Čo znamená číslovanie na detskom oblečku?

mirka3211
7. nov 2011

Ahoj, možno sa budete smiať, ale chcem vedieť, že keď je na trebárs bodynku veľkosť 52, či to znamená veľkosť bába v cm.. Čakám mimino a začína ma chytať panika.. a ako rýchlo také bábo rastie? 🙂 viete mi poradiť, že na prvé dni aké veľké oblečko treba, na druhý mesiac a tretí mesiac?? Je mi jasné, že to závisí od toho, aké veľké sa mimčo narodí, ale tak rátajme tak 3,5kg a 51cm... Tak som sa ja narodila, tak dúfam, že moje mimi nebude väčšie 🙂

ajkuska
7. nov 2011

áno veľkosť napr. 52 je dĺžka dieťatka v cm. pre novorodenca je veľkosť zvyčajne 50-56, potom nasleduje veľkosť 62, následne 68 atď. musíš si ale uvedomiť že asi každý výrobca má iný meter a čo značka hoci rovnaká veľkosť to rozdiel 😎. Niektoré značky tiež udávajú veľkosť v mesiacoch - pre novorodenca 0 mesiacov, potom 0-3 mesiace atď.

angua27
7. nov 2011

mirka, áno, číslovanie 52 znamená, že je určené pre bábätko, ktoré má okolo 52cm. tu je super tabuľka http://www.inzerosvet.sk/rodina/?q=44 ja som kupovala prvé oblečko 50-ku pár kusov, pár kusov 56 a pár 62. malý sa narodil s mierou 47cm, takže sme nabehli na 50-ku. do toho sa rýchlo dostaneš, neboj. 😀

halienka
7. nov 2011

Áno, je to vlastne veľkosť bába v cm. Keďže sa bábatká rodia zhruba okolo 50cm veľké, tak ti stačí kúpiť na začiatok pár vecí veľ. 52, no nie moc, lebo oni rastú veľmi rýchlo, zhruba po mesiaci sa ti tam už určite nevmestí, takže potom už viac vecí veľ. 56 a 62, za prvých 6 mesiačkov ti dorastie zhruba do veľkosti 68, čo znamená, že prejdeš veľkosťami, 56, 62, 68. Ak ti pomôže, tak tu je tabuľka veku a veľkosti:

d_anica
7. nov 2011

Číslovanie znamená dĺžku dieťatka v cm, ale neplatí to úplne 100%. Na niektorých veciach je udávaná veľkosť v mesiacoch a ešte aj v kilogramoch bábätka. Tiež som z toho mala chaos, ale keď sa ti narodí bábo rýchlo sa naučíš odhadnúť to. Môj malý sa narodil 53cm a 3700g. Po príchode z pôrodnice mu bola veľkosť 56, alebo Newborn (napr. na veciach z Tesca) akurát. Teraz má 5 týždňov a niečo cez 5kg a newborn som už vyradila. Niektoré 56tky mu ešte sú, záleží od výrobcu, ale väčšinou už má 62, rsp. 0-3 mesiace. 🙂

kohutovci
7. nov 2011

Mirka super, ze si zalozila tuto temu.. tiez sa rada priucim.. 😉
ja som si kupila z kazdej velkosti 3-4 kusy.. badynka, overalceky, dupacky, pulovriky.. a tak.. po velkost 74.. uvidim ake bude babo velke, kolko toho bude treba a podla toho budem dokupovat dalsie.. vraj je kazde babo ine..niektore treba prezliekat aj 6-7x denne lebo vela vrackaju a tak.. a napr mojej sestri mala sa nezaspinila vobec a prezliekala ju 2x denne.. pre dobry pocit 🙂

dena10
7. nov 2011

50 0 - 1 mesiacov do 50 cm
56 1 - 2 mesiace 51 - 56 cm
62 2 - 3 mesiace 57 - 62 cm
68 4 - 6 mesiacov 63 - 68 cm
74 6 - 9 mesiacov 69 - 74 cm
80 9 - 12 mesiacov 75 - 80 cm
86 12 - 18 mesiacov 81 - 86 cm
92 18 - 24 mesiacov 87 - 92 cm
98 2 - 3 roky 93 - 98 cm
104 3 - 4 roky 99 - 104 cm
110 4 - 5 rokov 105 - 110 cm
116 5 - 6 rokov 111 - 116 cm
128 6 - 7 rokov 117 - 128 cm
140 7 - 8 rokov 129 - 140 cm

maggie2
7. nov 2011

no čísla pod 56 vrátane by som kupovala len predčasniatkam, moja dcéra sa narodila 46 cm ledva 2,5 kg tak 56 jej bola veliká, ale to tak prvé max dva týždne, potom hneď 62, a veľmi dlho nám vydržala 68 veľkosť, 74 sme len tak preskočili a potom to už išlo veľmi rýchlo postupne smerom k väčším veľkostiam aj na 98 a 104 sa dosť dlho držala. Takže moja rada, na malé oblečenia škoda peńazí, sú to fakt vyhodené peniaze von oknom, chápem tá radosť pri prvom dieťati ale 3/4 vecí Ti dieťa ani nevynosí, nerátajúc to, čo podostávaš do daru, a fakt s odstupom času človek vidí, koľko premrhal a ZBYTOČNE peňazí na kadejaké oblečká čo malo dieťa oblečené možno tak zo 5 razy.

