovensku u nasich, tak nosil na doma dievcenske tricko, mne sa velmi lubilo, perfektna kvalita a bolo take slabulinko ruzove az do biela, ale to fakt len u nas nadvore. Raz k nam dosla taka stara striga co si hovori, ze suseda a zacala sa mu smiať (pritom na tricku bol napis New york, nic dievcenske) že "a ty jak vyzeras, co ti to ta mama dala, vyzeras ako dievca a podobne" som vyletela vonka a tak som ju do Piiip poslala, ze nevedela kadial ma utekat, dobre som jej vynadala, ze ako sa chova, a ze nech sa pozrie na svoje vnucence... uz viac ku nam neliezla... Je pravda, ze deti sa chovaju, ako doma vidia, takze ked sa ja nebudem posmievat pred synom, nemal by to ani on robit. My mame vyhodu, ze nezijeme na slovensku, ze tu znacka na obleceni neznamena nic, ze su tu v jednej triede deti roznych narodnsti a farieb pleti a predstavte si, ze tu na cloveku neuvidis, ani z rozhovoru nezistis, ci je milionar, alebo priemerne zarabajuci. Nikto sa tu na nic nehra, nepovysuje sa nad inych...