Ahojte. Tak, ako existujú zoznamy čo si vziať do pôrodnice, neexistuje nejaký zoznam, čo potrebuje doma malé bábätko? Samozrejme niečo všeobecné a podľa vlastného uváženia 😊 popripade nejaké vaše rady? Ďakujem, pekný večer 😊
Je to na tvojom uváženi. Ale ja používam babe šampón ( Na mliečnu chrastu), hipp sprchac, hipp olej , sudokrem ale mažem na noc a keď vidím ze ma trosku začervenane.
No tak kozmetiku nepotrebuje žiadnu. Vážne. Stačí obyčajné Dove mydlo. Žiadne detské mlieka, krémy, oleje nie sú potrebné. Mám to od jednej uznávanej detskej kožnej a aj odskúšané na deťoch. Z tých detských krémov sa skoro vždy vyhádzali.
Jediné, čo potrebuješ je Sudokrém alebo rybia masť na zadok.
Novorodenec kozmetiku skoro žiadnu. Krém na zadok,lieh na pupok. Moje sa po pôrode moc šúpali,tak ešte čistú vazelínu. Zbytočne nekupuj veľa vecí z kozmetiky. Pokiaľ dieťa nebude mať žiadny problém, tam fakt stačí čistá voda a natrieť riťku
Ďakujem. A výbava mimo kozmetiky?
Veru tak. Z kozmetiky skoro nic. Mam 3deti. Vsetky osm kupala v cistej vode. Prve tyzdne/mesiace.
Potom uz podla vlastneho uvazenia ci od dr. Napr prvy sa zacal lupat. Tak sme davali sebamed olej do kupela.
Zase treti mal mliecnu chrastu tak tam tiez-ale az po porade s lekarkou-to uz mal asi 3-4mesiace.
Lieky tiez ti povie dr na prvej poradni co asi. Nejaky tusim nurofen. Kvapky alebo sirupcek na brusko…
Nastastie dnes je dostupnost vsetkeho takze sicto vies ozaj rychlo kupit podla potreby 😉
@domka222 ani ten lieh na pupok neni treba vatsinou.
Daco na odsavanie soplikov a teplomer si kup pred narodenim.
@freepalestine pravda. Prvému odpadol pahýľ už v pôrodnici,ale dcére som to musela ešte dlho čistiť . Ale ako píšu, v dnešnej dobe zoženieš všetko do hodiny,čiže robiť zásoby nie je potrebné
Máte pravdu baby, ďakujem, čo budeme potrebovať ešte, kúpime za pochodu 😊
My používame celá rodina LA roche posay, takže keď som potrebovala, tak v tomto som okupala (keď som mala pocit, že ritku treba a tak), ale stačí čistá voda. Olej je dobré mať, ak budeš masírovať alebo ošetrovať vlásky (mliečnu chrastu). Používala som obyčajný HiPP, ale nie pravidelne, lebo olej vysušuje. Ako telové mlieko, keď bolo treba (supal sa) LA roche posay lipikar alebo baume b5(ja som mala ekzém, tak preto) .
Nejaký sudokrem. A v DM som si kúpila taký vankúšik s hroznovymi semienkami, hodí sa do mikrovlnky a je teplý. U nás pomáhal na bruško a teraz je aj pre mňa, keď mám svoje dni.
Teplomer s pohyblivou špičkou, a odsávačka, asi najlepšie na vysávač, to určite využijes.
Novorodenec hlavne matku😁, veeela bondingu.
Co sa tyka kozmetiky, nepoužívala som nič.
Vybavicka, nedám dopustiť na kameru, monitor dychu, kolísku od kinderkraftu a kocik samozrejme. Bez ostatných veci ako hniezdo, lehatko by som vedela byt a asi by som ich 2x nekúpila 🙂
Detské mydlo na zadok, po stolici treba vždy umyť pod tečúcou vodou s mydlom, žiadne vlhčené.Teplomer s ohybnou špičkou, gázove štvorce a lieh na čistenie pupka, čipky na teplotu keby niečo lebo ak chytí teplotu v noci nebudeš mať kde zháňať, odsávačka na sopel, rybacia pasta na zadok a za mňa ovsena kúpeľ, je dobrá aspoň prvý týždeň po príchode z nemocnice ale to už je na tebe. A hlavne netreba kupovať milión haraburdov 🙂 No a najdôležitejšia vec, monitor dychu.
