Ahojte, som prvorodička a dieťatko porodim na začiatku leta .Robim si postupne zoznam čo všetko budem potrebovať , ake veľkosti a koľko kusov . Dieťa sa mi narodí na začiatku leta tak mi je jasne že budem viac potrebovať oblecenie s krátkym rukávom . Ale , budem potrebovať na prvý mesiac aj normálne dupačky a body s dlhým rukávom ? Ponožky a možno aj pančušky ? Čapička ? Odpustite si prosím komentáre typu takých diskusii je tu veľa , a že sa možno pýtam hlúposti no ja naozaj neviem ako sa take babatko oblieka a ešte k tomu v lete 😊 ďalej mám chaos vo veľkostiach, kamaratka mi povedala že mi staci veľkosť 56 ale čo som si zatiaľ vygooglila tak myslím že by som si mala zabezpečiť aj nejaké veci veľkosti 50 . Takže ďalšia otázka je , koľko prosím potrebujem kusov každého oblečenia z každej veľkosti ? Ďakujem veľmi pekne za ochotu poradiť mi , naozaj mi tým pomôžete 🤗
hm, ešte máš času habadej....😉
@deti95060810 termín mam v máji takze určite po novom roku začnem nakupovať , a v texte píšem že si pomaly robím zoznam 🙂 takze poprosim citat s porozumením
tu sa pripnem, idem brat inspiraciu😀
Ja som rodila v júli. Mala som nejaké 50tky od sestry, ale nevyužila som ich. Malý mal 54cm, keď sa narodil. 56tku nosil asi týždeň. Možno ani to nie. Potom 62. Čiapka sa hodí isto. Aj nejaká tensia. Do kočíka, aby mu nenafukalo do uška. Body s krátkym rukávom 5x. Opalovacky 2x. Aj s dlhým rukávom môžeš nejaké. Ktovie aké bude leto. Pyžamka sú naj na gombíky od hora dole s gombíkmi na obe strany. Nejaký ľahší svetrík. Mne sa inak páčia tepláky z hm tohoto typu https://m2.hm.com/m/sk_sk/productpage.070170100... nestahuju bruško a netreba ponožky. Dupačky sú nepraktické na prebaľovanie. Teda ak nemajú gombíky medzi nozkami.
Moj sa narodil ako 2820/49cm tak som potom dokupila asi 6body 50 a polodupky som pouzivala aj 56, tu 50 nosil asi 3 tyzdne, cize ak sa narodi dieta v termine cez tri kila a 50 cm urcite staci 56, aj z tej vyrastie o mesiac potom take bezne mesacne babo nosi uz 62 vacsinou, ja som mala v tych mensich velkostiach vzdy min 6 pyzamiek/overal dlhy rukav, nohavice aj na chodidla/ a 10 body s dlhym rukavom, 6 kratke rukavy/pouzivala som pod pyzamko ak sa mi zdalo chlasnejsie/ja som mala oktobrovca, takze ty asi kratke body viac , k body nosil polodupky/presne ten typ z hm tu vyssie odporucany, tenke mikinky, svetriky na rozopinanie, ponozky, teplaky/tie polodupky fungovali ako pancuchy a ak bolo chladnejsie dala som dalsiu vrstvu teplaky a ponozky. Napr som nakupila asi 6 zavinovaciek a iba v nich spal v noci, cez den lezal v hniezde na gauci kym sa nehybal, na zakryvanie som pouzivala minky deku, ...vseobecne moj rychlo rastol a v 2 mesiacoch nosil uz 68 a tak postupne...v 5 mesuz nosil 74, ak budes mat grckajuce dieta, vyuzijes aj 30 bodyn, ak nie, staci ti aj 6...
