Žienky, čo považujete ako najlepšiu kúpu pri zaobstarávaní výbavičky alebo bez čoho by ste si prvy rok dieťata nevedeli predstaviť (typ oblečenia, elektronika, hračky a pod)☺️
@patinqaa šatka!!!
Nosič
Monitor dychu, Komoda, ohrievac flias, avent parny mixer, hojdacka, zavinovacie bodycka 🙂
Nosic u nás bol top
Susicka a nosič.
Šatka, monitor dychu a u nás bol obľúbený aj kolotoč nad postieľku.
Bolo veľa veci, ale napíšem ti opačne, najvacsia zbytočnosť u mňa manduca, kolotoč nad postieľku a lehátko do vanicky. A aj hojdacie kresielko. Plus ešte x kozmetiky aj keď teda nemala som ju našťastie na kúpenú dopredu. Vystacili sme si s mandľovým olejom a sudokremom plus neskôr telové mlieko na ekzém pokožku ten sme mali na predpis
Monitor dychu, hniezdo, video pestúnka (máme poschodový dom), zavinovacie body, prípadne overalove pyžamá. Ach, ešte spací vak, my sme ho začali používať ale až keď bol malý väčší, teraz pri dcére začnem skôr.
@patinqaa nosic, ohrievac na flasu, kolotoc nad postielku
Za mňa vyššie spomenuté boli všetko zbytočnosti, boli by to vyhodené peniaze, nič z toho som ani nemala,ak tak iba požičané a ani som to nepoužívala.
Za mňa cumlík mať,ja som prvému nechcela dávať a potom som zháňala narýchlo večer a pomohlo.
Nosič, vysielačky (máme poschodový dom, záhradu) - značne mi uľahčili život.
Vibracne kresielko
Najlepsie: nonomo, kojaci vankus, zavinovacka, monitor dychu Snuza, prebalovacia komoda, avent 2in1, otec na mesacnej dovolenke 😉
Zbytocne: kolotoc nad postielku, kresielko, satky a nosice
@patinqaa ja bez prebalovacieho pultu (vzdy som si myslela, ze je to zbytocnost) malu sme tam prebalovali, obliekali/vyzliekali, kremovali po kupani. No proste prisla by som o krize kebyze to mam robit na posteli. Monitor dychu, kocik. Ja som kojila, takze sme nepotrebovali ziadne flasky, ohrievace, sterilizator a mala nemala ani dudel. Od 3,5 mesiaca cca velmi rada lezala pod hrazdickou aj je to fajn pomocka na dvihanie ruciciek a noziciek (tym sa posiluje brusko). Z oblecenia bolo super vsetko, co som nemusela tahat cez hlavu (zavinovacie dodynka, pyzamka na zips-lindex…) Mala som aj nosic ale mala bola rada aj v kociku, tak sme ho az tak vela nevyuzivali ale ked ma dietatko reflux alebo nezaspava pri kojeni/flaske ale sa chce nosit, tak je to super pomocka.
Satka. Najviac. A obrovska pomoc je prebalovaci pult na kolieskach- aj ked som si myslela ze je to sprostost.
Maximálne využité od narodenia: kolotoč na postieľku a prenosná ohrádka, z oblečenia tenké bavlnené overaly.
Ale je to veľmi individuálne, čítam tu ako super veci pre mňa zbytočnosti, ktoré som absolútne nevyužila napr. hniezdo, kresielko, vysielačky, vankúš na kojenie, ohrievač fliaš, parný Avent, sterilizátor a pod.
Hojdacie kresielko pri oboch, a kolotoč pri dcére.
Naši v šatke nechceli byť. A mne bola neprakticka, kedze sa nejednalo o prvé dieťa, ale trebalo by nosiť v šatke a ďalšie dve za ruku plus nákup... Kríže by mi odišli. Ja som zas na kocik nedala dopustiť, ale vsetky naše deti s kočíkom nemali problém.
Čo sa týka toho, bez čoho by som nevedela fungovať doma, bol druhý kocik na dnu. Aby som nemusela používať ten isty von aj vo vnútri, predsa len, ten na von bol aj zaprášeny, nielen kolieska špinavé. Ja som po dome presúvali dieťa v domácom kočíku a vzdy som ho daoa tam, kde mi vyhovovalo. Ak spať, do spálne. Ak bolo hore, k sebe do kuchyne alebo do obývačky...
Pre mna boli uplne topky:
- koliska (na kolieskach zaaretovana aby sa nehojdala, pouzivali sme ako postielku)
- monitor dychu
- overaliky (nie body a dupacky ale cely overalik)
Kojaci vankúš, perova zavinovacka, kresielko, mini postielka na kolieskach na premiestňovanie po dome a video pestúnka.
Video pestúnka, monitor dychu, hojdacie kreslo, prebaľovacia pult v kúpeľni
Pri kojení za mňa určite ODSÁVÁČKA!!! Pri dvoch deťoch som ju použila veľa razy.
-starší syn mal reflux a od 6týždňov sme pred každým kojením museli zarobiť malinkú dávku kašičky na zaťaženie žalúdka (odsaté mlieko a NutriTon)
- nemocnici keď som bola na tri dni po úraze (odsávala som sa aby som nestratila mlieko, mladší mal iba 1mesiac)
-pre veľkú istotu v aute najdlhšiu trasu, v kostole, alebo vždy keď mi bolo treba bez kojenca niečo vybaviť aby bol v kľude pri rodičoch
-ked mal mladší 3m mala som týždňovú krízu pri strácaní mlieka a odsávačka mi pomohla aby sa ho opäť viac tvorilo... Hoci, keďže som mala ručnú, ma už za tri dni ruka bolela čo som sa odsávala niekoľko krát za deň
-keď aj bol väčší (8m) sme si na tri dni išli s manželom na predĺžený víkend, vydržal v pohode na sunare lebo som vedela že mu chutí
- Textilná PODLOŽKA nepremokavá!! Mala som 4 (na gauči, kde som dieťa prebaľovala, v jeho postieľke, v manželskej posteli pod mojou plachtou a manželovou) Grcky (pri refluxe a chorobách), dovolania, potečené mlieko z ranného a večerného mlieka keď už boli roční a viac... Vždy mi to zachránilo či dennú či nočnú robotu čistiť matrace, stačilo vymeniť plachtu. Kúpila som ich v Kobre po 1€
Za mna urcite nosic, ale nevyuzivala som ho tak intezivne, ako niektore mamicky, ze nosenie na kazdy spanok. Ale na presuny, nakupy a podobne bol pre mna uplne nevyhnutny, kedze maly si nechcel zvyknut na kocik.
A bez monitoru dychu by som prve mesiace v noci asi oka nezazmurila.