Presne ako pise @nikpa monitor dychu..ja by som bez neho nevedela existovat.
Ja som kozmetiku pouzivala semabed, budem pouzivat pri druhom tiez. Velmi som vyuzila aj hojdacie lehatko ale nic specialne som uz nemala 🙂
Žiadnu extra kozmetiku na začiatok nepotrebuje, max krém na zadok a syndet mydlo. Keď sa narodí, možno budeš možno riešiť suchu pokožku, ekzém, mliečnu chrastu, ahoj a možno budeš v pohode a nebude ti treba nič. Ale moje typy: zadok-spiridea krémpasta, sebamed syndet mydlo, na suchu pokožku oilatum do kupela, príp bioderma atoderm, mliečna chrasta babe šampón, utierky na zadok waterwipes
Monitor dychu jednoznačne, kozmetiku sme mali bupi mydlo a na zadoček bepanthen, utierky sa u nás osvedčili najviac pampers fresh clean, kolotoč nad postieľku: malá sa pri ňom ukludnila a zaspala, cumlík😀
Ja mám 5detí. Používala som pre novorodencov iba mydlo detské. Olejčeky mi predpísala doktorka taký do kúpeľa, že som už nemusela natierať a mne to vyhovovalo. Lieh na pupcek, vatove tyčinky stačia klasické netreba kupovať tie špeciálne. To mi aj v porodnici poradili, neskôr som dávala aj detský šampón, Čo som vôbec nepotrebovala bol krém na zadoček. Ja som to vôbec nedávala a nemali žiadne zapareniny. To sa ani nemá dávať iba vtedy, keď je trochu začervenane a potom už nie. Mne stačila vzorka, ktorú som dostala v porodnici aj tak som ju potom vyhodila, čo som ju neminula. Tiež som nepotrebovala žiadne cumlíky. To som už na rovinu povedala všetkým nech mi to nenosia. Vlhčené utierky som používala iba na cesty a v pôrodnici. Umývala som v čistej vode.
Kozmetiku babatku netreba, max.krem na zadok a nejake telove mlieko po okupani.
Este vanicku a zo 10 latkovych plienok. Tie pouzijes na vsetko. Su neskutocne save a akurat spravna velkost. Na plece ako ochrana pred grckou, pod hlavicku do postielky kedze babatko bude asi grcat v spanku a takto len vymenis plienku a mas hned sucho pod hlavickou. Tiez je to skevele tienitko pri ceste autom alebo kocikovani, Bude to pre babatko prva hracka ktoru bude ozuzlavat a v lete namiesto deky nieco lahke a vzdusne na zakritie a ked dieta zacne jest prikrmy, je to skvela utierka neporiadku.
Obyčajne detské mydielko sebamed./syndet-kocku/. Umyvala som s nim moju dcéru už pred 9 rokmi a nikdy nemala žiadne problémy, do dnes má v top stave pokožku, nikdy ani jedna vyrážka, ekzém, nič. A teraz budem používať aj pri druhej dcérke.
@andreatytler aj k detskej dr na poradnu. Na vahu alebo kym vysetrovala tak som davala pod babo scoju plienku. Pripadne taku minu deku.
@maryetta Ja som bez toho nikam nesla. Este aj teraz pri 4 rocnom ich mam po ruke.
Aj pri kupani dat pod dieta aby mal clovek lepsi uchop a dieta sa neklzalo a zaroven ho ta plienka nasata teplou vodou hreje na hrudi kym mu umyvas vlasky.
Doplním, že myslím skôr kozmetiku a tieto veci, nie oblečenie