Zdravim.
Syn mal vyrazku z plienok. tak sme na ne pouzili krem. Latkove plienky, ktore pouzivame zacali byt menej save, tak sa z nich snazime vycistit zvysky toho kremu. Vie niekto poradit?
Vopred vdaka 🙂
nemam skusenosti s latkovkami ..ale zlcove mydlo, ocot? neskusala si?
@feb13 Praveze tie separacne vlozky pouzivame, ale zda sa, ze sa to pri prani dostalo aj na plienky...Manzel toho kremu pouziva obcas viac nez treba O🙂
Kazdopadne, vdaka za radu 🙂
@strapco13 Zatial sme ich len skusili preprat v cistej vode v pracke (bez pracieho prasku), co by vraj malo pomoct, ale nezda sa.
Vdaka za tipy.
@kuduaditsuh No to "viac nez treba" dobre poznam aj ja 😉
Myslim ze cista voda pomoze ak su plienky upchate nevhodnym pracim praskom ale taka odolna mastnota sa tazko rozpusta vo vode. Ale mozno ak ich preperies aj viackrat na vysokej teplote sa to postupne rozpusti.
@kuduaditsuh mastne flaky urcite saponatom.....je jedno akym.....naliat na skvrnu, votriet do nej a normalne dat prat 😉
Vdaka za dalsie tipy, vyskusam 🙂
Asi uz mate po probleme, ale ja som na nete nasla, ze nanesene plienky sa cistia saponatom na riad a kefkou...pekne napenit, poriadne a dokladne vysuchat, potom normalne oprat a vysusit. Ja som to urobila, ked mi zacali menej sat - t.j. boli zanesene zvyskami pracieho prostriedku.
Neskusala som, ale vraj najlepsie pomaha jar. Teda prostriedky na umyvanie riadu, tie najlepsie rozpustaju mastnotu aj vseobecne kazdu spinu. Ale neodporuca sa to pridat do pracky kvoli nadmernemu peneniu, len pred pranim don namocit plienky alebo aj rucne preprat flaky ak treba a potom preplachnut.
Preventivne sa mozu pouzivat papierove (separacne) vlozky aby sa mast nezaniesla do plienky.
Drzim palce. 🙂