Čo obliecť dievčatku v pôrodnici?

lenuska333
10. jún 2022

Ahojte som 35 tyzdni a budem mat dievčatko. Predtým som mala dvoch chlapcov a to jeden je decembrovi a druhý február. Teraz to bude všetko celkom iné keďže to bude dievča a bude narodená v lete co jej obliecť po návrate domov z pôrodnice? Zabaliť ju aj do periny? Dajte tip ako ste vy obliekali vaše dievčatká Ďakujem

domak2
10. jún 2022

Tak záleží aké bude počasie a co tebe vyhovuje. Ja som do perinky nebalila nikdy, ale niektorým deťom to nevadí ani v lete.
Moja mala v horúčave len krátke body a ponožky. A ak by bolo chladnejsie tak prispôsobím oblečenie.

erikavasilova
10. jún 2022

Čakám v júli, malému cestou domov oblečiem tenké dlhé body ,a legínky a ponožky,tenká čiapka
Do perinky baliť nebudem ,ani prvého som nebalila.

ildiko36
10. jún 2022

@erikavasilova podla mna uplne staci s krátkym rukavom body,a ked tak s plienkou len zakriješ lebo keď vonku bude velmi teplo dostane ti potnicky, pre istotu zober aj to zo sebou.

gertys
10. jún 2022

V auguste. Body tenke nic viac

nikka055
10. jún 2022

obe deti mam letne, obe narodene v najväčších horucavach ...na cestu domov mali body, ponožky a ciapku

nanka3
10. jún 2022

@lenuska333 zalezi od pocasia, mam obe baby letne (jedna jul, druha august), kym julovka nosila body s kratkym rukavom, augustovka mala kratke body oblecene asi 2x, potom dlhe overaly…

amelia89
10. jún 2022

Ved normalne dupacky, to je jedno ci je to chlapec ci dievca. Dupacky ciapku,perinku netreba ved das do autosedacky a ideš.

brrrrrciatko
10. jún 2022

@lenuska333 dieta nema termoregulaciu. Ja som oboch mala letnych a boli vtedy 40 teploty a davala som im dlhe bodycka a polodupacky z hmka.. Len moji boli uplne studeny. Kychali ak mali iba kratky rukav. Dokonca ak boli vo vnutri som im aj mikinku tenku musela davat.

domak2
10. jún 2022

@brrrrrciatko s tou termoregulaciou to platí aj naopak, že sa deti rýchlo prehreju, čo je nebezpečnejšie ako keď im je chladno. Ale treba sa proste prispôsobiť dieťaťu a situácii 😊

kacena4
10. jún 2022

tak ako chlapca body alebo dupacky a do autosedacky perinku nedavas ak ides napesi kocikom tak mozes perinku

erikavasilova
10. jún 2022

@ildiko36 jasne zoberiem i krátke body , uvidim podľa počasia že aké bude 🙂

brrrrrciatko
10. jún 2022

@domak2 ano presne. Ale tak s malym dietatom nebudete na slnku. Vacsinou je v chladku. A tam je o dost chladnejsie. Treba odsledovat dieta. Ci nie je moc teple a naopak. Mne doktorka dokonca aj zakazala bodycka s kratkym rukavom.. Ale to je podla mna vzdy ine.
Napriklad v porodnici boli iba v kratkom bodycku, lebo tam bolo neskutocne teplo. A este k tomu muselo mat perinku. Doma sme perinku nepouzivali. A tak my mame v dome cez leto okolo 22 stupnov. Cize to zavisi od okolnosti

janka1011
10. jún 2022

@lenuska333 no myslím že pri obliekaní novorodenca je ale že úplne jedno, či to je chlapec alebo dievča. Záleží len na tom, aké bude počasie, koľko stupňov, či bývate v dome alebo byte...však oblečenie budeš riešiť podľa momentálnej situácie, ale veď tak klasika body, dupačky...

dominikamacakova
9. júl 2023

Do perinky určite nie. Na izbu ti muž donesie vajco. Daj jej body podľa počasia (krátke, dlhé), ponožky a prehodíš len tenkú deku.