ahojky kocky, prosim vas, viem, ze zoznamy sa davali do roznych tem, ale sa mi nechce hladat akosi tak ma napadlo to dat vsetko do jedneho 😝
mohli by ste mi napisat co zbalit do porodnice a vybavicku pre babatko a ak mate cosi ine este, zatial ma nenapada, DAKUJEM! 😉
No ja som si brala pre seba - 3 nočné košele (u nás nedávajú), všetky hygienické potreby, šlapky, odsávačku, vložky, nohavičky-bavlnené, doklady+sobášny list a tehotenskú knižku, pre bábo- plienky, olejček, lieh, masť na zadoček doporučujem s rybím olejom,kefku na vlásky, vlhké obrúsky, vatu, vatové tyčinky, ja som mala aj neaké oblečenie pre malú ale použila som ho až na cestu domov
doplnam pre maminku:
kojaca podprsenka, vlozky do podprsenky, ponozky, sietovane nohavicky(fakt odporucam), neparfemovane mydlo (koli kojeniu), vlozky vatove (tak e uplne obyc, aby to tam doel mohlo dychat), slapky do sprchy, ponozky, bepanthen (na popraskane bradavky, nafukovacie koleso (lepsie sa sedi po siti)
noo, tak pridavam, pre dalsie, kedze to bolo dnes v tehulkach, co do porodnice 🙂
Hygienické potreby
zubná kefka
pasta
mydlo
šampón
pleťový krém
hydratačné telové mlieko (neodporúča sa experimentovať s novými značkami)
loj na pery
kvapky do nosa (ak máte sklon k nádche budete ich potrebovať pri predýchavaní)
3 uteráky (2 menšie, 1 osušku - tmavšej farby)
Oblečenie
2 dojčiace podprsenky s odopínaním vpredu (približne o dve čísla väčšie ako ste nosili pred otehotnením)
1 balíček tampónov pre dojčiace matky alebo 2 bavlnené plienky
troje ponožky
tmavšie pohodlné nohavičky
nové alebo čisté nešmýkavé papuče (textilné sľapky nevhodné)
nočnu košeľu
župan a vložky dostanete v nemocnici nie však v každej (informujte sa vopred).
Ostatné
odsávačka na mlieko
fotoaparát
časopis
Doklady
materská knižka
občiansky preukaz
karta poistenca
Čo do pôrodnice pri prepustení
Doma pripravte manželovi tašku s oblečením pre vás a pre dieťa, ktorú vám prinesie pri prepustení.
Pre mamičku
tehotenské oblečenie
spodné prádlo
pančuchy
topánky.
Pre bábätko
1 bavlnenú košieľku
1 dupačky, svetrík a čiapočku (číslo 52-58)
3 bavlnené plienky alebo 2 bavlnené a jednu jednorázovú
1 poštolky č.1 - 2 (kúpite v drogérii)
zavinovačku s letnou alebo zimnou vložkou, v zime aj malú deku.
Dobrý nápad new. 😉
Vybava pre babetko:
Oblečenie
1 bavlnená čiapočka
2x čiapočka
5-6x detské body alebo košieľky
5-6x kombinéza alebo dupačky
2-4x mikina, kabátik alebo svetrík
2x rukavice proti škriabaniu
1x hrubšie rukavice (podľa ročného obdobia)
1x teplá kombinéza (podľa ročného obdobia)
2-3x ponožky
1-2x pletené topánočky
Základné potreby
30x látková plienka (pod hlavičku, na odgrgnutie, do ortopedických nohavíc a pod.)
balík jednorazových plienok
2x ortopedické nohavice
vlhčené obrúsky
2x cumlík + púzdro + retiazka
sterilizátor (napr. do mikrovlnnej rúry)
nožničky na nechty
odsávačka do nosa
lieh na čistenie pupčeka
vatové tyčinky do nosa a na pupček
gázové štvorčeky 5 x 5 cm na očká
borová voda na očká
čajík proti vetrom
mastička proti vetrom
teplomer
Keď prikrmujete alebo podávate odstriekané mlieko
sterilizátor na fľaše a cumle
3-4x fľaša (jedna na čaj)
odsávačka na mlieko
ohrievačka mlieka
odkvapávač na fľaše
kefka na fľaše a kefka na cumeľ
dávkovač na sunar
Užitočné doplnky
šatka na nosenie dieťaťa
polohovacie lehátko (výborne poslúži aj keď je dieťa staršie, aby pozorovalo okolie)
baby alarm (vysielačka, cez ktorú počujete dieťa keď plače)
babysense - pozorovač dychu...
Na spanie
postieľka alebo kolíska
matrace
min. 2x obliečky
polohovacie valčeky
2x rýchlozavinovačka
Na kúpanie a prebaľovanie
kúpacia vanička
lehátko na vaničku
teplomer do vody
2x osuška
2x umývacia špongia
hrebienok a kefka
prebaľovací pult alebo podložka
Kozmetika
detský šampón
detské mydlo
mastička na zadoček
detské telové mlieko
detský olej (na olupujúce sa šupinky vo vláskoch)
krém proti mrazu (podľa ročného obdobia)
Na prechádzku a cestovanie
kočík + pršiplášť + taška na rúčku
fusak (podľa ročného obdobia)
deka alebo rýchlozavinovačka (lepšia deka)
autosedačka
vankúšik
cestovná postieľka
cestovná prebaľovacia podložka
termoobal na fľašu
ja som nasla perfektnu stranku, kde toho je o tomto hodne vela: http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?cislocl...
Alexandra, to chceš povedať, že toto všetko máš doma nachystané pre baby?
Alexandra - tuším si myslela na všetko, väčšinu z toho síce mám po malej, ale kozmetiku a potreby na papanie musím ešte dokúpiť.
mracik - nediv sa, ono je to normálne, ale ja viem, že to považuješ za zbytočnosť.
