Čo kúpiť bábätku?

1321987
10. jan 2022

Ahojte
Čakáme druhé bábo
14 jula máme termín
Čo kúpiť aké veci
Panika má chyta

barbora0308
10. jan 2022

@1321987 Tak ja ti neviem, ale ja mam termin 1 jula a nekupujem este vobec nic...jedine knizky a online kurzy, kedze budem prvorodicka, tak sa snazim troska nejake veci nastudovat 🙂 na veci pre babatko mam podla mna este cas.

miminka91
10. jan 2022

Hlavne sa treba dat do kludu. Vsak jedno babatko ste uz mali, tak uz zhruba vies, na co sa treba pripravit. Vies, ze co sa vam tak zislo a co bolo aj zbytocne. Mas este cas, nic sa neboj 🙂

jaskolka
10. jan 2022

Po prvom ti neostali veci, typu kočík, postieľka, oblečenie?
Alebo už je nejaký väčší vekový rozdiel, že ste to trebárs predali, darovali?
Lebo v podstate dieťa toho veľa nepotrebuje, pár kusov oblečenia, plienky, kocik, postieľka, vanička,a všetko vieš dokúpiť postupne, čo budeš potrebovať

1321987
autor
10. jan 2022

@jaskolka všetko už mám vybavené len tie veci že neviem čo kupit

patka06
10. jan 2022

Čakáš druhé, tak už možno niečo aj máš, kupuj len to čo si využila pri prvom, ostatné čo bude chýbať kedykoľvek dokúpiš. A hlavne máš na nákupy more času.

jaskolka
10. jan 2022

Tak letné bábätko bude potrebovať skôr ľahké body, zopár s dlhým, zopár s krátkym rukávom, tak 5-6 kusov z každého,takú 56-62 veľkosť overaly 2-3, pár košieľok, možno dvoje dupačky, ak by bolo chladnejšie, ľahký svetrík, zavinovačka tiež sa dá kúpiť taka ľahšia, alebo ulitka. Čiapočky 2 kusy, ponožky, látkové rukavičky.
Ono ťažko povedať, aké bude leto, lebo teraz sú rôzne, jeden deň je 35 druhý 15 stupňov, a novorodenec sa ľahko prehreje, tak ani stým obliekaním nepreháňat.
Aj podľa veľkosti je rôzne, napríklad môj takmer hneď nosil 62,bol veľké a dlhé bábätko, takže tie maličké som ani nepoužila.
Zároveň všetko vieš kúpiť aj hneď, podľa potreby. Zbytočne kúpiš napríklad veľa overalov, keď ich ani nebudeš potrebovať. Mne dali z rodiny ako darček kopu dupaciek a košieľok, a syn od 3 týždňov nosil len overaly, body a teplačiky, čiže dupačky ostali ladom ležať.😁

adalmba
13. jan 2022

@barbora0308 ja tiež 1.7 termín a neriešim ešte nič

jane18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aris2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz