ahojte vsetky 🙂 neviem ale co som prebehla temy nic som nenasla take kto by mi pomohol v tom (aj ked je este dost skoro 😀 )co potrebuje žena v porodnici , na začiatku pre babatko -aby toho nebolo privela -alebo malo.
dakujem ak sa podelite a pomozete 😉
zatial dakujem 🙂ste zlate urcite pozriem na nete
hlavne porodnicke vlozky, plienky pre babo, vlhcene obrusky pre babo, par nocnych koseli, pribor, prezuvky ... 😉 veci na oblecenie pre malicke ti donesu az ked budes odchadzat
ddakujem katusha 😀 a ty mas deti ?? ci vies poradit aj co na zaciatok pre babatko - vybavicku - aby som toho moc nenakupovala 🙂
ano ja mam dievcatko (ma mesiac aj skoro 3 tyzdne) 🙂
hlavne pre babo nenakupuj prilis malych veciciek (mam na mysli hlavne cislo 56) z toho za 3-4 tyzdne vyrastie a je to skoda toho vela nakupit.
zidu sa ti asi tie klasicke kosielky, ale par ti ich staci, ja ich mam asi 15 ale nosime ich malokedy 😀
odporucam ti kupit si aspon 2 balenia latkovych plienok, to sa naozaj hodi 😉
ak chces davat babatko do zavinovacky, tak na zaciatok nebude potrebovat dupacky, ale kedze sa ti ma narodit v zime tak asi budes potrebovat kabatiky, mne sa najviac pacia so zapinanim vpredu 🙂
asi sa tesis na babo, vsak???
Ahojky, to vsetko, co katusa povedala, saty mu v porodnici daju,len tie plienky a utierky.Plienky ti treba okolo 50kusove a utierky stacia jedny.Mne sa osvedcili take sietkovane gatuse, dostat ich kupit v zdravot.potrebach, drzia pekne vlozku a lekary nam ich nezakazovali.Ci su povolene neviem 😠 .A aj odsavacka bola super.Ked sa ti naleju prsia na taky treti stvrty den, tak horor.Aspom ja som to tak prezivala 😎, lebo muz mi ju doniesol az na druhy den 😀 😀 😀 .A v DMku predavaju taku masticku na bradavky, ta je dobra.A strasne vela nebublinkovej vody.To je dobre na mniecko.Pyzamove kosele su supis a kup si tensie.Po porode sa zena strasne poti...
K vybavicke ti poradim asi tolko, ze za mesiac ti z toho babo vyrastie, ale ten mesiac ti v niecom nusi byt.Deti casto blinkaju, ten moj blinkal za kazdym papanim 😀.Mala som asi osem kosielok a tri kabatiky.A zavinovacky tri.Gumene gatuse tiez tri ale stacia ti dvojky, jednotky su male.Kup si take na suchy zips, su super.Nejake ponozticky a ciapocky...Maly je aprilovy, takze na chladnejsie obdobie ti neviem az tak poradit 😒
presne ako hovori nezabudka, ta odsavacka sa ti na zaciatok veeeeelmi hodi 😉 aj vela vody, doktori mi kazali pit aj 3litre denne, a pila som lucku. na bradavky som si davala kalciovu masticku, ta mi stacila. inak asi sa ti zidu aj podprdy na kojenie, ja som mala 2.
nezabudka a tie ortopedaky na suchy zips to som este ani nepocula o tom 😅 kde sa daju zohnat???
U nas sa vsade v tych detskych obchodoch.Su supis, lebo netreba omotavat.A su dokonca dva druhy.Tie drahsie maju ten igelit obsity a neposkriabe babo nozicky.Lebo zvykne po case od prania oskriabat.
katusha,poštolky na suchý zips som kúpila cez MMB 😉 ,ale po 2 mesiacoch je ten sucháč tak hnusne vyťahaný.... 🙂 ..pri staršej dcérke som mala so šnúrkou,ale neviem ich nájsť/sťahovali sme sa,neviem nájsť viac vecí/ 😀 ....radšej by som brala tie...
no super, tak tie na ten suchy zips si zaobstaram, lebo presne ako vravi nezabudka, ten igelit malinku skrabe na nozicky 😠
ved vyskusam 😉
Ja co som tie drahsie obsite kupila, tak su sice o polovicu drahsie, ale aj kvalitnejsie.Suchy zips je super, na tych obycajnych je o nicom...
..bejca,ja som dostala na gynde zoznam,čo doniesť do porodky sebe aj mimču... 🙂 ..ten príbor sme si brať nemuseli 🙂 ...plienky pre malú som minula asi 10kusov a to,lebo som ju chcela prebalovať,inak by mi ju prebalili sestričky do ich... 😉
...super sú nohavičky jednorázové,aj tie už spomínané sieťkové/zdravotnícke potreby/...na bradavky som používala kalciovu masť a dobré je zobrať si odsávačku,hoci v našej pôrodke aj požičali,ale svoje je svoje... 🙂 ...a veľa pitiva....zakaždým,ako sa malá prisala,som ostala taká smädná... 🙂
A k výbavičke:ja mám radšej bodinká,košielky sa vykasajú,potom majú holý chrbátik... 🙂
nezabudka presne,o ničom...ale tie obšité som ani nevidela... ☹
V perinke sa mi nevykasovali, ale potom to je horor 😝 .
