Ahojte maminy! Prosím Vás poradte, lebo naozaj už neviem kam z konopí 🙂 Mám arzenál výbavičky, ale neviem, koľko vziať a čo vziať čisto len do pôrodnice na tie 4 dni či koľko sa tam chodí 🙂Koľko kusov z čoho. Dakujem za odpovede. A ešte...som ,,len" v 32 týždni, vecičky mám popraté,poskladané, všetko ako má byť a chcem sa ešte spýtať, či ked si už môžem to čo budem brať do pôrodnice pripraviť teraz odložiť do skrine v cestovnej taške pre mna a malú? nie je to skoro? alebo neskoro? 🙂 nebude to vadiť ked mi to ešte 8 týždnov bude čušať v taške?vdaka
nie, do pôrodnice len čo budem potrebovať pre malú tam
@helena220 okrem plienok nebudeš potrebovať pre malú nič. Ale ked si chceš vziať svoje môžeš. Ja som si brala všetko svoje. Perinka, decka, rukavicky 2x, capicky 2x, body 4x a dupacky 4x ale nie všetko sme využili. Plienky platene na odgrckavanie 5x pamersky a kremik na zadoček a nám kazali si kúpiť lieh na ošetrovanie pupceka.
Ale ináč všetko oblečenie pre mimi ti dá aj nemocnica nemusíš si nič brať
jednorazove plienky, vlhcenne utierky, par latkovych plienok, a 2x capicky 2 rukavicky (s ponozkami si niesom ista). a dobra je tenucka decka ked budes babo vynasat ku navsteve
v porodnici babatko oblecu sestricky do nemocnicnej kosielky a daju do nemocnicnej perinky. ktomu daju latkovu plienku /na utieranie ak babatko sa pogrcka/ ja by som uz po mojej skusenosti zobrala z domu body (aj kratky aj dlhy rukav zalezi na teplote v izbe) miesto ich kosielky /su velke, nepohodlne a vysuvaju sa na chrbatiku/. zavinovacku nepotrebujes. iba zober jedno velke balenie jednorazovych plienok a 1-2 balenia vlhcene obrusky na zadocek a este krem napr. ja som dostala taku vzorku sudocrem v balicku u gynekologa tak to uplne stacilo. latkove plienky by som tiez nebrala svoje, pretoze vacsinou tam je malo miesta nemas to kde skladovat nedajboze rucne vyprat a vyvesit. ked budes potrebovat latkove alebo druhu perinku, ked sa babo pocika alebo pogrcka tak staci povedat sestricke. ciapocku a ponozky kludne zbalit mozes, to nezabera vela miesta a uvidis podla teploty na izbe ci budes potrebovat dat alebo nie.
dakujem 🙂
ja som z Kysuc ale ak ti to pomoze kukni 🙂 http://www.porodnicacadca.sk/16/veci-do-porodnice/
@helena220 pytas sa na to co mas pripravit pre dieta na cestu domov?