monr
7. nov 2011

velkosti pre deti su tak individualne, že az. Porovnanie mojej malej, v roku velkost 68, sestrin malý v 3 mesiacoch velkost 68.na zaciatok ti iste stačí 56 velkost, ak bude drobec menší, lahko dokupis ako my, ak bude rýchlo rast, aj tak budes priebezne dokupovat, isto sa nezasob malinkymi velkostami, vždy jednoduchsie dokupit, ako nevyuzit.

nelicefo
11. nov 2011

Myslim ze teraz je velmi vela cislovanie v mesiacoch. 😉

ichbinich
12. nov 2011

Co sa tyka otazky, ako rychlo rastie: to je tiez strasne indi-vindi 😉
Moj maly nosil kazdu velkost tri mesiace, zacinajuc 50-tkou (!) zhruba do jedneho roka, teraz sa to este viac spomalilo (kazdu velkost okolo 4 mesiacov, takze vsetko vynosi 😀 ). A to je velkostou na 25 az 50 percentile, takze nie je vynimocne maly, ale teda ani velky 🙂
Ked si budes ukladat veci, tak nie len podla vysacky, ale poloz si tie vecicky jednu na druhu a tak si porovnaj velkosti. Kazdy vyrobca ma fakt iny meter, a casto je rozdiel jedna velkost. Priklad: teraz nosi moj jedno tricko 74-ku a ostatne veci uz 86-ky, par 80. Takze tak 😉
Este poznamka: Tesco striha siroko a kratko (na tucne britske deti 😉), C&A sa asi najviac drzi ozajstnej velkosti, H&M striha trochu vacsie ako C&A.

Vsetko dobre!

anicka1981
12. nov 2011

no ja som kupila aj 54 a tie drobec nosil asi 2 tyzne, takze radila by som radsej vatsie cisla,, maly sa narodil 3800g, 😉 a z perinky vyrastol za mesiac 😀

karap
12. nov 2011

ak Ti mozem poradit,v.50 nekupuj vobec a z v.56Ti staci jeden kus.Radsej kupuj az v.62,lebo Ti babatko z tych mensich velkosti hned vyrastie.A kedze je oblecenie teraz take drahe....na vatsom obleceni vyhrnies rukaviky v pohode

li_la
12. nov 2011

No náš syn sa narodil v takej celkom štandardnej veľkosti - 3150 a 50 a všetko mu bolo obrovské. Keď sme niekde pýtali menšie, tak sa nás pýtali, či je nedonosený a bol... Ale zas to by mu aj tak bolo všetko rýchlo malé. Ja z mojich skúseností by som ti poradila, aby si hlavne nekupovala veľa dopredu, pretože nakúpiš toho kopec a potom si všetko oblečiete raz dvakrát a bude mu to malé. Myslím, že bez 50 sa aj zaobídete. Ak teda bábo plánuješ mať chvíľku na začiatku v perinke. A tiež je ešte podľa mňa doležité že čo kúpiť. My sme kúpili body a bála som sa mu ich obliekať cez hlavičku, takže sme museli zháňať ešte klasické košielky. Nakoniec nosil ešte také po mne. :D Takže z najmenších veľkostí by som riešila hlavne košielky zavinovacie a ak body tak tiež len také, čo sa dajú rozopínať na boku a nemusíš ich preťahovať cez hlavičku. Keď už mal veľkosť 62, už to bolo ok. 🙂 Už som prišla aj na ten grif, ako ho obliekať pohodlne bez strachu cez hlavičku. A neboli sme už ani v zavinovačke, takže sme cez zimu nosili body a dupky. No a od čísla 68 sme už nosili všeličo. Zas pokiaľ bol úplne miniatúrny, tak nosil tak bábätkovské veci a teraz už také frajerské. A ako napísala dena, tak to väčšinou sedí. My sme trošku väčší ako priemer, ale aj tak nám to sedelo. A nakujeme väčšinou v Tescu, lacné a pekné, ale je pravda, že tie veci sú také široké... Veľa zdaru! 🙂 Na všetko postupne prídeš. 🙂

nasta197
12. nov 2011

ahoj a by som určite nekupoval oblečenie veľkosti 50 nevyužiješ ho.. možno len pár dní lebo dieťatko neuveriteľne rýchlo rastie mi sme používali veľkosť 56 od narodenia trosku bolo volnejšie ale dieťatko sa určite cítilo pohodlnejšie 😉

renusska
13. nov 2011

my sme mali 50 a aj to mu bolo velke 🙂 teraz ma vyše mesiaca a stale to oblečie ale aj 56 zaleži na strihu a na výrobcovy.malý mal 48cm ked sa narodil.