Čo obliecť bábätku, ktoré sa narodí v novembri?

charlie148
23. júl 2014

Ahojte tehulky! 🙂 Cakame v novembri prve babo, a vobec nemam sajnu ako ho spravne obliect, aby mu nebolo zima alebo teplo... Co vo vnutri, co na von... Poradte nieco prosim, nech uz nestresujem tolko! 🙂 A nech mozem nakupit tie spravne vecicky 🙂 Za kazdu radu vopred dakujem! 🙂

veronikabv
23. júl 2014

@charlie148 mozno to bude hlupa rada,ale nato prides sama,tiez som mala novembrove babo a teraz cakame druhe novembrove,na doma som obliekala len bodycko a polodupacky,alebo body a pancusky,na noc mal take overalove pyzamko,to bol prvych par mesiacov nas najoblubenejsi domaci odev🙂ale prvy den ako sme prisli z porodnice som ho doma naobliekala a som videla ze je spoteny tak som sa potom poucila,a von podla pocasia nas chytila tuha zima a najradsej som mala taky teply overal z tesca🙂 viem ze som moc nepomohla,ale uvidis ze to vycitis sama

sandri
23. júl 2014

Moj krpec sa narodil v oktobri minuly rok a bolo velmi teplo vtedy, takze aj tebe sa moze stat, ze bude teplo. V porodnici davali novorodencom dve vrstvy oblecenia - body s dlhym rukavom a na to dupacky respektive overal + zavinovacka. Cize pri odchode z porodnice pocitaj s niecim podobnym + teply overal este na to (namiesto tej zavinovacky) + ciapocka a rukavicky (resp. ak overal ma aj rukavicky, tak netreba). My sme maleho dekou uz neprikryvali, lebo bolo fakt teplo, ja som sla v tricku s kratkym rukavom a dlhych nohaviciach z porodnice. Ak by bolo chladno, tak este nejaku deku na vrch.

matulinuska
23. júl 2014

My cakame tiez babatko v novembri no uz druhe. Prvu dcerku mam narodenu v january takze opat zimne dietatko. V podstate ti bude treba viac veciciek ako pre letne babatko pretoze sa orientujes na teplucky overal hlavne na von,pod neho mikinku,teplaciky a bodycka s dlhym rukavom(bodycka preto,lebo lepsie kryju krize aj ked je babenko dobre zabalene). Nad pancuskami ani nerozmyslaj,lebo ked dostanes drobceka do ruky tak takemu drobatku by si v zivote pancusky nedavala(vlastna skusenost) a samozrejme capica. Do kocika kupit fusak,v pripade velkej zimy (-2°C) plus nejaka deka. Dietatko si nevie regulovat telesnu teplotu. V postate to by bolo na von vsetko. A inak na bezne nosenie ti uplne stacia dupacky. Dietatko v nich ma aj rrucicky,nozicky,sluzia aj ako ponozky,pri niektorych dupanach su aj take akoby rukavicky. Je to celok,cize ideal. Najlepsie ak sa rozopinaju cele. Tricka moc nekupujem nakolko som uz spominala tie krize a zase nejake nohavice,leginy,teplaciky su nevhodne pre novorodenca,nakolko gumicka moze tlacit na odpadavajuci pupcek po porode,cize taketo veci odporucam az neskor.

V podstate ja nakupujem len bodycka,dupinky a nejaky ten overal. Take male babatko naozaj nepotrebuje plny satnik veci ;)

katarinamarkova
23. júl 2014

jednoducha univerzalna rada: vzdy o jednu vrstvu viac ako sebe.
ak mas doma teplaky a tricko s kratkym, mimcu teplacky a tricko s dlhym. ak mas vonku nohavice tricko sveter, jemu kludne nohavice tricko lahsiu bundicku. v zime rovnako 🙂 ak mas nohavice tricko zimnu bundu, jemu pancusky, nohavice, tricko svetrik bundicku....ak bude taka zima ze ti bude zima aj v zimnej bunde kludne do fusaku a deku 🙂 atd atd.
samozrjeme ciapocky, rukavicky - uplne super su miesto rukaviciek bodynka, tricka, bundicky co maju rukaviky take co sa daju pretiahnut na rucicky 🙂 odporucam - setri cas a energiu a nebudete rukavicky stracat 🙂

demeterka
23. júl 2014

@charlie148 Tak mne sa najviac osvedčila aj tak zavinovačka, čiže nejake extra vrstvy a kopec kusov oblecenia mi ani neoblo treeba 🙂 doma klasika bodyčko dupacky a šup do zavinovačky lebo tam sa maly citil najlepsie, ale kazde dieta je ine, lebodcerka ju neznasala napríklad. No a ked sme isli von tak zase bodycko dupacky, plus jeden svetrik a zase do zavinovačky, a v kociku bud deka alebo fusak, podla toho aka velka zima bola. Takze ja som sa netrapila s tym navliekat na babatko nejako extra vela vrstiev. Bundu sme na take male mimi ani nemali, bolo to zbytocne. To som kupovoala az nadalsiu zimu ked uz mal rok a bol v športaku 🙂

charlie148
autor
24. júl 2014

Ahojte babulky! Vsetkym vam velmi pekne este raz dakujem za drahocenne rady! Teraz mozem byt pokojnejsia
🙂 Zelam vam tiez vela zdravicka a pevne nervicky s krpcekmi! 🙂