Dadulka, a to ako si myslela, ze 10ks?To na jeden den, ci cely cas? 😎
dadulka, mas pravdu aj body su super. mne sa stalo, ze kamosky mi pokupovali body s kratkym rukavom (asi 6 kusov) a vsetko malicke velkosti. coskoro som pochopila, ze take malicke babatko nema sancu to vynosit. po prve by mu v tom bolo zima a po druhe naco tolko??? 😀 ale v 40 stupnovych horucavach ich trosku ponosila.
odporucam mysliet hlavne na to, v ktorom rocnom obdobi sa ma male narodit a podla toho sa zariadit 😉
nezabudka,za celý čas... 🙂
Ciiii, moj maly kakal za kazdym ako jedol, a jedol dost casto...a mala si ju pri sebe?To bude asi tym, ze mam chlapa 😀 😉
ano,mala...ale sestričky bábenká vždy prebalili,ako nám ich brávali-ráno pred raňajkami,pred obedom,pred večerou....tak sa mi aj stalo,že som ju prebalila,hned ju sestrička zobrala a ked mi ju znovu doniesli,mala už ich plienku...
katusha,veru tak...ono je fajn,ak mamina dostane "zdedenú"výbavičku pre mimčo a dokúpi len niečo...nie rozmýšlať koľko kusov z čoho...a fakt radšej väčšie,rukávy sa dajú vyhrnúť a gate tiež 🙂 ..ja malej radšej obliekam nejaké tie nohavičky a ponožky ako dupky,hoci pri staršej som mala len dupky 🙂 ...
ja mam velmi vela veci zdedenych, sesternice maju male deticky a mam aj veci po mojom braskovi, ten bude mat teraz 6 rokov, takze je to fajn, ked clovek nemusi vsetko kupovat 🙂
my sme dokonca nasli u priatela doma poodkladane kosielky a zavinovacky este po nom (teda 25rocne vecicky) a uplne zachovale, takze ich normalne pouzivame... kedysi sa vyrabali kvalitne veci 😎
6 rokov..??..to je teraz ujo,že? 🙂 🙂
Pravda,kedysi bolo všetko nejak viac kvalitné.... 🙂
OTAZOCKA: 🙂 Ahojky dievcata, chcem sa vas skusenejsich spytat, po porode sa vzdy naleju prsia?? pytam sa koli tej odsavacke ci ju mam kupit dopredu alebo staci ak mi ju v pripade nutnosti dokupia neskor a prinesu do nemocnice?? Dakujem za vase odpovede...
babulienky 😀 dakujem vam vsetkym velmi pekne ako ste sa mi tu rozpisali a je to uplne super citat xixixi a urcite si to vsetko vytlacim aby som potom vedela co treba ste naozaj zlate 😎 😀 🙂 😉 a ano mate pravdu aj v tom ze je vyhoda zdedit nejaku tu vybavicku po niekom aspon co to - ale ja nemam po kom - mam 36 a cakam prve babatko 😀 na ktore sme cakali 11 rokov -a vsetky "deti" v rodine maju 16 rokov - a viac 😎 🙂 takze nemame po kom dedit -a preto nechcem zbytocne moc kupovat a vase vsetky rady urcite zuzitkujem 😀 az na kocik - xixi ktory ma sestra - 3-kombinaciu xixi ktora sa pouzivala pred 16 rokmi 🙂 ale na zaciatok postaci 😀
a este som zabudla vsetkym vam gratulujem k vasim drobcekom 🙂
zuzannas kludne ti ju staci kupit az po porode mozno ju ani nebudes potrebovat tak potom by ti zbytocne trcala doma......ja som si ju kupovala az ked mala dcera 4-mesiace a to kvoli tomu ze mi dcera nechcela cicat s prsnika a s flasky by pila a pila.... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ no bola mozno 2 krat pouzita a potom som ju predala.....bo dcera znova zacala cicat.....
Vdaka dannynka! 🙂
ahojte,neviete ako je to v porodnici v piestanoch,co si mam doniest lebo vsade je to inak a ani zensky lekar mi nevie povedat aj ked tam od neho chodi vela mamiciek
ahoj drobec podstate to isté ako tu píšu babenky --- občiansky preukaz,tehotenskú knižku,kartičku poistenca.
😅 😅 pre teba - kalciovú masť na bradavky,jednorázové nohavičky,kojenecke podprsenky,tampóny do podprsenky,vložky,nočné košele,papučky,župan,toaletné potreby (kefku,pastu,toalet.papier,uterák,šampón,sprchový gél,papierové vreckovky),ponožky, odsávačku na mlieko
😲 😲 pre bábetko - zosebou si zober jednorázové plienky,vlhčené obrúsky,kozmetiku pre bábetko ale tím som si není istá ja to mám račej zbalené,pri odchode z nemocnice nech ti prinesú zavinovačku,košielku alobo body,čiapočku, ortopedické nohavičky, ponožky,kabátik a v zime aj fusak alebo deku
tieto infotrmácie som si zistila a podla nich sa držím a to mi vraveli kamošky ktoré už rodily pa 🙂
dadulka ano, je to 6rocny ujo 😀 a aky je pysny na to!
medzi mnou a braskom je 15rocny vekovy rozdiel, takze som aj pri malej co-to vedela urobit, keby som nemala brata, bola by som uplne mimo 😅
ze vraj nic ze to az ked pojdes domov tak v tedy si budes musiet doniest dake veci pre babo ale plienky ti treb hned do porodnice