Čo obliecť mesačnému dieťatku na krst?

domi679
30. okt 2013

Ahojte zienky na buduci tyzden mame krst chcela som sa spytat co mam malinkej obliect ma 1mesiac a 2 tyzdne ????????
a musim ju mat aj v perinke lebo v tej tez nechce byt?

dakujem krasne za kazdu radu

milota164
30. okt 2013

podla mna nemusi byt v perinke, a my sme mali oblecene biele vecicky , nic specialne.

awalancha3
30. okt 2013

ach jaj..... zaleží na tom, či si greenpeaceovsko alternatívne založená, alebo si dobré tradičné dievča z dobrej kresťanskej rodiny, či si malomeštiačka, či ti záleží na krste samom alebo na povzdychoch ako je malá krásne vyobliekaná.......pretože dieťatko môže mať oblečené hocičo, snád fakt neptričné by bolo keby bola v kostýmčeku santa klausa alebo čerta...
No a teraz vážne: niečo, v com bude v teplúčku, vyber skor bledé oblečenie, bodynko, dupačky, svetrík, kabátik... v kostoloch je teraz chladno, vezmi si aj plienku na utretie mokrej hlavičky.. odporúčam zobrať este jednu čiapočku, ktoru budete zohrievať na vlastnom tele počas obradu a po utretí hlavičky nasadíte taku vyhriatu... v perinke dieta nemusí byť, ale kvoli lepsiemu držaniu a kvoli chladu ju zabal aspon do krajsej deky, na deke bude lepsie držať vyložená kosielka.....Suhrnne, oblec standardne oblečenie, jedno z tých krajších a neuspinených 😉

aadulik2110
30. okt 2013

@domi679 malý mal 2 týždne keď sme krstili - bolo to v júni, iba na obrad mal malý perinku a oblečený biely overal, ale viem, že kamoška krstila malého, keď už mal 3-4mesiace a tak mal normálne oblečko - svetrík, nohavice. Ale zas oni krstili niekedy v septembri, keď bolo "celkom" teplo.

matozazzo
30. okt 2013

Kupis aj oblecenie a deku do krstu- my ako krstni rodicia sme takto kupili malemu. Bielej farby. Deka bola ako zavinovacka,v kostole bolo chladno. Nase dcerky boli krstene az ako 4m,mali puncosky,suknicku,natelnik ruzovej farby a vesticku,normalne z obchodu a topanocky. Do zavinovacky by ani nahodou uz nevosli 🙂 a deka bola iba na prikrytie no a ciapocka a kabatik bolk biele.

domi679
autor
31. okt 2013

@matozazzo
@aadulik2110
@awalancha3
@milota164 dakujem velmi krasne za radu

bombo
31. okt 2013

Ahoj , my sme mali súpravičku bielu aj s perinkou, kúpili sme na www.krstiny.sk 🙂 Súprava sa dá použiť aj na iné príležitosti. Krst trvá cca 20-30 min v kostole, zvyčajne je tam chladno.

lutia
31. okt 2013

@domi679 ahoj, ja som syna mala obleceneho v tepluckej suprave bledej farby a zavinovacke...vsetko zalezi od pocasia, ked nechce byt v zavinovacke tak normal oblecenie...ved je zbytocne kupovat extra slavnostne ked to vyuzije len raz....co sa tyka tej supravicky bola normalna co sa kupuje v obchodoch a vyuzili sme ju aj po ine dni...nik nenamietal...hlavne je aby bolo teplo a prijemne dietatku

oblecenieprekojencov
3. nov 2013

Dobre sa predavaju supravicky- aj ta co je vyobrazena vyssie (ale lacnejsia). Ale v podstate je to jedno. Staci na vrch polozit krstovu kosielku, resp. krstove rusko - to je satenove, posobi fakt sviatocne. Mozete si ho pozriet priamo v eshope 🙂

stanislavao
3. nov 2013

moj syn mal normalne body a kaki zelene trakove nohavice. kedze bol v perinke a prikryty dekou, lebo v kostole je zima, tak aj tak neni vidno, co ma oblecene. cize je to uplne jedno, co ma dieta na sebe. hlavne nech je to bavlnene, prijemne na dotyk pre dieta.

stanislavao
3. nov 2013

@domi679 moj syn mal normalne body a kaki zelene trakove nohavice. kedze bol v perinke a prikryty dekou, lebo v kostole je zima, tak aj tak neni vidno, co ma oblecene. cize je to uplne jedno, co ma dieta na sebe. hlavne nech je to bavlnene, prijemne na dotyk pre dieta.