Ahojte, nikdy predtým som to pri starších nemala, ale vraj sa dá kúpiť plyšová hračka, alebo jednoducho vecička, ktorá tieto veci vydáva a bábätko pritom zaspí a ukľudňuje ho to. Máte s tým skúsenosť? Ak áno, pozitívnu?
Na trhu je toho určite viac a zaujímala by ma aj konkrétna značka, s ktorou ste spokojné... ďakujem pekne za rady.
no ja som sa na to všetko vykašľala, zaplatila som 30e spánkovej poradkyni a bolo, do 6mesiacov syn spal ako chcel a ja som sa mu prispôsobovala a potom:
doobeda 30 minút a budit, poobede 2hod a budiť, podvečer 30min a budiť
ako hodinky
a prirodzene sa mi nastavil a sám išiel potom vždy spať keď bol 1ročný /položila som do posielky a odišla/ a sám sa aj zobudil/jasne že sa stalo že som budila, záviselo na aktivitách pocas dňa/
jedine vysávanie ho uspalo keď bol 4 mesačný, potom som sa na to vykašľala lebo nebudem mu asistovať pri zaspávaní, išla som spať ked sa JEMU chcelo, takže do 6mesiacov som bola hocikedy hore od 1:00 ráno do 2:00 ráno alebo sme spali ráno naobed večer lebo bol hore od 3:00 do 4:40...a nevadilo mi to.
no po 5mesiaci si už dieť prirodzene mení spánkový režim a treba mu pomôcť, tak som nasledovala kroky podľa spánkovej poradkyne a NELUTUJEM, má 3 roky a spinká rád 2hodiny denne aj v škôlke ho chvália
A najdôležitejšie je mať úplnú tmu tam kde dieťa spí, kúpiť závesy tmavé, kvoli vyplavovaniu hormonu spánku.
digestor, vysavac a tak ..... na YT dark noise, na iphone zvuk na pozadi, alebo lubovolna appka na spanie. Nepotrebujes ziadnu specialnu hracku, nic kupovat. Ako darcek sme dostali chicco medvedika, kt tiez ma sum, zvuk vody, nejaku uspavanku. Nekupila by som si to. Na co.
V podatate hocijaka, biely sum je biely sum, fajn su tie co sa daju nabijat a nepotrebujes baterky napr. Nie kazde dietatko to potrebuje, nie kazde to znasa, princip je hlavne v tom, ze sum blokuje ostatne okolite rusive zvuky.Pridavam trosku odbornejsich informacii 🙂
https://www.instagram.com/p/Cpk0bMYNe60/?igsh=c...
https://www.instagram.com/p/CP3GBrULCF5/?igsh=c...
Za mňa super vec. Využívala som v kočíku, v posteli. Len zapnem a ide. Nechcela som dávať mobil k dieťatku a cez apku púšťať biely šum. To mi za tých 30€ nestalo. Ale každý ma nejaké svoje priority 😉
my mame doma maly prenosny reproduktor, na spotify mam stiahnuty playlist a to nam vecer ide celu noc na ticho, dcerka sa nebudi ani na nase pretacanie a spankove zvuky, na nic. mame zatemnovacie zavesy, uplnu tmu a spime vsetci celu noc
funguje alebo nie. Odporucam vyskusat cez telefon, na youtube najdes milion takychto veciciek a pustit. Ak dieta reaguje, investuj do hracky. Moje dieta nereagovalo na nic. A druhe spalo aj bez bieleho, hnedeho a ineho sumu. Ale su deti co reaguju.
My sme mali myhummy. Používali sme ho takmer do roka. Má niekoľko šumov na výber, imituje aj dážď, morské vlny ale aj tlkot matky v maternici. Využívali sme ho na každý spánok,
Syn zaspával pri zapnutom digestore, často sme to využili, keď nezabral biely šum z mobilu z youtube. Ale pri čom zaspáva dobre a ani mne to nevadí počúvať, je narozprávaná Babička od Boženy Nemcovej na youtube. Mne ten biely šum veľmi vadí a nevedela by som pri tom spať.
Ja používam.aplikaciu stiahnuté v telefóne. Máš na nej aj melodie, nie len zvuky a tie používame dodnes...deti majú takmer 5.5 a 8.
Žiadna. Používam starší telefón, v ňom aplikácia sound sleeper a spí jak dudok už od pôrodnice ✌️ najlepšie pre nás zvuk maternice a fén ✌️