viem ze sa predávaju aj tu v bazar,ale mam ich 4 vrecia a nemam tolko casu fotit,odpisovat a nosit na postu.
posuvam dalej - sestre, kamoske a tie zas dalej. pripadne, to co nemam komu posunut, predavam 😉
V materských centrách bývajú burzy, tam zanes 😉
Ak nemas sestru, kamaratku, susedu, alebo znamu, tak rozne burzy, alebo odnes priamo na charitu- ak to nechces spenazit. Mozno by v aj krizovych domoch pre mamicky nieco uvitali.
@matka1312610 neviem odkial si, ale napr, v nasom Materskom centre je moznost darovat. prinesies, nechas a mamicky si povyberaju...
alebo daj na bazoš,ako balík oblečenia,hodíš jednu veľku fotku,popis,osobný odber a máš to..
známa tam tak predala aj po bývalom mužovi veci ,behom týždna mala vypratané celé skrine 😉
Davam do zberneho kontajnera pre Africanov.
Pozri tu, http://darujem.sk/pun/viewtopic.php?id=19079 , zhanaju tam aj oblecenie.
Tie najmenšie vecičky uvítajú aj v nemocnici na oddelení patologických novorodencov.
ja odkladam väcsinu veciciek pre dalsie dieta,obnosene veci som podarovala nedonoseneckemu oddeleniu a zvysok pomaly predavam.Pripadne som dala charite. 😉
Rozdala som susedom. Drahsie veci predala.
Zachovale kusky - bundy, saty, kombinezy a podobne davam sestrinej dcere,
rozgajdane zaprckane co uz nejde vyprat - vyhadzujem
Ostatne zachovale na dobrocinne ucely
Posuvam dalej kamoskam,sesterke.aj nove aj obnosene,dufam,ze ked budeme mat druhe,tak nieco dostaneme a ze tiez mi nieco poposuvaju 🙂
Posuvam dalej. Synove veci nosi krstniatko, potom sa mi to vracia a nosi cast teraz dcera. Od velkosti 80 toho uz dcera moc nenanosi, lebo su tam same auta 😀
Teraz dcerine najmensie dievcenske veci dostal jeden kolega, co sa mu ma kazdym dnom narodit dcera. Malicke 50-tky po synovi dostal kolega, co ma predcasniatko. Zatial vsetko rotuje 🙂
Ja dostavam veci po neterkach-dvojickach pre dceru, takze si mozem dokonca vyberat, co sa mi paci 😉
Co budem s vecami na koniec robit, este presne neviem. Cast darujem jasliam, kde chodil syn, mali tam vzdy nejake nahradne oblecko. Cast dam asi do kontajneru Caritas, a najlepsie zachovale kusky sa asi pokusim predat.
Po prvom som odložila veľkú časť pre druhé dieťa, časť vecí som darovala Centru pre týrané ženy a deti v TT, časť mám nahodených v bazáre. Teraz po druhom, keďže ďalšie neplánujeme, odložím pre sesternicu a ostatné takisto - darujem + hodím do bazárika 🙂
po prvom som odložila pre druhé, čo aj viac menej nosí aj ked niečo iba na doma, niečo na chalupu ale niečo aj do škôlky. dalej predávam tu na mk, a zvyšok darujem
posuvam dalej...hodne darujem a nieco predavam tu na MMB...no ak mas prve dieta este si odloz.....ked das na bazos ze darujes,alebo za minimum predas vreco veci,mala by si sa toho rychlo zbavit
Pošli mi ich🙂
v mestach i dedinach su zberne kontajnery na satstvo. v materskych centrach byvaju burzy osatenia. ponuknite to mamicke, ktora je sama bez prijmu a nema si z coho kupit nove. ponuknite to za osobny odber na bazari. rozdelte veci len podla velkosti napr. 1-3 mesiace, alebo od narodenia do pol roka. ja veci fotim a predavam, alebo venujem synovcovi. tu na MK je aj skupina, kde sa daruju veci.
Ahoj, ja ich dám buď tu na MK alebo posúvam ďalej kamarátkam, ktoré majú mladšie detičky a im sa väčšinou zídu... 🙂
Niečo predávam, niečo posúvam sesternici a niečo (čo sa nedá predať, napr. fľakaté zapraté bodynká, zaštopkané pančušky) som už dvakrát dala do nemocnice na detskú kliniku. Veľmi sa tam tomu potešili. 🙂
sme prvi v rodine s malymi detmi, takze vsetko poctivo odkladame a svagrine a sesternice sa uz tesia, ze pridu zadarmo/zalacno k peknym vecickam 🙂
my odkladame ked bude neskor druhe.,...
drahšie a značkové predavam, horšie darujem,
Davam do krizoveho centra, plus je tu skupina: Pomahajme si navzajom, darujem mamickam co su v zlej situacii. Tie drahsie predavam a davam bratovi a kamoske
no tak ja skor take znackove predam po bazaroch a ostatne darujem alebo dam niekomu kto potrebuje
ahoj čo je v zlom stave dávam do tých zberných kontajnerov možno sa to niekomu zíde....a ináč všetko odkladám pre niekoho z rodiny kto ešte nemá deťúrence....a možno aj nám sa ešte pritrafí 😀 mám to všetko uložené v krabiciach podla veľkosti a odložené na garáži....občas aj niečo predám ale to fakt len zriedka....
kedze som na vlastnych detoch videla erarne nemocnicne oblecenie 😝, tak najmensie vecicky (do 62) a plienky sli do porodnice, boli velmi vdacni.
ostatne uz druhy rok posielam jednej mnohodetnej rodine s dievcatkom o rok mladsim od mojich-viem, ze je to tam v dobrych rukach (a pani povedala, ze potom daruva dalej, co ma tesi)
drahsie a nenosene veci sa snazim predat v bazariku, ale ak to nejde, casom tiez darujem prilezitostnemu zaujemcovi.
No ja to momentálne odkladám lebo plánujeme druhé bábo....ale keď už nebudem potrebovať tak buď posuniem ďalej alebo predám...
vecicky v dobrom stave darujem kamaratkam, ktore maju mensie deti. Ostatne vyhodim...
Darovat niekomu kto ich naozaj potrebuje ale pozor na spekupantov aby to nezneuzili..Napr. ak mas niekoho tu na MK a ten osobne pozna niekoho kto je na pokraji chudoby tak urobis dobry skutok a aj sa zbavis bordelu 😝