Ahojte, som prvorodička a dieťatko porodim začiatkom apríla. Robim si postupne zoznam čo všetko budem potrebovať , ake veľkosti a koľko kusov. Veľmi pekne ďakujem za radu.
Tak na internete xy zoznamov a kedze napr.z takeho Alzaboxu mas za menej ako 24hodin hned vec doma, nie je dôvod k stresu.
Keďže tie deti len spia a kakajú tak - oblečko ( 56 velkost, možeš aj 50ku ale to vyrastie za 2 tyzdne :D nezabudni nejaky overal), plienky (babo utrieš aj do jemneho uteraka, ja som mala ale latkove plienky..multifunkcna zalezitost) a vlhcene utierky som skoro vobec nepouzivala, umyla som ho v umyvadle, natrela baby olejčekom, dala Sudocrem, plienku, a obliekla. Dokonca som prve 3 mesiace neprezliekala ani do nočneho pyžamka, kedze oni proste spia že furt :D . Jedine na noc zavinovačka proti Morovmu reflexu..
Postielku sme mali z Ikea, bambusovy matrac a na to povliečku. Biely šum je super, kojaci vankuš ak budes môcť kojiť (ale co na kojenie ti naj povie laktačna poradkyna, velmi ocenujem stretnutie s nou este pred porodom).
A ešte dobry kočik s nenafukovacimi kolesami, doň deku. Nosič je super mať (Sestrice sú top. Ale drahe, tak spod ruky :D )
Lieky podla toho co mi povedala doktorka pri prvej kontrole (čipky Nurofen, Paralen, vit.D, Espumisan keby nahodou kolika pride) odsavacka na sopliky je fajn mať už v predstihu, tiez teplomer s pohyblivym koncom.
Cumel sme nemali. Zavinovačku využije ako kto, mozno na zaciatku ked je babo taka "handrová babika" .
Ale nekupuj podla mna vela dopredu, len nevyuzijes a potom co s tym budes robit.
@marek2108 lieky by som kúpila až sa babo narodí, aby im zbytočne neplynula záruka. Odsávače, fľaše tiež až keď uvidíš ci ti pôjde kojenie. Veľa vecí je takých že zistíš až za pochodu 😃
Kupit ozaj iba zaklad. Aj na prvej poradni pripadne pri odchode z nemocnice sa opytas ze co z liekov mat doma-teplomer, nurofen, nasivin…
Oblecenie zopar 50. Uvidis ake velke babo sa narodi. Mozno 50 ani neoblecie. Mozno prvy mesiac.
Potom dokupis. Teraz je vsetkeho doststok. Uz z porodnice si vies doobjednat.
@marek2108 určite monitor dychu , oblečenie veľkosti 56 aspoň po 6 ks , bodicka s dlhým krátkym rukávom cumlík určite odsávačku električka je lepšia , zavinovačky čiapočky teplaciky deku do kočíka
@marek2108 lekarnicku pre dieta potrebujes ( na odetrenie pupceka, weledu na zadok, nieco na horucku, ocuflash do oci, teplomer, do istoty rektalne rurky , nieco na koliky……)
Vlhcene nekupuj je to strasny sajrajt kup perlan cista voda a olivovy olej z lekarne
Odsavacku podla toho ako sa ti rozbehne laktacia, v porodniciach maju tak aby si bola pripravena na doma
Ak nebudes kojit flasky, sterelizator
Za mna prebalovaci pult je zbytocnost
Oblecenie ja som mala asi 3ks 56 potom vsetko 62 a dokupovalo sa postupne neriesila som to nejako extra trebalo nieco kupilo sa
Pre teba poporodne nohavicky, vlozky poporodne, cicatridina sprej nutnost
@marek2108 ak myslíš z oblečenia, ja som mala nakúpené 56tky (body, tepláčiky po 5-6ks, ponožky, čiapočky, svetríky/mikiny po menej), ale dcérka bola drobná takže sme potrebovali dokupiť nakoniec 50tky, ale tak ťažko povedať akú veľkosť budeš potrebovať, všetko závisí od veľkosti bábätka 😊