Dobrý deň, chcem sa spýtať čo všetko potrebujem pre nášho drobca. Termín mám v júny tak neviem či len body s krátkym alebo aj s dlhým rukávom....a vlastne všetko čo je potrebné, lebo sa neviem tu z toho vysomáriť 🙂
Myslím aj celú výbavičku :D
A ak máte aj nejaké ponuky na vecičky, a všetko potrebné tak mi kľudne napíšte správu 🙂
@lahoda1
- kocik
- postielka
- vanicka
- odsavacka
- prebalovaci pult
- plienky
- deky
- obycajne plienky
- dupacky
- body s kratkym aj dlhym rukavom
- capicky
- krem proti zapareninam
- vysielacky (vynikajuca vec)
- monitor dychu (ak chcete)
- flase
- cumliky
- nejaky svetrik, mikinku
- dake mydielko na kupanie
- vatove tycinky
- vybavicku do postielky
toto su asi zakladne veci, nic ma uz nenapadlo... keby daco, pytaj sa...🙂
@lahoda1 kocik, postielka, vanicka, odsavacka (na vysavac), plienky, latkove plienky, body s kratkym ja osobne by som volila tak 10ks pre tvoj komfort, ked zaspini nech sa nenahanas s pranim, s dlhym staci aj 5 si myslim, capicku na von a na doma po kupani, krem na zapareniny by som nebrala, lebo sa nemusi zaparovat, i ked ja som natierala cely cas malou rovno takym kremom, vysielacky sme mi nemali, ale urcite ak nato mate peniazky sa zidu, flasa min. jedna na mlieko a jedna na cajik/vodu, cumliky aspon 2, 2x sveter, 1x vesta, 3x nohavice, na noc dupiny tenke, kozmetiku na kupanie by som riesila az ked bude mat aspon 3-4m, tycinky do usiek, lieh na pupok/nausnicky, postelne pradlo, 2x plachtu, kolotoc nad postielku, 2x hrkalka, pre istotu pancusky aspon 1ks, keby bolo chladnejsie...neviem uz ma ani nic nenapada 🙂
@lahoda1 a este ja osobne som prebalovaci pult nepotrebovala, prebalujem na posteli, a jasne este podlozky na prebalovanie si urcite zaobstaraj, nech nemas cely madrac v haji 🙂
@lahoda1 Ahoj nam sa narodil maly na konci juna a vtedy zacalo dlhe a horuce leto. Urcite ti bude treba vela bodycok s kratkym alebo ziadnym rukavom. Samozrejme mali sme aj s dlhym a aj mikinu mal asi dva krat za leto (hlavne ked sa pojdete prejst niekam vecer). Popripade sme mali aj niekolko nohavic, co som mu dala na body, ked sa trochu ochladilo. Co sa tyka ostatnych veci, tak napriklad my doteraz nepouzivame ziadnu kozmetiku pre maleho, tak nam to povedali v nemocnici. My sme navyse velmi minimalisticka rodina takmer vo vsetkom, tak aj pre babatko sme toho nemali az tak vela, ale uplne to stacilo. Hlavne si kup plienky z najmensich dvoch velkosti po jednom balicku na zaciatok a zakladne oblecenie pre babatko. Vsetko ostatne lahko dokupis, ked zistis, ze by sa ti to zislo. A este ma napadlo, ze mne v nemocnici poziciavali na domov odsavacku na mlieko. To je fajn mat prestotu doma, keby nahodou, ale zisti si v nemocnici, ci ti ju vedia pozicat, aby si si zbytocne nemusela kupovat...
@lahoda1 ahoj mne sa narodil v auguste tak potrebujes 6 kus body s kratkym 6 s dlhym ,urcite nejaky svetrik lebo bude maly a na vecer bude chladnejsie ,capicku rukavicky tenke nech sa neposkriabe ak by si chcela mam nejake pekne vecicky mozem pofotit a poslat meilom a dohodneme sa mam aj perinku a tie plienky co sa davaju na plienky na roztiahnutie noziciek
Babulky veľmi pekne vám zatiaľ ďakujem 🙂 julietta246 ja som tak isto taká minimalistická a hlavne praktická tak nechcem mať kopu zbytočností preto sa pýtam čo všetko babule využili a čo nie 🙂
Ahoj, ja mám malú narodenu v júli bolo prevažne teplo ale všetko som mala po prvej dcérke, ktorá je v zime narodena a vytriedila som si nevyhnutne veci a stačilo mi to... Takze ja som vystacila so zavinovackou- prvé 2 mesiace v nej bola v noci i cez den, bavlnene plienky a ortopedicke nohavičky na široké balenie, plienky som dávala i pod hlavičku do vankusika , na oblečenie len 4 obyčajne bavlnene košielky- len s dlhým rukavom (zachytávajú pot i slnko a malé nemá ešte termoregulaciu, tak mi to stačilo), 3 dupacky , 2 ponožky, 1 svetrik a pancusky keby bolo zima, na noc pyzamka- overaliky- mala som 4....A hlavne nekupuj 56tku, až od 62ky, lebo malé ti rýchlo vyrastie a nevyuzijes....A samozrejme treba malu deku ,kociar, postielku, vanicku , detské mydielko, olejcek, nejaký lieh na osetrovanie pupka (ak bude dievcatko tak aj nausniciek), framykoin. Tycinky na cistenie usiek som používala svoje, nechtiky sa prvy mesiac nestrihaju ale i potom sa dajú odtrhnut, takze noznicky som tiež nemala a neskôr už moje. Ak nebudeš kojit zidu sa aspoň 2flase . Ak budeš, ostanú na čaj na neskôr. A žiadne sa odsavacka na mlieko a na sopliky . Slavka
A zabudla som obyčajnu bavlnenu čiapocku
@lahoda1 tak mi sme pri prvej dcérke nevyužili vobec postielku nebola tam ani jednu noc,spala snami a v roku sme jje kupili postel a tak to chcem aj pri druhej ani nebudem vytahovat postielku z krabice atym padom sa usetri aj na tych okrasách do postielky 😀
opalovaci krem (aj ked neni na priamom slnku),nepremokave podlozky aby babätko mohlo byt nahe na deke a nestane sa "nehoda".
slnecnik na kocik
...
@lahoda1 Ak byvas vo väcsom meste, kde nebudes mat problem nieco dokupit, ked bude treba, tak ti fakt staci kocik, autosedacka (ak chcete odviezt maleho z nemocnice autom), zakladne oblecenie (par kusov body, svetrik, nohovice/nohavicove body), podlozku na prebalovanie (my sme kupili velmi lacnu v Ikea, na to dva krat navliecky a staci to, povodne som chcela prebalovaci pult, ale my mame velmi maly byt, tak by sa to sem nezmestilo 🙂), postielku s plachtou a paplonom, plienky a este puder (na osetrenia pupceka) a ostatne dokupis podla potreby. Kazdemu vyhovuju ine veci, napriklad niekto potrebuje teplomer do vody na kupel, niekomu staci, ked si to vyskusa rukou... Takto sme my usetrili kopu penazi, kupili sme len to najnutnejsie a potom postupne dokupovali. Tym sme sa vyhli zbytocnym veciam a tym padom zbytocnym vydavkom. (Napriklad flasku sme tiez zo zaciatku nepouzivali, lebo maly bol plne kojeny, aj ked sme nejake uz mali doma, ktore som dostala este na baby shower).
myslis len oblecko alebo celkovu vybavu???