Caute vsetci, mudra to ja hlava - dala som si osadit pred pol rokom v kupelni hydromasaznu vanu. Jasne ze ju nepouzivame, ale coskoro sa nas polrocny drobcek bude chciet kupat vo vani a preto ju musim poriadne vycistit - myslim tie trubky a trysky. Cim to cistite? Viem je na to taky prostriedok - ale mozem to pouzivat aj pri takom babatku?
su na to aj specialne cistice.(ked to vyumyvate a pustite s cistou vodou potom tak to nevadi)... ale ocot by mohol stacit 🙂 kludne celu flasu tam vylej.. ja tak cistim aj pracku :P
Ja používam savo.... tiež napustím vaňu, nalejem pol fľašky sava a nechám pár minút bežať.... Vydezinfikuje, zničí baktérie, pleseň.... Ale aj ten ocot je zaujímavý, najmä kôli tomu vodnému kameňu.... Skúsim to...
@dadka75 no tak aj toto je zaujimave - ale trisky mame plastove - tak aby sa nerozpustili 😀 hlavne sa bojim tej bakterie legionely - ze vraj byva vo vyrivkach ... ale snad ten ocot by snad mal stacit ... videla som aj na nete nejaky pripravok - ale ako vidim, nik ho nepouziva ... ☹
Predávajú špeciálne tablety,vaňa sa napustí a do toho sa hodia tablety podla navodu je to na vodný kameň a na dezinfekciu dosť to zapácha ale potom sa vodou cela vaňa vysprchuje,a so starou zubnou kefkou vyčistiť trysky s tiež niečim na vodný kameň sú na to špeciálne prípravky,Odskúšané takže pomáhajú
Savo na dezinfekciu je ok, ocot na vodny kamen 🙂 Ked je tam vodny kamen, tak sa budu zachytavat "bakterie" na nom... cize musi ist prec... ak nechces aby ti rozozralo trisky mozes to savo zriedit, nemusi byt koncentrovane nastriekane na to 🙂 V Dedre som videla tablety na cistenie, tak skus pozriet aj to 🙂
neviem ci savo je dobra volba pri malom dietati , ja pouzivam ekologicky pripravok Bio-mex, cistim nim vsetko v kupelni aj kuchyni, neskriabe povrchy a rozpusta dobre aj mastnotu.
ja ju umyvam octovou vodou, naplnim vodou po trysky, aby mohli nacerpat vodu, vylejem cely ocot, ma aj dezinfekcne ucinky aj odstrani vodny kamen a nikomu neublizi 😉