ahoj, s akym olejom pripadne kremom na pokozku baba po kupani mate dobre skusenosti? skusila som aviril ale zda sa mi ze mu nerobi velmi dobre - chcela by som nieco co najviac prirodne ale bez harmanceka, aj ak to ma stat viac - poradi niekto ? dakujem
obycajnym olivovym olejom z lekarne
ja som asi do pol roka natierala len cistym olivovym olejom z lekarne.....potom nicim.....pokozku ma doteraz krasnu a nevysusenu... 😉
Osvedcili sa mi Excipial mlieko, alebo Penaten olej ( na SK som ho este nevidela, nosia mi ho z Rakuska). Ale na jeho citlivu pokozku je najlepsia modra indulona 😉 .
olivovým olejom v takomto teple si babätko neviem vobec predstavit natierat, nemalo by sa vobec nicim natierat a už vobec nie olejom
daj si do vody na kupanie balneum hermal plus-je to taky olejcek do kupela - a koža sa pri kupani nevysusi a vobec nemusi nicim natierat-koža ostane vlacna a neupcha to pory.Po natreni olejmi koza nedycha,to by som nerobila.Z kremov sa nam osvedčila znacka Eucerin-mas tam na vyber viac druhov--je bez zbytočnej chemie,je aj bez vone-ciže bez parfumacie,vyborne hydartuje,ale nemasti.Celkovo mastne kremy a oleje v tychto horučavach narobia viac zla ako osohu-ved sa tym sama natri a uvidis ako "super" ti pod tymi olejmi a mastami bude.
ja davam do kupela balneum hermal a natierala som oliv olejom v zime..teraz mame telovy balzam biodema ato plus...je super,,,doporucujem
bioderma
Ja som tiež v zime natrierala olejčekom, ale parfumovaným od Nivey, ale nemali sme zlé skúsenosti, mal veľmi suchú kožtičku od pôrodu. Teraz má pokožku hladučkú a jemnučkú a nie je potrebné ho niečím natierať. Ale tiež radšej ako olej by som volila nejaké hydratačné mlieko a išla by som sa opýtať do lekárne.
olivovy olej mi Dr. absolutne neodporucila.
ja natieram Modrou indulonou, Excipialom alebo Bambuckym maslom (100% prirodny produkt) a to 2-3 x do tyzdna, kazdy den je podla mna zbytocne a pre kozu skor zatazujuce.
ja excipialom oranžovým, kupujem v lekárni, poradil mi ho pri synovi lekár a pri dcérke som ani neuvažovala o inom. najlepšie,čo sme doma mali.
Nicim. Natierat zdravu pokozku je zbytocne, len si zvykne na umele dodavanie tukov a vlhkosti a prestane sa o to starast sama. Oleje su navyse skor vysusujuce. My nedavame nic a deti maju krasnu kozu...
ja som pouzivala ale prve 3 mesiace olivovy olej z lekarne lenze ho strasne vysusal az mal supinky a drsnu kozu...pouzivali sme aj ten balneum hermal a potom som si kupila olejcek jonsons ale ten sme pouzivali ale 2 mesiace a teraz ma telove mlieko na dobry spanok od jonsons ... kozu ma krasnu 🙂
Ked bola uplne mala,tak welwda olej,neskor sebamed mliecko a excipial,teraz sebamed na striedacku s babylove a bupi,ked je nejaka podrazdena koza tak excipial....olej by som v tychto teplach neodporucala....
mliečkom excipial
používame kozmetiku Bupi, aj na kúpanie, po kúpaní mlieko. Vyskúšali sme už všetko, od Bubchen, Excipial (mlieko, aj krém s mandľovým olejom), Aviril olejček (bol najhorší), Johnson´s baby mlieko - olej....po Bupi má krásnu jemnú pokožku, žiadne vyrážky, ani suché miesta...
modru indulonu alebo obycajnu niveu v modrej skatulke
najlepšie nič, ak ano tak nivea pre dedičky
nematierame nicim,iba po plavani bud bupi alebo obycajnou modrou indulonou...
V porodnici mi hovorili, aby som nicim nenatierala, jedine predpisane od kozneho v pripade potreby...maly ma aj napriek tomu normalnu pokozku, takze ziadne extra kremy netreba.
Ja natieram mladšiu po každom druhom treťom večernom kupaní obyčajným olejčekom Aviril, olivový olej. Na tváričku Nivea SOS. Staršia dcéra má od kožnej predpísanú mliečnu masť, Občas modrá indulóna tá je fajn. Nič iné neznesie. Natierame raz za dva - tri dni. Excipial si mamičky chvália. Deti sú individuálne niekomu nerobí dobre Aviril niekomu JOhnsons baby , naša mala od johnsonu také strašné flaky že sa mi plakať chcelo! Nikdy viac!
ničím. jedine keby mali decka suchu pokozku tak sme natreli exipial a mam mlieko od biodermy ale to sa mi susi na policke kedze pokozku maju normalnu.
vobec nicim. ak ma suchu pokozku, tak ho natriem Nivea telovym kremom, ale inak nicim. vyskusala som aj z lekarne SebaMed, ale to nerobilo dobrotu a najlepsie je nenatierat. pokozka ma uzasnu schopnost si poradit so vsetkym sama. samozrejme, ze ak ma dietatko problematicku pokozku, treba ist ku koznemu odbornikovi. ale ak je v poriadku, tak sa natierat nemusi. v takomto teple skor pouzit puder detsky, aby sa dietatko nepotilo tak, ale olej je moc mastny, to som ja nemala rada.
Pokial nema vysusenu pokozku najlepsie nicim, na suchu je dobry Excipial, Nivea, aj Bubchen. Inak olejcek Aviril bol pre nas lepsi ako olivovy, ale ani olivovy z lekarne nie je vzdy rovnaky 😒
Mne sa osvedcil Bubchen mliecko aj olejcek, detsky olejcek Aviril a modra indulona na doporuc. od pediatra. Inak netreba velmi premastovat a zbytocne olejovat detsku pokozku. Este chcem skusit Hipp, lebo obrusky su u nas No.1, proste uzasne tak ako znacka. 😉
bioderma abc derm ak je problematicka pokozka
my sme kupili od Nivey "Olejovy kupel" na kupanie a potom uz nenatierame nicim 😉
Ked bola dcerka malicka, tak olivovym olejom z lekarne (narodila sa v lete, ale aj tak sme natierali). Po case sme presli na olejcek od Nivea a teraz uz par mesiacov HA mlieko tiez od Nivea. Pokozku ma dcerka krasnu od narodenia, nikdy sme nemali problem. Ale podla mna zavisi od kazdeho babatka, neexistuje univerzalna rada. Ved aj my dospeli mame kazdy inu pokozku a co vyhovuje jednemu, nemusi vyhovovat druhemu 😉
ani ja som nenatierala moje dcerky nicim,ale ak sami zdalo ze maju suchu pokozku tak som dala do vodicky balneum hermal je ozaj dobry!ale aj ine olejove kupele su dobre nie len z lekarne ale aj z drogerie-ako hore spominana nivea,aj Babylove Ölbad Sensitive z DM je tiez dobry a vhodny aj pre novorodencov,p.s.,johnsons rozhodne neodporucam!
neviem skus biodermu alebo weledu