neplánujem používať veľa kozmetiky, ale predsa len rozmýšľam, či je vhodnejší pre bábatko olej, alebo telové mlieko?
ja neodporucam pouzivat nic-detska pokozka je dost citliva 😉 ked uz tak by som pouzila iba tenulililinku vrstvu mliecka 😉
Súhlasím s @latvia, olej viac vysušuje, ako mliečko... ale najlepšie je nepoužívať nič, aby pokožka bábätka pekne dýchala, alebo natierať lokálne suchšie miesta 😉
hm ....... tiež by som volila skôr to telové mlieko
moja malá, ked som ju mastila olejčekom , ked bola malinká úplne celá sčervenala
tak som s ňou bola u doktorky a vravela , že to je s oleja - pretože olej upcháva pory a pokožka nemôže
dýchať , tak zareagovala sčervenaním.
ale zas u každého babätka je to iné.....
suhlas s latviou a my pouzivame telove mliecko Seba med
my pouzivame olivovy olej z lekarne. maly ma krasne jemnucku pokozku a ho vobec nedrazdi. vyskusali sme aj par krat olejcek nivea a zakazdym sa z neho vyhadzal...
ja ani pri jednom nepouzivam nic a maju krasnu pokozku. Ked vsak bola trosku suchsia, len raz som pouzila olivovy olej z lekarne. Ten je fajn.
my ak nieco pouzivame tak v zime Excipial Lipolotio a v lete Excipial Hydrolotio, ale vacsinou nic. A vsetko je ok.
najlepsie nic
no ja som použivala olej aviril od narodenia a bol fajn.okolo roka som kupila z oriflenu a po nejakej dobe sa mu vyhodili suche ložiska že sme skončili u kožnej.povedali nam že ma maximalne presušenu pokožku .dali nam pripravok ktory sa dava do kupela.vysvetlila nam že ak s ato da do vody tak sa pokožka o vela viac hydratuje .od vtedy davam olej do vody a pokoža je vlačna a vobec nie mastna..
My davame do vody Oillatum a na telicko Excipial Hydrolotio, na tvaricku Excipial Lipolotio - nemame ziadne problemy... Vsetko nam pediatricka predpisule, tak je to aj financne vyhodne, ale hlavne mala ma vzdy krasnu hebku pokozku...
netreba pouzivat vobec nic
zo začiatku nič, neskôr som začala dávať do vody na kúpanie pár kvapiek olivového oleja z lekárne a teraz používam telové mlieko Bubchen, ale aj to nie každý deň.
pri oboch synoch som používala olivový olej, neskôr som prešla na tel. mliečko nivea, ja som zasa zástanca mastenia, neviem si predstaviť nedávať po kúpeli nič 😎, synovia nemajú žiaden problém s pokožkou.
U všetkých 3 detí som používala olej a ešte aj používam lebo maličkú natieram stále večer po kúpaní a nemali sme žiadny problém.A naša voda je ešte aj dosť tvrdá takže viac vysušuje pokožku.
zo zaciatku som pouzivala olej, neskor som presla na telove mliecko. tiez mame tvrdu vodu. u starsieho teraz na radu lekara, kedze mava velmi suchu pokozku a robia sa mu aj casto potnicky, pouzivam excipial lipolotio a u mensieho sme momentalne spokoni s hipp. 🙂
mi pouzivame telove mlieko a na kupel detsky sampon,
nic 😉 ale ked uz velmi chces, tak skor telove mlieko, alebo z olejov len panensky olivovy ale ten z lekarne.