Ahojte. Potrebovala by som radu. Moje babatko ma uz vyse tyzdna, a uz mozme ist aj von. Co mu mam prosim obliect aby mu nebolo chladno ked s nim chcem ist na prechadzku? Ked ho dam do zavinovacky na vrch deku , staci mu dat body s dlhym rukavom, dupacky a ciapku alebo mu mam uz dat aj pancusky? Prosim poradte mi.
Dakujem pekne
ja som mala pre maleho taku supravicku, taku zateplenu (ked nebolo este chladno tak som mu dala len tu bundicku resp. body s dlhym rukavom, bundicka, zavinovacka a popripade ked bolo chladnejsie deku) ale vzdy ked sme prisli z prechadzky som mu skusila nozky ci ich ma teple alebo studene - ci treba dat uz aj nohavice alebo stacia len teplaciky, zavinovacka a deka a take male babenko by som viac obliekla ako starsie uz mesacne
Deku nie navrch, ale aj pod dieťa. Tak zavinúť do deky. Mala som dve deky. Jednu som dala pod dieťa a v druhej som ho mala zavinuté. Neskôr z praktických dôvodov som deku nedávala, ale dala som pod dieťa fusak - nie ešte úplne zimný, ale mala som taký jesenný a dieťa som mala ešte vo fleecovej zavinovačke zabalené a prikryté bolo tým fusakom - keď zasvietilo slniečko, tak som fusak odhrnula a bolo. Pančušky som nedávala - len dupačky - také hrubšie alebo dvoje dupačiek tenkých a na to fleecový kabátik.
zase to netreba prehanat 🙂 my sme mali golfac od zaciatku, ziadny hlboky a to sme sli do zimy a malemu nebolo nikdy zima 🙂
ked je chladnejsie, teda nejakych 15C ako teraz, tak urcite aj nejaku mikinu ci svetrik.
Pravidlom jednu vrstvu naviac sa velmi pri malom babu riadit neda, lebo je leziace a aj male, takze urcite viac 🙂 Pri vecsom uz ano 🙂
Pre mna je obliekanie tiez niekedy tazke, a to maly ma uz rok 🙂...najhorsie je to pri nahlych zmenach teploty. Tak radsej obleciem viac a potom sa prisposobim.
Ak je spoteny, tak bol vela obleceny, ak ma chladny krk (co som u mojho este ale nezazila, ked nepocitam ked bol spoteny v lete) tak mu je zima...podla ruk ci nosa sa neda orientovat.
Inak ja som obliekala podobne ako pises len miesto deky sme mali tensi fusak. Ked sa ochladi viac tak bundicku, neejake nohavice ci pansuchy a potom sme presli uz na teply zimny overal a do neho vrstvy podla potreby...ale to bolo tusim az v decembri (ale sme na juhu, tu je teplejsie 🙂 )
ešte svetrík-reklík 🙂 ....ja som dávala 2 čiapočky ak bolo chladnejšie.....tenučké., pančušky, .......a ešte plienočkou tvár zakrytú....len kvôli ostrému vzduchu nechávala som len otvor na noštek a ústa.....ach kde sú tie časy........... 😲 .................
my sme to mali presne pred rokom takto..malemu som obliekala body, pyzamkove dupky, nohavice a mikinku, ciapocku..naspodok jedna deka aby ho hrialo a navrch jedna tensia 😉
ja si myslim že záleží od toho aké máš dieťatko, myslím že tak ako nie každý dospelý sa rovnako oblieka tak aj deti, ja by som najradšej aj kožuch na seba obliekla a moje deti mali pančušky asi tak raz v živote, moje deti nechcú byť naobliekané ak by som malej obliekla pančuchy tak by prevrešťala celú prechádzku, tiež sa mi decká rýchlo spotia, a potom sú mokrý a stačí že zafúka vietor a už je to horšie ako keby boli menej oblečený, čo sú to tričká z dlhým rukávom mi poznáme až keď už je fakt zima do mínusov 🙂, takže skôr sa riadiť inštinktom, niečo obliecť a potom skúšať či dieťatku nie je horúca alebo zima
ponúkame oblečenie vo veľkosti 50 až 140 🙂
ahojte zhanam oblecenie na chlapceka ma sa narodit v septembri koncom...niake take zachovale oblecenie...dupačky kosielky ....malinke veci asi velkosti 56-6O.dakujem
🙂
Drž sa pravidla, že bábätko treba obliecť o jednu vrstvu viac ako obliekaš seba. Verím, že sa to skoro naučíš a nebude to stresujúce pre teba a bábo. To čo si napísala je super, len neviem či ešte aj svetrík by sa nehodil. Podľa teploty vonku. Pančušky by som nedávala veď má zavinovačku a deku.