Čo začať kupovať pre dieťa, ktoré sa narodí v januári?

30. sep 2021

Ahojte termín mám síce prelom január/február ale pomaly rozmýšľam čo kupovať pretože čas sa kráti a keby sme mali všetko kupovať naraz tak by toho bolo veľa čo sa týka financií.
Nedávno nám prišla postielka a mame objednaný set do postieľky.
Detské veci na oblečenie a tak ešte nepozerám pretože akurát prerábame izby a len by mi to zatiaľ zavazdalo.
Rada by som vedela akú výbavu začať kupovať a zháňať.

mima1
30. sep 2021

Tak asi zaklad vanicka a veci potrebne na kupanie. Mozno teplomer ak si netrufas odhadnut aku vodu,uterak,prebalovak ak chces.
Vecicky vies niekde uskladnit u rodicov s tym by som asi vela necakala na poslednu chvilu. Treba ich vyprat vyzehlit.
Ja som kupovala dopredu kocik,monitor dychu,ohrievacku na flase,flasky,teplomer klasicky,postielku,plienky,obycajne latkove plienky,perinku ta mi bola na dve veci 😂,deky,fusak. Hupacie kresielko to sme tiez nevyuzili 😂.

autor
30. sep 2021

@mima1 kocik mame vybratý a približne o mesiac by sme si ho mali vyzdvihnúť. Ale je toho tak veľa že neviem kde začať 🙈 a odsávačku ste využili? O tej sa veľa píše a neviem či je dobrá manuálna alebo elektrická

mima1
30. sep 2021

Odsavacku netusim. Nasi boli na umelom. Chvilu som mala pozicanu od kamosky rucnu. Dalo sa to no mala som problemy tak som to ukoncila. V tom neporadim.

simkids
30. sep 2021

odsavacku a flasky nemusis, to potom kupis ak bude treba, zozen si hlavne pediatra a ten ta mozno aj usmerni, co vsetko ti bude treba (hlavne co sa tyka liekov a prvej vybavy co kupis v lekarni). Ber to aj tak, ze vsetko sa da dokupit, nemusis stresovat. Zaklad je ta postielka, kocik, vajicko do auta, fusak do kocika, pripadne aj deka do auta, my sme vyuzili aj klasicku perinku a cumlik, teplomer do vody, v com ho budes kupat (vanicka, vedierko, lehatko, je vela moznosti), klasicke latkove plienky, jednorazove plienky (nekupuj vela keby nesadli), vlhcene utierky, casom je super ked si poriesis nosic, niektore su od narodenia, niektore na neskor. Vyzera ze je toho vela, ale vsetko sa da riesit priebezne aj potom, nie je to nic nezohnatelne 🙂

banalu
30. sep 2021

Ja som si spravila zoznam, ako velke veci - postielka, veci do postielky, kocik - veci do kocika, vajicko. Krmenie - odsavacka, sterilizator, flasa (kup 1 ks ak by babu nevyhovovala musis kupit inu znacku a potom celu sadu ti je zbytocne. Potom stlpec hygiena - vanicka, uteraky, teplomer, plienky, utierky, latkove plienky, proste vsetko na hygienu a prebalovanie. Zacala som s vecami co som vedela, ze musim kupit. Odsavacku napr. som kupila len nedavno. Aj oblecko som kupovala postupne. Je to take mile ked raz za mesiac nieco objednas...
Ja som tiez nakupovala postupne, a teraz som rada, ze sme to tak spravili, lebo som 2,5 tyzdna pred porodom a voooobec sa mi nechce nakupovat ani nic 😂 co som nekupila doteraz uz kupim ked mi to bude chybat.