Alex, ešte olivový olej- tel. mlieko sa hneď neodporúča, kvapky Sab Simplex- proti kolikám /je ich dobré mať doma/.. a pre seba okrem iných vecí aj masť proti hemoroidom, tie potvory neobišli dokonca ani mňa -po sekcii 😲 a v decembrovej fujavici som muža hnala do lekárne 😀
Kati, aj Ty?? 😉 Ja som zo zaciatku potrebovala aj vela, vela tamponov do podprsenky, aj do porodnice mi ich musel priniest drahy, lebo na treti den som nevedela co s mliekom, aj som odsavala ako diva, aj mi to tieklo divoko 😎
tak to mne nie, v tomto som ja mala smolu, od začiatku mizerne málo mlieka.
Ešte by som chcela upozorniť na kozmetiku Kinder Bubchen- mne aj Barunke sa po jej použití dieťa brutálne vyhádzalo 😠
Alex co sa tyka detskej kozmetiky na zaciatku by som bola opatrna. mne sa drobec vyhadzal z oboch co som skusala (nivea, johnsons) a aj pokozku mala suchu a pediatricka mi povedala, nech ju do 3 mesiacov umyvam len s vodou a po kupeli olivovy olej a na ritku rybiu mast. a takto fungujeme v poriadku. len rucky jej umyvam obcas s mydlom, lebo ich stale drzi v pasticke a ma ich potom dost spotene.
no tusim na mamatata je aj upozornenie na nich neviem ci som sem uz nehodila aj podobny link niekam
alexandra to načo ti je vsetko? 😕
mracik neblaaazni 😉 Este nie.. Ale vela veci uz mam o com som ani netusila naco a preco ich budem potrebovat.. 😅
ervotoc nie vsetko, to je prebraty zoznam 😉
Ja som mala tiež presne všetko ako Alex, okrem šatky na nosenie dieťaťa. Ešte ma napadla jedna dobrá a užitočná vec : sieťka proti hmyzu na kočík, ak vám ju nedodajú spolu s kočíkom, určite si ju dokúpte. Idem, vysielačka sa ozvala 😀
k tym zoznamom co do porodnice - by som este doplnila jednorazove podlozky do postele (v zdravotnickych potrebach stoji jedna cca 20 sk)
sestricky nebudu moc nadsene ak budete od nich chciet aby vam vymenili cistu plachu 3x denne 😉
,,,ahojte mamulky,tehulky,ktore vlozky su najlepsie do porodnice,,mozem si zobrat klasicke menstuacne?
anetta, vraj najlepšie sú klasické najhrubšie a najlacnejšie, aj tak sa vraj budeme chodiť prvé dni na wc perbalovať pomaly každých 10 min. tak nech to nestojí riadne prachy, ja som si kúpila klasické Lydie
mirka a kolko balikov si si kupila a do podprsenky si si aku znacku kupila?
nyg - dobra tema!! 😉
je to tu pekne rozpisane. mala som tiez problem ze co vsetko a kolko treba pripravit 😉
Ahojte baby a to ked cakam dvojicky to vsetko hore opisane treba dvojmo? 😲 😲 😲
jaj, no minimalne na oblecenie a spanie ano a asi aj plienky 😉 ale napr vanicka by ti mala stacit jedna 😉
no nad tym som tiez rozmyslala ci dve vanicky a dva prebalovacie pulty... (ze by som zapriahle sucastne aj manzela) 🙂 ale to by sme museli vyhrat loteriu, takze vanicku aj pult si podelia podla "cakacej listiny" 😵
Ahojte, k tym vlozkam naozaj staci obycajne Lydie, ale v lekarni spolu so sietovanymi nohavickami sa daju kupit aj "poporodne" vlozky a myslim, ze som niekde citala, ze DM drogerie maju nejake dobre.
A k zoznamu pre maminu do porodnice by som pridala -
* zvlast slapky do sprchy a zvlast papuce na izbu
* pyzamo/nocnu koselu s velkym vystrihom (tak aby sme sa dostali k prsiam bez vyzliekania sa)
* nohavicky najlepsie sietkovane (jednorazovky), lebo bavlnene znicite a umelina by komplikovala hojenie
pre babatko do porodnice:
* jednorazove plienky (niektore nemocnice vam daju len niekolko kusov na den)
* rukavicky (bez ohladu na obdobie) - aby sa neposkriabalo a drobcek mava studene ruky a nohy, aj v lete...
kisska - aj jedna moja znama tiez spominala tie vlozky z DM - ze su fajn
danuska24 - v DMku mam aspon istotu, ze ked sa vpracem medzi dva regale, ze tam najdem vsetko pre tehulky a babenka a aj kozmetika sa celkom da. Pouzivam BabyLove krem na strie a celkom je prijemne, aj ked ci pomoze, uvidim asi az neskor 😉
ja ti o par dni poviem ci mne pomohol môj - myslim ze od Dermacol 😉
ja uz mam veci pobalene, taska v aute, len si musim dokupit este podlozky pod chorych zo zdravotnickych potrieb.
no pre seba si zabal čo len chceš, hlavne hyg. potreby (vložky nie Always, aby sa ti štichy nezatrhali do tých porikov), košele ti dajú, ale ak si chceš zašpiniť svoje, tak si ich vezmi.
a pre bábo len vlhké utierky a plienky. ostatné ti dajú. ak más odsávačku, tak si ju vezmi, lebo ked sa ti nalejú prsia, tak ju určite oceníš.
A veci pre babatko ti prinesie až manžel, ked pôjdete domov.
no ak som na niečo zabudla, tak verim, že ma niekto doplní