Bezkontaktný teplomer - za a proti

ninusikik
4. aug 2015
Používateľ ninusikik je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninusikik.

Ahojte maminky, chcela by som sa opýtať na Váš názor na bezkontaktný teplomer. So synčekom máme dosť problémov a musíme sledovať teplotu denno denne. Takže som začala rozmýšľať aj nad touto možnosťou. Máte prosím nejaké skúsenosti?

katrinka8
4. aug 2015

@ninusikik - ahoj, podľa mňa nie. Používajú ho síce aj v nemocke, ale podľa mňa to vôbec nemeria presne. Mne behom 3 meraní v priebehu 2 minút nameralo 3x inú teplotu s rodzielom zakaždým aj cez pol stupňa... 😠 Niet nad klasický teplomer.

mikys1
4. aug 2015

Asi tak dcéra po operácii bola horúca tak som požiadala sestričku o zmeranie teploty , bezkontaktný nameral
35,8 tak som ich uprosila a zmerali jej ortuťovým vtedy sa ešte mohli a čuduj sa svete mala 38,6 . Takže asi tak

dionyzka
4. aug 2015

@ninusikik ja som tiez radsej za normalny. Viac-menej vzdy nameral inu teplotu ako ten kontaktny. Mozno ked kupis nejaky drahy urceny pre profesionalov, mozno tie su lepsie. Ale tie klasicke, dostupne aj cenovo, nemeraju prilis presne.

zuzana_kov
7. aug 2015
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

@ninusikik my mame dobrú skúsenosť s bezkontaktným teplomerom. Odmeria to za možno 2 sekundy, dokonca sa dá merať aj za tmy, takže nemusíš dieťa budiť svetlom 🙂 Dá sa z neho aj odččítať.. a pamätá si niekoľko meraní, takže si vieš aj pozrieť teploty spätne. U nás bol meranie boj a tak som to kúpila a využívala som to napr aj hneď po pôrode, keď som potrebovala merať teplotu vody, keď som išla kúpať dcérku a využila som to aj keď som mala chorého psíka a bolo mu treba zmerať teplotu 🙂 s presnostou nebol žiaden problém, tak ako píšu baby nadomnou a porovnávala som to aj s klasikou.. tak neviem či máme nejaký podivný kus :D alebo čo, že to nám funguje dobre

zuzanaete
7. aug 2015

@zuzana_kov prosim ta, ktory presne mas? Rada by som kupila bezkontaktny, ale su na ne rozne ohlasy, tak by som chcela nejaky s dobrou referenciou. Dakujem.

marcy30
7. aug 2015

Ja mam uz 4 roky bezkontaktny microlife NC 100 a nedam nan dopustit...meria rovnako ako ortutovy. Za seba urcite odporucam 😉

negroni25
7. aug 2015

aj ja som spokojna-ryxlo a bez revu.

katkasav
7. aug 2015

Ja som úplne spokojná s tým z Lidlu, aj naša detská lekárka nám ho odporúčala, porovnávala ho s ortuťovým a v pohode. Mali sme oveľa drahší kupovaný v Nay a meral od buka do buka. A teplomer ako taký samozrejme prednosti - odmeriaš v pohode aj v spánku, v podstate za pár sekúnd, pokial mas živé dieťa, čo neposedí, nevydrží alebo úplne malé, odporúčam. Kým sme ho nemali, odmerať teplotu bol stres pre dieťa aj pre mňa. A meriam aj 5x na rôznych miestach na čele a robím priemer. Pokial potrebuješ ale údaj veľmi presný, tak asi lepší bude ortuťový.

ninusikik
autor
7. aug 2015
Používateľ ninusikik je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninusikik.

@katkasav presne tak naposadí a nevydrží, ale je to super nápad s tým priemerovaním tej teploty 🙂 tak to je predsa trochu presnejšie, takže to asi záleží od výrobku ako meria, no tak teraz neviem ako sa rozhodnúť :/ či áno či nie @marcy30 a máš ho odniekaľ z lekárne alebo z internetu @negroni25, zuzana_kov môžem sa opýtať aký teplomer máte? a na koľko vás cca vyšiel?

iskrickaa
7. aug 2015

Ja som akurat kupila teplomerik pre nasho maleho - teplota sa meria v usku, je infracerveny, podsvieteny, odcitava super, pouzivaju ho aj lekari a aj tolko stoji - 70 dolarov... Vymakla som ho v akcii za 24.

