Ahojte, zobrala som od maleho cumlik, mal lovi dynamicky, ale na odporucanie od zubarky sme odlozili. Nepyta si ho, ale nevie zaspat (mal ho iba na spinkanie), je nervozny, a ja velkou pravdepodobnostou skoncim na psychiatrii. Som vyhorena uz z toho, uplne. Doteraz pokojny chlapcek, a odkedy nema dudel, vsetko je zle... Ma cerstvo 2 roky.
Zubarka nam ale DO BUDUCNA odporucila curaprox dudle, ze ak uz, tak tieto. Ale aj tieto do roku aj pol......
Vy ste dokedy davali cumliky?
Ja mam v plane mu vratit dudel na spanok... Ale uz nie lovi, ale ten curaprox.
Ahoj, mala má Avent, tie sú ortodonticke 🙂
Ahoj. Ja som používala pri staršom curaprox cumlíky, ale tiež na odporúčanie od p. zubárky sme cumeľ zrušili v 1,5 roku. Celkovo sú teraz názory zubárov AJ logopédov také, že radšej ortodontický cumeľ ako iný (ako napr. curaprox, mam), ALE po 1,5 roku už môže škodiť akýkoľvek cumeľ. Aj p. učiteľky v škôlkach som počula spomínať, že je to často vidieť už na tých 3-4 ročákoch, ako dlho mali cumle, podľa reči...
Aaa ešte jedna vec mi napadla, možno by si tu aj našla cez hľadáčik xy diskusií o tom, keď po odobratí cumlíka mamky deťom cumeľ vrátili. Keď skúsili cumeľ znova vziať, bolo to už takpovediac nemožné. Niektoré detičky dokázali potom preplakať vkuse hodiny a hodiny, lebo vedeli, že ho potom dostanú späť. Aj my sme mali chvíľku ťažké obdobie, ale nakoniec nám pomohla iná spánková asociácia (náš synček si obľúbil háčkovaného mojkáčika, zvykol si sa k nemu túliť namiesto cumlíka).
Ja chápem, že to máš teraz brutálne náročné, takže úplne rozumiem, že uvažuješ cumeľ vrátit, samozrejme rozhodnutie, pre vašu rodinku najlepšie, vieš urobiť len ty❤️ držím veľmi palce a prajem veľa síl 💪
ja dávam curaprox od narodenia a malá je spokojná :D je to samozrejme iný tvar v puse ako tie klasické okrúhle, ale možno si zvykne.. moja po curaproxe lovi nechcela... taký veľký bol v ústach a ten curaprox je predsa len taký tvarovaný a aj okolie je silikónové či aké... lovi bol okolo cumľa plastový, to tiež nechcela
@sajmonka_1216 suhlasim, ze ak by ho mala od zaciatku, tak by to bolo mozno ine.
Moja ma sice len rok a pol, ale curaprox letel do kosa 😂