No moj malý je marcový, narodil a ale menší a dávali mi pod neho výhrevnú podložku v porodnici, deti v jeho hmotnosti si ešte nevedia udržať teplo. ( porodná váho 2700 gramov a fakt dlho nosil velkost 56) takze zalezi aj od velkosti babatka, ( suseda napr pri mladšom synovi začínala veľkosťou 62) ja som vela vecí, ktoré som kúpila vobec nepoužila, hneď z porodnice sme išli do lekárne a detského obchodu, kde som kúpila to, čo ma naučili používať v nemocnici. Ani počasie sa nedá moc odhadnúť dopredu, kolko bude stupňov, či už budú letné teploty.určite by som vzala pár kusov z každého, dlhý, krátky rukáv, ja som dlho používala aj pyžamká na gombíky napr. A polodupačky zasa vôbec. A po príchode z porodnice možeš poprosiť niekoho z rodiny nech ti skočí dokúpiť čo aktuálne potrebuješ.
Ja mam juloveho, ale kedze sa narodil s vahou 4510g a dlzkou 54 cm, tak sme velkost 50 vobec nepouzili (vecicky mam odlozene asi na darovanie,kedze asi ani druhe nebude o moc mensie) a velkost 56 sme nosili asi dva tyzdne, potom sme uz zacinali s velkostou 62 ktoru sme uz potom vyuzili dost. Kedze ja som okrem par bodyciek a par dupaciek (slovom dva kusy z kazdeho) nemala vobec svoje veci, ale pozicane od kamaratky,tak som vyuzivala tie veci od nej, ale kedze ona ma zimnych,tak kratky rukav sme mali asi 3 bodycka. Cez den som obliekala bodycko s kratkym rukavom, capicku my vobec (okrem cesty z porodnice), kedze jul 2017 bol strasne horuci, alebo v tie najhorucejsie dni bol maly v byte len v plienke a na von bodycko. A na noc som ho davala zas do dupaciek s dlhym rukavom (bez bodycka) (tie sme mali asi 4 kusy). Podla mna pocet zavisi od toho, ake dieta mat budes, ci sa bude pogrckavat, prekakavat a podobne. Nas maly nic z toho, ale kamoska od ktorej som mala veci mala druheho, ktory sa prekakaval, tak som toho mala pozicaneho strasne vela (ale samy dlhy rukav, skor zimne veci). Podla mna ak mas od koho, radsej si tie veci pozicaj, vyuzijes to co bude, pripadne dokupis ty alebo niekoho vysles podla potreby, lebo to bude babo nosit strasne kratko a je to skoda penazi. Nam sa oplatilo kupovat az od velkosti 74 vlastne veci, lebo tie sme nemali pozicane. A aj co to podostavas pri prvych navstevach,tak aj to vyuzijes podla mna. Radsej investuj do takych veci,co budes vyuzivat dlhsie,ako kvalitny kocik, nosic, video pestunka, monitor dychu (vsetko podla potreby a chuti pouzivat) a pripadne odloz malemu na vysku 😄 drzim palce, hlavne nech ste zdravi 😉
Určite budeš potrebovať aj veci s dlhým rukávom. Moja sa narodila na konci júla a aj tak sme dlhý rukáv poriadne využili, kľudne môže byť aj chladno. Moje rady ako čerstvej prvomatky:
1. Osvedčili sa mi zavinovacie body (napr. Lidl má také alebo HM) a overaly, ktoré sa celé rozopínaju. Ja som malej veci cez hlavu začala obliekať až od tretieho mesiaca asi.
2. Tenkú čiapku určite využiješ, napr. aj po kúpaní alebo keď bude chladnejšie.
3. Ja som malej pančuchy ešte nedala vôbec a to má už 4 mesiace.
4. Ja som pre malú využila aj veľkosť 50 (mala 49 cm), ale ozaj asi len prvé dva týždne. Inak kupuj skôr 56 a 62.
A koľko kusov je otázne. Moja malá napríklad nikdy negrckala, takže ja som každý deň minula jeden overal. Kamoška zas malú musela prezliecť aj 5x denne. Záleží tiež či máš sušičku, či chceš prať detské veci osobitne alebo s vašimi atď.
