Aviváž a sušička

nataliuska
4. aug 2015

Dobrý deň,
Chcela by som sa opýtať či nemáte skúsenosť. Máme sušičku Miele. V návode stojí, že aviváž pridávať/nepridávať podľa inštrukcií na tej ktorej aviváži. Chcela by som pridať do prania Lovelu aviváž, avšak na nej nie sú žiadne informácie ohľadne vhodnosti/nevhodnosti pri následnom použití sušičky.
Nemáte nejaké skúsenosti?
Ďakujem

ichbinich
4. aug 2015

@nataliuska
Pokial viem, klasicke avivaze nie. Ale existuju uz vone na pradlo, ktore nezmakcuju, iba prevonaju - tie su vhodne na pradlo, co pojde do susicky, a dokonca aj na membranove textilie... Videla som ich tu v Rakusku.

Ak chces, aby ti pradlo vonalo, kup si take papieriky do susicky, maju aj v DMku DenkMit.

Na zmakcenie pradla nepotrebujes nic, to je zo susicky makke 😉

Pripadne si mozes kupit take lopticky do susicky, lepsie to pradlo presusi. Ma ich aj Tchibo.

nataliuska
autor
4. aug 2015

@ichbinich Dakujem 🙂
Tie obe mam.. Aj DMkove aj rakuske Lenor..
Len stale mi to nevonia tak ako po avivazi..
Ale dakujem

sisaka
4. aug 2015

@nataliuska to je zaujimave, s tym som sa este nikdy nestretla, tu v Severnej Amerike normalne pouzivame avivaze a potom susime v susicke, ja tak robim uz cca 8 rokov, susicka stale funguje (mam LG)

maciatkolulu
4. aug 2015

@nataliuska ja to tiez pocujem.1x. Pouzivam vsetky mozne avivaze a nemam ziaden problem uz 10rokov.

nataliuska
autor
4. aug 2015

@sisaka
@maciatkolulu
Dakujem baby, vyskusam teda.. Dufam, ze neznicim nasu susicku 🙂

dari226
4. aug 2015

ja periem stale s predpieranim a teraz uz vobec nepouzivam avivaz ci dam do susicky alebo na vesiak,takto to vonia cistotou a nie avivazou a este aj usetrim kopu penazi

ichbinich
5. aug 2015

@nataliuska
Tak potom skus tu vonu:

https://www.meindm.at/haushalt/shop/Waschen/Pfl...

Neviem, ci to maju uz aj na Slovensku. Alebo to riskni.
Hovori sa preto ziadna avivaz, lebo pri zohrievani sa mozu zaniest senzory v susicke. Ze z tej avivaze sa nieco dostane na tie senory a tie sa potom zanesu. Kedze ja sama avivaz pouzivam minimalne, nemam s kombinaciou susicka-avivaz skusenost...

maciatkolulu
5. aug 2015

@ichbinich pocujem 1x. Tak snad to nepocula moja susicka, lebo zatial fachci uz 10ty rok bez ziadnej zavady a periem stale s avivazou. Picne ma ak sa zanesie...

ichbinich
5. aug 2015

@maciatkolulu
Ked uz bezi 10 rokov, tak bude bezat asi dalej. Vtedy este nemontovali vsade tie "kurvitka", aby sa veci pokazili tyzden po skonceni zaruky 😝
Mozno tie starie alebo "jednoduchsie" modely ficia dalej. A kazia sa tie kadejake superduper najnovsie modely, neviem.

sisaka
5. aug 2015

@ichbinich Preto som aj ja napisala, ze v Severnej Amerike,lebo fakt neviem, ci tie europske su nejak inak vyrabane, ked im avivaz robi problem, moja ma tiez sensory a zatial klop, klop a to ja davam do nej aj dryer sheets 😀

ichbinich
5. aug 2015

@sisaka
No je mozne. Alebo sa chcu vyrobcovia susiciek "poistit" a ked sa stane hocico, tak povedat, ze to bola avivaz 😉 😀
Avivaz aj dryer sheets by uz na mna bolo asi moc 😉 Jedine ze by to bola rovnaka vona...

mirkapal
5. aug 2015

@nataliuska Sestre sa pokazila susicka vraj prave kvoli tomu, ze pouzivala avivaz - to jej povedali v servise ako dovod poruchy. Odvtedy avivaz nepouziva. Ja tiez nie. No ak ti mozem poradit, vyskusaj kupit praci gel Lenor, ak mas moznost - ja ho kupujem z Nemecka. Nepouzivam avivaz. No po tomto pracom geli vonia pradlo uzasne, syto a velmi dlho. Kupujem ten s bielymi kvetmi. Tzn. k tomuto konkretnemu mi fakt avivaz vobec nechyba.

marin.frist
5. aug 2015

Avivaz do susicky nie, nemali by sa pouzivat ani pracie gely. My kupujeme take vlhcene obrusky do susicky v DM, proti statickej elektrine a prevonaju pradlo 😉

mirkapal
5. aug 2015

@marin.frist Ani pracie gely? Lebo mne predajca povedal, ze pracie gely mozem. Ale treba dorziavat davkovanie, lebo ked sa ich dava viac, ako odporuca vyrobca, tiez skodia...

marin.frist
5. aug 2015

@mirkapal mm to kdesi vycital. ale tie sme prestali pouzivat aj kvoli pracke, vraj sa pri nizsich teplotach horsie rozpustaju a viacej sa usadzaju v pracke. Ale moze byt, ako vravis, pri predpisanom davkovani alebo mozno o trochu nizsom (ktovie, kolko je marketing, ze min to cim rychlejsie), to nemusi uskodit.

mirkapal
5. aug 2015

@marin.frist Ano, o pracke a pracich geloch som to tiez pocula a zacala som odvtedy striedat gely a prasky, pre istotu 🙂

maciatkolulu
5. aug 2015

Neviem teda. Ja mam siemens a ide ako hodinky aj s avivazou aj s gelom a nikto nas na nic neupozornil...

nataliuska
autor
5. aug 2015

Uff.. Tak gely pouzivam aj ja.. Asi prestriedam ;)