marcy30
7. aug 2015

@ninusikik kupovala som ho cez net, ale nepamatam si uz stranku 😒

maminecka2
7. aug 2015

Ahojte, možem sa spýtať ako meriate teplotu 3-4 ročným deťom ktoré už odmietajú meranie v ritke ale ešte nie sú schopné udržať teplomer pod pazuškou 5 minút ako to treba pri obyčajnom teplomeri (teda aspoň tie moje deti nevydržia)? Je to pre mňa nočná mora. Skúšala som bezkontaktný, ale minule v noci mal malý evidentne horúčku a odmeral len okolo 36,8 st. Rozmýšľala som že možno mal malý spotené čielko, ale ako teda postupovať? (A utrieť čielko nemá veľký efekt, hneď sa opäť zarosí a teda ani zobudiť ho nechcem). Máte nejaké grify, nápady? Ďakujem.

sharmana
7. aug 2015

@ninusikik dá sa s bezkontaktným, ale niekedy zmeria zle, velmi ho ovplyvnuje napríklad ochladenie povrchu tela vzduchom v miestnosti a podobne. Mne velakrát meria menej ako ked som dala do zadočku telomer. Takže spolahlivosť velmi nevidím. Avšak ja už rokmi mám ako teplomer ruku, ked cítim teplotu, zmeriam bezkontaktným a ked sa mi niečo nezdá ešte do zadočku. Väčšinou odhadnem teplotu.

h2
8. aug 2015

@ninusikik Ahoj, aj my máme bezkontaktný, je pravda, že občas niečo odmeria od veci, ale teplotu vždy meriam viackrát za sebou, takže sa k správnej hodnote dopracujem. Jediné, čo mi fakt vadí a čo nepochopím, prečo výrobcovia urobili, je to, že teplomer po odmeraní teploty hlasno pípne a v prípade vysokej teploty dokonca pípa dlhšie a hlasnejšie. Nedá sa to vypnúť a už mi to viackrát syna zobudilo. 😠

danielina30
8. aug 2015

Ja mám bezkontaktny z lekarne a je pravda, že odmena aj správne, ale nie vždy, ty samozrejme nevieš či je práve to meranie čo zrovna meras to správne, takže u mnea nespolahlivy. Nad starú dobrú ortuť. Presne ako píšu baby. Dieťa horúce A na teplomery 36,5... Ak sa chceš naozaj spoľahnúť môj názor je určite klasika.

zuzana_kov
8. aug 2015
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

kupovala som tento: www.truelifecare.cz stál okolo 25€ a plus doprava, takže to nebolo až také strašne. Síce je to trochu viac ako za klasiku, ale oplatí sa podľa mňa... ako tak ako každá technika, tak určite aj táto občas zmeria blbo, ale keď sa mi to nezdá tak zmeriam znova a nestalo sa mi, že by to bolo o 2stupne ako tu píšu baby
@zuzanaete @ninusikik

eanie
8. aug 2015

@ninusikik mali sme velke problemy s dcerou a teplotu bolo merat stale. Najskor sme kupili teplomer bezdotykovy - ale musela som ho vratit pretoze meral teplotu plus/minus 2 stupne. Potom sme kupili usni braun aky je na obrazku a sme nadseni. Odmeria teplotu za 4 sekundy, pipnutie na konci nezobudi dieta a teplotu meria uplne rovnako aj 6x po sebe - takze meria dobre. Navyse je hygienicky pretoze ma klobuciky ktore sa menia (20 alebo 40 klobucikov sa dodava aj s teplomerom - netreba ich kupovat samostatne). Baterka vydrzi 2 roky - idu tam klasicke AAA. Je tam ukazovatel teploty - uklada v historii 10 merani, je tam zobrazene kolko je baterie, ked meria tak jemne blika a po odmerani pipa - ale nic z toho nezobudi spiaceho novorodenca (ani takeho ktory pre vsetko place)

cottoncandy
8. aug 2015

som za klasiku...máme doma bezkontaktný, používam ho hlavne v noci, keď dcéry spia a nechcem ich meraním teploty zobudiť, ale je pravda, že to meranie je kadejaké...zakaždým nameriam inú teplotu, veľmi to závisí aj od miesta, na ktorom meriam...napr. ak namierim teplomer bližšie k spánkom alebo medzi obočie, zaručene mi výsledok skreslí a nameria viac...jednoznačne je najlepšie merať teplotu klasickým teplomerom pod pazuchou alebo v zadočku, toto by som brala iba orientačne