Čo mám obliecť dcére do Tatier?

hu3hu3
27. aug 2015

Ahojte baby, poradte mi co mam obliect mojej 2-rocnej dcerke do Tatier....ake oblecenie a topanky jej tam mam zobrat...ideme skoro v polovici septembra a ma tam byt okolo 10 stupnov...dakujem

bajana
27. aug 2015

To je zvláštny dotaz...presne to isté, čo jej budeš obliekať v novembri u vás, keď budete mať 10 stupňov...čiapka, vetrovka, pančuchy, nohavice, jesenné topánky, pre istotu otepľovačky?

mihula
27. aug 2015

@hu3hu3 a co si zoberes ty?

limoncino
27. aug 2015

To ako naozaj?

l3yla
27. aug 2015

😀 😀 😀 baby aj my ideme s drahym v septembri do tatier ,prosim napiste aj mne 😝
P.S v sobotu bolo v Tatrach 8°C 😀 tesim sa na tu septebrovu navstevu ,okrem toho co mi kocky napisu ,beriem vsetky plavky co mam doma 😀

moni244
27. aug 2015

@bajana oteplovaxky? Pri 10 stupnoch?

Turisticke topqnky, pancuchy, sportove nohavce, tielko, tricko, mikina, prechodna bunda a ciapka, nejdes na sibir, nie.je tam taka zima

katy2
27. aug 2015

Nic v zlom, ale to fakt si neviete, zeny, poradit bez MK? Co by ste robili bez internetu? Ja sa fakt nestacim cudovat.... Co otazka - to perla.... Niekedy zacinam pochybovat, ci uzivatelky MK su naozaj svojpravne, samostatne a dospele zeny....

mijo53
27. aug 2015

@katy2 máš pravdu

mirage
27. aug 2015

@katy2 pockaj na tie otazky ci uz obliekat pancuchy.. ja sa necudujem, ked vidim synovych spoluziakov v skolke celu zimu v oteplovakoch, ciapke, a sale cez usta ci je - 20 alebo plus 5.

siska53
27. aug 2015

@hu3hu3 zober aj do teplejsieho i do chladnejsieho pocasia.
Ja som sa tak raz okaslala ked mala mala 4,5m.,maly cez 2r.,malo byt chladnejsie-vraj..mala mala vlastne vsetko s dlhym rukavom (az na asi 1body s kratkym) a dupacky..esteze aspon maly mal aj kratke... A bolo strasne teplo aj tam,hoci hlasili inak v predpovediach. To bol august. Takze odvtedy beriem radsej viac rozneho oblecka. Takisto aj k moru. Vzdy aj daco teplejsie,zazili sme i pobyt,z ktoreho sme sa vracali predcasne. Ochladili sa a lialo. A sice sme mali aj dlhe nohavice a daky sveter,velmi sme na to vybaveni neboli.
Cize tak,ako k moru beriem aj oblecko na chladne dni(keby daco),beriem aj do Tatier i v septembri aj letne oblecko.. My sme tam.zazili krasny,teply oktober,v nizsich polohach na kratky rukav,ale jasne,vyssie uz bolo chladno,az novembrovo,Ale neviem,vtedz sme chodili len my dvaja este bezdetni,s detmi sme si trufli len lanovkou a len na kratke tury

katarinamarkova
27. aug 2015

@hu3hu3
1. - na predpoved sa nespoliehaj - pocasie hlavne v horach je nevyspytateľné z hodiny na hodinu sa totalne zmeni 🙂
2. zbalte hlavne kvalitne topanky, nepremokave veci, nahradne ponozky
3. malu oblec presne tak ako seba....snad mozno o jedenu tenulinku mikinu, ci tricko, ci teplejsie nohavice viac ako sebe.

inak skutocne tieto otazky typu: co mam obliect svojmu dietatu......mi pridu dost zvlastne a nepochopitelne.....ved vidim, ci je mojmu dietatu teplo, alebo zima, nie?
a po dalsie, tu nikdy neexistuje konkretna odpoved, ved inak sa oblecie oravske dieta oslahane vetrom ako bratislavsky panelakovy neotuzilec.

mijo53
28. aug 2015

ono sa niekedy čudujeme, že sa tie mamičky pýtajú na také zdanlivo jednoduché veci, ale ak nikdy nebola v Tatrách, tak nevie aké vrtošivé je tam počasie. My sme na prvej túre v Tatrách zmokli do nitky a blesky, hromy nás tak vystrašili, že sme mysleli, že pozomierame od strachu. treba mať aj kvalitný prší plášť. Bolo to na Batizovských plesách a na ďalší krát už sme vedeli ako sa obliecť. Dôležité je mať dobrú obuv a niekoľko vrstiev oblečenia

h2
28. aug 2015

@mijo53 Presne to isté som sa chystala napísať! Do Tatier? VŠETKO!
@hu3hu3 Ahoj, nič si nerob z tých blbých komentárov, my chodíme do Tatier často, počasie tam býva naozaj veľmi premenlivé. Ale september je na Tatry najideálnejší mesiac. dcérke obleč radšej viac vrstiev oblečenia a ak pôjdete niekam na celý deň, zbaľ aj teplé a nepremokavé oblečenie, aj keby bolo ráno krásne a teplo. Ak by ste chceli ísť do jaskyne (odporúčam, syn má 4 roky, boli sme pred týždňom v Belianskej, strašne sa mu páčilo), tak tam si treba nachystať normálne zimné oblečenie, je tam pod 6 stupňov.

monicm
28. aug 2015

@hu3hu3 Určite kvalitné topánky, dobrý pršiplášť a z každého druhu, aj na teplé počasie aj studené. Ak idete autom, tak ti môže byť jedno, koľko toho budeš brať, auto to odvezie a radšej mať toho viac ako potom ľutovať. Ja beriem každý druh oblečenia, od slipkov či nohavičiek až po topánky dvojmo. Znie to šialene, ale už nám to párkrát zachránilo dovolenku.

A hlavne, dcérku a aj vás naobliekaj na vrstvy.

horana
28. aug 2015

Uvidis ake bude aktualne pocko. Tych "okolo 10 stupnov" je nicnehovoriace cislo. Rano bude inak, na obed inak. V tej dobe tam moze byt krasne babie leto, alebo aj snezenie ci hmlo-dazdova plust. Dopredu to nikto nepredpovie. Par dni pred odchodom si budes viac naisto, plus na horach je vzdy moznost nahlej zmeny, cize vezmes nieco co by si dala aj doma ako bezne jesenneho, aj kratky rukav, ale aj sal a ciapku. Radsej vrstvene oblecenie, da sa lepsie kombinovat, teda napr. namiesto hrubej zimnej bundy, tenku bundu ale aj svetrik a aj dlhy rukav co v priapde potreby dokopy vytvori tepelny efekt zimnej bundy.
A opat je to ine podla toho ci planujete kocikovat po asfaltovych cestach pod horami bude to ine ako ked budete robit dlhsie tury s nosicom.

jaruskatt
28. aug 2015

aj my ideme na oravu vtedy. Hlavne tepláčiky, také teplejšie, tričká dlhý rukáv, mikiny - tenšie aj hrubšie a beriem aj takú prechodnú bundičku nepremokavú; + gumáčiky, pršiplášť a objednala som ešte z netu aj také nohavice do dažďa 🙂 a pre istotu vezmem aj pančušky. Na obutie tenicky a také jesenné topánočky a vyšším členkom 😉
Čiapku beriem aj tenkú aj takú jesennú + nákrčník