Curaprox cumlík - skúsenosti

20. apr 2023

Ahojte, zobrala som od maleho cumlik, mal lovi dynamicky, ale na odporucanie od zubarky sme odlozili. Nepyta si ho, ale nevie zaspat (mal ho iba na spinkanie), je nervozny, a ja velkou pravdepodobnostou skoncim na psychiatrii. Som vyhorena uz z toho, uplne. Doteraz pokojny chlapcek, a odkedy nema dudel, vsetko je zle... Ma cerstvo 2 roky.

Zubarka nam ale DO BUDUCNA odporucila curaprox dudle, ze ak uz, tak tieto. Ale aj tieto do roku aj pol......

Vy ste dokedy davali cumliky?

Ja mam v plane mu vratit dudel na spanok... Ale uz nie lovi, ale ten curaprox.

banalu
20. apr 2023

Moja ma sice len rok a pol, ale curaprox letel do kosa 😂

vevulik18
20. apr 2023

Ahoj, mala má Avent, tie sú ortodonticke 🙂

dajana285
20. apr 2023

Ahoj. Ja som používala pri staršom curaprox cumlíky, ale tiež na odporúčanie od p. zubárky sme cumeľ zrušili v 1,5 roku. Celkovo sú teraz názory zubárov AJ logopédov také, že radšej ortodontický cumeľ ako iný (ako napr. curaprox, mam), ALE po 1,5 roku už môže škodiť akýkoľvek cumeľ. Aj p. učiteľky v škôlkach som počula spomínať, že je to často vidieť už na tých 3-4 ročákoch, ako dlho mali cumle, podľa reči...

Aaa ešte jedna vec mi napadla, možno by si tu aj našla cez hľadáčik xy diskusií o tom, keď po odobratí cumlíka mamky deťom cumeľ vrátili. Keď skúsili cumeľ znova vziať, bolo to už takpovediac nemožné. Niektoré detičky dokázali potom preplakať vkuse hodiny a hodiny, lebo vedeli, že ho potom dostanú späť. Aj my sme mali chvíľku ťažké obdobie, ale nakoniec nám pomohla iná spánková asociácia (náš synček si obľúbil háčkovaného mojkáčika, zvykol si sa k nemu túliť namiesto cumlíka).

Ja chápem, že to máš teraz brutálne náročné, takže úplne rozumiem, že uvažuješ cumeľ vrátit, samozrejme rozhodnutie, pre vašu rodinku najlepšie, vieš urobiť len ty❤️ držím veľmi palce a prajem veľa síl 💪

sajmonka_1216
20. apr 2023

ja dávam curaprox od narodenia a malá je spokojná :D je to samozrejme iný tvar v puse ako tie klasické okrúhle, ale možno si zvykne.. moja po curaproxe lovi nechcela... taký veľký bol v ústach a ten curaprox je predsa len taký tvarovaný a aj okolie je silikónové či aké... lovi bol okolo cumľa plastový, to tiež nechcela

banalu
20. apr 2023

@sajmonka_1216 suhlasim, ze ak by ho mala od zaciatku, tak by to bolo mozno ine.