Cestovná postieľka pre 2 ročnú pri častom cestovaní

erickaeli
21. júl 2019

Ahojte mamičky. Už 2 týždne goglim cestovnú postieľku pre moju 2 ročnú dcérku. ( ešte nechodíme) Veľmi často cestujeme. Neviem sa však rozhodnúť. Zháňam postieľku čo s najväčším rozmerom a aspom do 3-4 rokoch aby mala aj bradlá vďaka ktorým sa bude vedieť v nej postaviť. Mate nejakú overenú cestovnú postieľku s akou ste boli spokojné? Na cene nezáleží. Ďakujem Vám za všetky rady a prajem pekný večer.

lula313
21. júl 2019

Prosím tá, čo znamená, že ešte nechodíte a čo znamená bradlá? Má tvoja dcerka nejaký spomalený vývoj? My mame obyčajnú latkovu, v ktorej sa mi 16 mesačná dcéra bez bradiel postaví, tak len na upresnenie, aby sme vedeli lepsie poradit. Zatiaľ viem poradit len to, že hľadaj taku, do akej vieš kúpiť madrac, najlepšie skladateľny, aby dcerka nemusela spat na tvrdom.

ajsha123
21. júl 2019

Moja dcéra bude mať zaraz 4 roky, meria vyše metra, ale do cest.postielky klasickej dlzky 120 cm sa v pohode zmestí. Ona tam doteraz spáva (na spodu je matrac 60x120 cm). Takže ak Tvoja dcerka nie je nadmieru vysoká, klasická cest.postielka jej do tych 4 rokov (aj dlhšie) vydrží.

ajsha123
21. júl 2019

Naše deti chodili v roku, takže v tom neporadím, ale akonáhle sa vedeli postaviť, podarilo sa im to aj v cestovnej postieľke. O boky a potom sa už držali toho vrchu (vrchnej konštrukcie postieľky). Ešte som nevidela cestovnú postieľku s bradlom, alebo uchytom, ale ak to súrne potrebujete, nevedeli by ste si ho tam vyrobiť? Z popruhu, prip.o konštrukciu zvnútra nasroubovat do roku madlo (pevné, plastové, napr.aj na ihriská sa dajú také kúpiť). Neviem, ja by som to skúsila takto.

erickaeli
autor
21. júl 2019

@ajsha123 Ďakujem za radu. Nejaký link na Vašu cestovnú postieľku máte? Moja meria momentálne 82 cm

erickaeli
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajsha123
21. júl 2019

Aha, také bradla. Tak to by snáď niektoré mohli mať. Je veľa druhov, my máme jednu kupovanu pred 12 rokmi, stále funguje zn. Mondi. A druhú kupovanu cca pred 8-9 rokmi, ta je pevnejšia, zn. Zekiwa. Obe sú s vnútornou plochou 60x120 cm.

fkata
21. júl 2019

My máme klasickú cestovnú postieľku a malý má 2 a pol.

erickaeli
autor
21. júl 2019

@ajsha123 ja som rozmýšľala skôr 100x100 postieľku v tváre štvorca.

erickaeli
autor
21. júl 2019

@fkata prosím Vas a koľko váži? Neprepada v postieľke keďže je väčšina z látky?

ajsha123
21. júl 2019

Rozmery 100x100 sú väčšinou ohrádky. Keď tam potrebujes dať dieťa cez deň, na hranie. Ako postieľky sa väčšinou používajú tie s rozmerom 60x120, tam vieš vložiť matrac hrubky 7 - 10 cm a vtedy sa tam dieťatku dobre spí. Aspoň naše deti nemali so spaním v cestovnej postieľke nikdy problém, dokonca sa im tam spalo lepšie, ako v drevenej postieľke. Keď cestujeme, matrac nenosíme, dáme na spodok (na tú skladaciu časť) deku v hrubšej vrstve, na to plachtu a aj vtedy sa vyspia v pohode. Ale ako tu už písali, existujú aj skladacie matrace, my taký doma nemáme

ajsha123
21. júl 2019

Každá cest.postielka je na spodu z látky, a na to je tam taka látkou obalená drevená (al drevotrieskova) vrstva. Taká skladacia. Vtedy sa dieťa neprepadne, ale trochu to šuští a nebolo by to pohodlné. Preto na túto vrstvu ešte matrac al.deku

fkata
21. júl 2019

@erickaeli 11 kg. Nie, neprepadá, na spodku máme samozrejme matrac.

biela_sova
21. júl 2019

@erickaeli Ahoj, my mame cestovnu postielku znacky Hauck, 120x60, a ohradku ako pises 100x100, znacky Baby design. Maly spinka na cestach v poatielke, ohradku ma len na hranie. Obe maju dno vystuzene hlinikovou kontrukciou potiahnutu latkou, a este k nim patri aj "matrac", ktory je tiez akoby z tvrdej konstrukcie, vytapacirovany latkou a molitanom alebo vlakni, neviem, nevidela som vnutro. Na to som kupila na cesty obyc molitanovy matrac. Na doma mame klasicky matrac. Problem s ohradkou 100x100 je, se sa do nej tazko kupuje matrac. Maly ma 82cm a v pohode v nej stoji. Latka po bokoch ne napnuta, ruckami sa pridrzi a sup, a uz sa drzi lemu postielky 🙂 Myslim, ze pri postielkach je jedno, aku znacku kupis, vsetky su viacmenej rovnake.

evinkakub
22. júl 2019

baby a je tu niektora, ktora pouzivate cestovnu postielku od narodenia miesto kolisky alebo kosa???

ajsha123
22. júl 2019

Moja mamina si kupila cest.postielku pre nas, ked prideme s deťmi, aby sme stále nemuseli prenášať tu našu. Neviem znacku, ale ma taku vlozku, akoby druhe poschodie, ktore ked sa vloži do postielky, pre bábätko je dostatočne stabilné, cca 20 cm pod vrchom. A ked som zboku tym nadstavcom mykala, tak to malú hojdalo, akoby kolísku. Zopar nocí, ale bolo to fajn, nemusela som ju uspat na prsníku. A predsa v cudzom prostredi, tam sa viac budila. Takte urcite sa to dá použiť ako kolíska.

uhnakova
22. júl 2019

@evinkakub my sme mali pred par rokmi pre dcerku taku malu skladaciu postielku, nebola to klasicka velkost, ale asi polovicna, s tym, ze jedna stena sa dala stiahnut do polky dolu. Pouzivala som ju 8 mesiacov, kym dcerka nebola prilis pohybliva. Skvele sa nou dalo hojdat, hrkat, postupne som navykla dcerku, ze ked v noci mrncala, tak som ju len pomykala chvilu v postielke a spala dalej 🙂. Mlieko pila v noci od cca 3 mesiacov len dvakrat, zvysne mrncania sme prehojdali v postielke. Pre mna to bola skvela vec, aj ked na kratku dobu. Potom som ju postupne navykla na drevenu postielku a hlavne uz bola vcelku naucena spat.