Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať či nemáte skúsenosť. Máme sušičku Miele. V návode stojí, že aviváž pridávať/nepridávať podľa inštrukcií na tej ktorej aviváži. Chcela by som pridať do prania Lovelu aviváž, avšak na nej nie sú žiadne informácie ohľadne vhodnosti/nevhodnosti pri následnom použití sušičky.
Nemáte nejaké skúsenosti?
Ďakujem
@ichbinich Dakujem 🙂
Tie obe mam.. Aj DMkove aj rakuske Lenor..
Len stale mi to nevonia tak ako po avivazi..
Ale dakujem
@nataliuska to je zaujimave, s tym som sa este nikdy nestretla, tu v Severnej Amerike normalne pouzivame avivaze a potom susime v susicke, ja tak robim uz cca 8 rokov, susicka stale funguje (mam LG)
@nataliuska ja to tiez pocujem.1x. Pouzivam vsetky mozne avivaze a nemam ziaden problem uz 10rokov.
@sisaka
@maciatkolulu
Dakujem baby, vyskusam teda.. Dufam, ze neznicim nasu susicku 🙂
ja periem stale s predpieranim a teraz uz vobec nepouzivam avivaz ci dam do susicky alebo na vesiak,takto to vonia cistotou a nie avivazou a este aj usetrim kopu penazi
@nataliuska
Tak potom skus tu vonu:
https://www.meindm.at/haushalt/shop/Waschen/Pfl...
Neviem, ci to maju uz aj na Slovensku. Alebo to riskni.
Hovori sa preto ziadna avivaz, lebo pri zohrievani sa mozu zaniest senzory v susicke. Ze z tej avivaze sa nieco dostane na tie senory a tie sa potom zanesu. Kedze ja sama avivaz pouzivam minimalne, nemam s kombinaciou susicka-avivaz skusenost...
@ichbinich pocujem 1x. Tak snad to nepocula moja susicka, lebo zatial fachci uz 10ty rok bez ziadnej zavady a periem stale s avivazou. Picne ma ak sa zanesie...
@maciatkolulu
Ked uz bezi 10 rokov, tak bude bezat asi dalej. Vtedy este nemontovali vsade tie "kurvitka", aby sa veci pokazili tyzden po skonceni zaruky 😝
Mozno tie starie alebo "jednoduchsie" modely ficia dalej. A kazia sa tie kadejake superduper najnovsie modely, neviem.
@nataliuska Sestre sa pokazila susicka vraj prave kvoli tomu, ze pouzivala avivaz - to jej povedali v servise ako dovod poruchy. Odvtedy avivaz nepouziva. Ja tiez nie. No ak ti mozem poradit, vyskusaj kupit praci gel Lenor, ak mas moznost - ja ho kupujem z Nemecka. Nepouzivam avivaz. No po tomto pracom geli vonia pradlo uzasne, syto a velmi dlho. Kupujem ten s bielymi kvetmi. Tzn. k tomuto konkretnemu mi fakt avivaz vobec nechyba.
Avivaz do susicky nie, nemali by sa pouzivat ani pracie gely. My kupujeme take vlhcene obrusky do susicky v DM, proti statickej elektrine a prevonaju pradlo 😉
@marin.frist Ani pracie gely? Lebo mne predajca povedal, ze pracie gely mozem. Ale treba dorziavat davkovanie, lebo ked sa ich dava viac, ako odporuca vyrobca, tiez skodia...
@mirkapal mm to kdesi vycital. ale tie sme prestali pouzivat aj kvoli pracke, vraj sa pri nizsich teplotach horsie rozpustaju a viacej sa usadzaju v pracke. Ale moze byt, ako vravis, pri predpisanom davkovani alebo mozno o trochu nizsom (ktovie, kolko je marketing, ze min to cim rychlejsie), to nemusi uskodit.
@marin.frist Ano, o pracke a pracich geloch som to tiez pocula a zacala som odvtedy striedat gely a prasky, pre istotu 🙂
Neviem teda. Ja mam siemens a ide ako hodinky aj s avivazou aj s gelom a nikto nas na nic neupozornil...
Uff.. Tak gely pouzivam aj ja.. Asi prestriedam ;)
@nataliuska
Pokial viem, klasicke avivaze nie. Ale existuju uz vone na pradlo, ktore nezmakcuju, iba prevonaju - tie su vhodne na pradlo, co pojde do susicky, a dokonca aj na membranove textilie... Videla som ich tu v Rakusku.
Ak chces, aby ti pradlo vonalo, kup si take papieriky do susicky, maju aj v DMku DenkMit.
Na zmakcenie pradla nepotrebujes nic, to je zo susicky makke 😉
Pripadne si mozes kupit take lopticky do susicky, lepsie to pradlo presusi. Ma ich aj Tchibo.