Čo si mám zobrať do pôrodnice?

mia_142x
17. dec 2021

Ahojte žienky mám na vás prosbu viete mi napísať vo si mám priebezne zobrať do pôrodnice pre seba a pre bábätko.dakujem

grundia
17. dec 2021

https://www.modrykonik.sk/forum/bardejov/co-do-porodnice-5/

Tu je otázok a otázok na túto tému..

danyelia
18. dec 2021

Ahoj, určite by som si zobrala 3 tehotenské nočné košele, na výmenu, lebo sa rýchlo zašpinia (krv, pot, mlieko, ogrcanie od bábätka...), župan, ponožky, popôrodné nohavičky - aspoň 5 ks, uterák na telo tmavší, uterák na tvár, papuče, šľapky do sprchy, kojeneckú podprsenku, vložky do podprsenky, popôrodné vložky, jednorázové podložky (do postele, pre bábo na prebaľovanie), plienky pre bábätko (0 alebo 1-tky, newborn), deku, oblečenie pre bábätko na cestu domov, cumlík pre istotu, autosedačku, vodu, hroznový cukor, časopis, knihu, krížovky, pero, príp. príbor - je dobre vopred si zistiť, čo daná nemocnica ponúka v rámci pobytu (oblečko pre bábo, vložky, podložky, plienky...) Veci pobaliť do dvoch tašiek, jednu s vecami potrebnými na pôrodnú sálu, druhú na pobyt na izbe...

mischell333
18. dec 2021

Ja som si pri oboch brala :
Kojenecku podprsenku 2 ks
Vložky do podprsenky
Jednorazové nohavičky 4 ks
Zubná kefka
Zubná pasta
2 ks uterak
Hrebeň
Gumička
Ponožky
Šľapky (naj. Gumené)
Šampón
Intímne mydlo
Detské mydlo
Krém na tvár a ruky
Vložky 4 balíky.
Plienky velkost 1.
1. Vlhčené utierky
bepanthen
Župan
Hygienické vreckovky 3 balíčky.
1 ks toaletný papier.
Oblečenie pre babo počas pobytu (chcela som svoje)...
Oblečenie pre babo na odchod z pôrodnice.
1 ks zavinovačka.
2 ks dudlik
🙂

veronice
18. dec 2021

V prvom rade treba vediet do ktorej porodnice ides rodit lebo takmer vsade treba/netreba nieco ine. Mozes si pozriet nejake zoznamy ale uplne najlepsie bude ked najdes tu na MK skupinu venovanu danej porodnici a priamo tam sa popytas na skusenosti mamiciek co sa im v danej porodnici zislo, co potrebovali a co nie.

Naor hore danyelia spomina ze poporodne vlozky, podlozky, zupan... To som ja napriklad vobec nepotrebovala lebo na oddeleni bolo riadne teplo a vlozky a podlozky nam rozdavali kolko sme potrebovali... A casopis, krizovky a kniha... Ked som zrovna nekojila a neprebovala tak som bola rada ze mozem spat 😁 akoze mala som so sebou jeden casopis ale ani som sa ho nedotkla 😁 i ak suhlasim s hore napisanym. Ja som brala este fenyklovy caj a caj na podporu kojenia

cica8
23. dec 2021

@mischell333 ahoj, a co si z toho pouzila.... Všetko?

mischell333
23. dec 2021

@cica8 anoo všetko topka boli tie nohavičky netlacili dali sa prať aj... Jemne mäkké boli fajn 🙂