Čistiace prostriedky na cumlíky, hračky a fľašky

caramelka555
21. apr 2015

Dobry den, som prvorodicka a uz mam zo vsetkeho velký misunk to sa smie to sa nesmie to sa robilo tak a teraz tak 😝 😝 😝 zaujimalo by ma cim vy cistite cumle, hracky, flasky a pod. pre vase ratolesti. Pouzivala som Denk mit ale ten mi nejako smrdi a teraz pouzivam Nuk a ten je dost drahy kedze sa rychlo mina. Vopred Vam za odpovede dakujem.

bonaqa2013
21. apr 2015

@caramelka555 fľašky , cumle umyjem v jarovej vode a vyvarím. Hračky len pretriem vlhkou handričkou. už to nerobím, deti sa už veľké, najml. má 5 rokov.

caramelka555
autor
21. apr 2015

@bonaqa2013 takze nic specialneho netreba ved vlastne ked nam Jar neublizi tak preco by mala detom. Joj vsetko je to len biznis. Ja zas nevyvaram iba zalejem vriacov vodou.

lorela
21. apr 2015

@caramelka555 Pokiaľ máš ešte len bábätko, naozaj nie sú vhodné agresívne chemikálie.
Cumle a fľašky stačí dobre poumývať v teplej vode s troškou nejakého eko alebo detského saponátu, v prvom pól roku veku dieťatka raz za týždeň vyvariť. Hračky, predpokladám gumené, obdobne- teplá voda a mydlo.
Keby si veľmi chcela dezinfikovať, môžeš použiť ocot. Keď dieťatko začína štvornožkovať po zemi a popri tom má večne pršteky v ústach, na podlahy môžeš ocot s teplou vodou použiť tiež 😉.
Neskôr, zhruba okolo 1. rôčku si už s dezinfikovaním hlavu nelám, pretože tie bežne sa vyskytujúce baktérie v našom okolí dieťatko potrebuje na podporu svojej imunity. A práve tú imunity narúšajú aj silné chemikálie v podobe rôznych čistiacich prostriedkov - takže menej je niekedy viac.

pe
22. apr 2015

ja som vždy umyvala na to vyčlenenou hubkou a jarou a potom som bud vyvarila alebo len obliala horucou vodou, a deti nikdy nemali infekciu...

bosoriak
22. apr 2015

@caramelka555 Ako vidis, kazdy robi inak a deti ziju 🙂
Ja som do pol roka umyla jarou a vyvarila raz za den, od pol roka raz za par dni a postupne ako som si spomenula. od tych 8 mesiacov som to len raz za cas preliala vriacou vodou. To uz mi liezli po zemi, takze to bolo aj tak jedno.

caramelka555
autor
23. apr 2015

Najprv som pouzivala Denk mit sensitive ale po case my to zacal smrdiet, tak sme kupili od nuku cca za 5ecok cistiaci prostriedok a zneho mam tak znicene ruky strasne ich mam suche a robia sa mi male trhlinky z ktorych mi ide krv, a ze vraj prirodna baza, tak uz asi dva dni pouzivam jar a potom to zalejem horucov vodou 😝

maslenka47
23. apr 2015

@caramelka555 raz za cas podla uvazenia som vyvaril vo vode s octom (smrdi) alebo kyselinou citronovou v prasku (nesmrdi). Inak len cistou vodnou