No.. aj nejake tie dupacky a body s dlhým rukavom by som.radsej mala.. moze ostat chladnejsie, stava sa..
A ja som teda velkost 50 nekupovala.. mala.som.zopar kusov 56 velkost a viac som mala 62... Mali 48cm obaja, ked sa narodili, ale take deticky rychlo rastu, cize coskoro ani v 62 nevyzerali utopene.
Nieco som.mala.vlastne, nieco od kamosky, aj ked ona mala.prve dievcatko a navyse letne.. ciapocku tiez vyuzijes, keby sa ochladilo nahodou..
Čiapočky také tenké- dávala som po kúpaní a do kočiar
Rukavičky - aby sa neposkriabal
Body stačia 62 s krátkym a dlhým rukávom
Polodupacky
Overaly na spanie
detto termín mám začiatkom Mája 🙂 zoznam mám vytlačený kadejaké nájdeš na nete, aj ohľadom toho čo potrebuješ do pôrodnice aj čo cca doma ... teda základné veci 🙂
Syn sa narodil na začiatku júna. Velikánske teplá, ale moj drobec nemal ani tri kilá takže veci s krátkym rukávom absolútne nepotreboval, mal ich pár čo dostal, no využili sme ich pod tenký kabátik. Nosil s dlhým rukávom a tenké tepláky s ponožkami. Keď mu bolo teplo tak tepláky som mu dala dolu a mal iba ponozky a dlhé body. Syn začal 56 nosiť asi na konci druhého mesiaca. Mala som asi tri kusy kúpené vo veľkosti 50 a bolo mu to stále veľké, manžel bol kupovať v Kik tie maličké veľkosti 46. Mne sa ale lepšie obliekali veci cez hlavu, tie čo sa preväzujú majú zbytočne veľa pukačiek a celý hrudník holý hneď ako o kúsok podrastie.
Čiapočky nosil vonku stále, veď teraz sa dajú zohnať aj také tenké, nie iba s brmbolcom 🙂
A u mňa bola najlepšia vec perinka. Či už keď niekto chcel držať syna (tým, že bol maličký tak som sa cítila lepšie, keď som ho dala niekomu v perinke) a keď som ho aj chcela preniesť tak sa mi lepšie manipulovalo
Ja mam zimne dieta, cize v lete mala pol roka a aj tak som prvy rok obliekala kratky rukav minimalne. Hlavne kvoli slnku co davala radsej dlhy rukav.
Ahoj, ja mam julovku s vahou 2600g, nemala som nakupene 50tky a postacili nam aj 56, ovinula som rukaviky a dalo sa, do mesiaca jej to bolo uz akurat. Moja nenormalne grckala a prezliekala som ju v niektore dni aj 8krat, tak to bolo sialene pranie. Nezabudni na klasicke plienky na odgrgavanie, ja som mala 20ks a ledva som stihala prat. A este podbradniky sa ti urcite zidu.
Ahoj, ja mam julove dievcatko (2019) a budem predavat vybavicku 😉 ak by si mala zaujem tak sa vieme dohodnut. Este asi nevies co cakas, ale nie som fanusik ruzovej takze vacsinu veci mam neutralnych. Niektore kasne vecicky som kupila v nemecku/rakusku. Ak mas zaujem daj vediet ;)aktualne predam po velkost 62 (az teraz vyradujem tuto velkost a to ma dcerka 7kg a okolo 65cm)
Pekny den ☺️
Za mna body nie cez hlavicku ale take zavinovacie. A pyzamka teda overaliky s rozopinanim medzi nozkami. Tie co maju rozopinanie lenna jednej nozke su nafugu lebo druhu jej tam musim doslova napchat
ahoj. mne sa osvedčili polodupačky...body s krátkym a dlhým rukávom...svetrík. tenké čiapočky, deka, overaly bavlnené na spanie. dupačky klasické som nepoužila ani raz, ale na polodupky nedám dopustiť. ľahké obliekanie🙂