Čo všetko mi treba, ak rodím v marci 2020?

vojtasova
4. dec 2019

Chcem sa spýtať som Prvorodicka chcem rady žienky a maminky, nedali a nenapísali by ste mi tu zoznam co by som mala nakúpiť a akú vybavicku pre bábätko chlapca keďže mam termín 4.3 dlhé body košieľka.. Koľko kúsok a ci Fusak, overal..
Atď.. Co všetko mi treba? veľmi by ste mi pomohli.. Kebyže by ste mi tu napísali zoznam veci..co mi všetko treba..
Aky odporúčate kočík?
Ďakujem Pekný večer

mogaa
4. dec 2019

https://www.babytrend.sk/poradna/vybava-pre-nov...

počet si urav podľa seba napr.látkové topánočky ani nepotrebuje

paulinkaa2
4. dec 2019

@vojtasova ja som napr body kupovala velkost tesco 0-3 a hm 56. Tusim som ich mala 9ks. Menšie som nebrala.
Fusak by som zvažovala až potom keď sa malé narodí raz dva objednas.

evalin88
5. dec 2019

Zavisi od velkosti babatka ( s hmotnostou do 3 kg si este nevedia sami udrzat teplo), moj isiel z porodnice vo velkosti 50, mal 48 cm pri porode, 56 sme nosili dlho. Pouzivali sme body dlhy rukav aj pyamko na zapinanie. Maly je 24.3. Fusak nam nebol vobec treba ten rok, kedze prve tyzdne sme boli doma a potom stacila deka, ja by som nekupovala vela. Napr niektoru hlavne kozmetiku som vobec nepouzila. V nemocnici ti ukazu co ako pouzivat, ja som nabehla hned z porodnice do obchodu a nakupila co som uz vedela ze treba. Top bola perinka na zašnurovanie, keďže v tom bol v nemocnici nonstop a bol maličky. Otecko ho zo začiatku nosil iba v tom ( ale zasa niektore deti sa v tom jecitia dobre a placu) ak ti bude neaka velkost chybat, vzdy mozes poslat niekoho z rodiny do napr tesca alebo hm....

dzejsik
5. dec 2019

@vojtasova Fusak netreba, stačí perinka, deka a keď tak nánožník k hlbokej vaničke ... tento rok bol marec teplý, ak by sa ochladilo pridáš deku pod neho na neho. Potom ti bude fusak stačiť až na zimu do športového kočíku.

Kozmetiku počkaj čo dostaneš v pôrodnici, poskúšaš, pomíňaš, čo sadne si potom kúpiš.
Oblečko - no môj sa narodil 55 cm dlhý, takže 56ky sme nosili asi 3 týždne len. Tak to by som možno 2-3 56kúpila do pôrodnice a podľa toho aký dlhý a ťažký sa narodí, dokúpiš po príchode domov, alebo dakoho pošleš alebo si objednáš cez net ešte v pôrodnici. Bundičku jarnú si môžeš možno rovno aj 62ku, rukávy vyhrnieš a využiješ aspoň dlhšie. Poprípade nejaký overalík jarný nech mu je v autosedačke dobre keď pôjdete domov.

Čo sa týka kočíka z tých čo sme mali/máme, najlepší je Bumbleride ... my máme Indie (prejde všetko, nehrkoce, na konštrukcii nijak extra nevidno škrabance je dosť odolná), odpružený krásne, je ľahký a veľmi priestranny, aj na čerstvom snehu sa dá jednou rukou ovládať...), ale teraz spravili aj krásny otočný model Era so stále dosť dobrými kolesami a dlhou ležnou plochou...no hneď by som vyskúšala. 😁

siska53
5. dec 2019

@vojtasova ja mam obe deti marcove.. kupovala som.aj fusak, človek nikdy nevie, ale taky velky,nastavitelny, vyuzila som ho, aj ked mali 2 roky.
A inak.oblecenie tak do 8ks.. ale velkost 56 len malo, skor som mala 62. Len dlhy rukav, az v maji som kupovala aj kratke body.
Kocik si musis vybrat sama. Ja som presne vedela, aky chcem.