Ahojte žienky ☺️ prosím Vás, čakáme našu prvú ratolesť a ja ako mierny ekzematik a bojovník s pokožkou zvažujem, ako sa dá čo najmenej “invazívne” starať o detskú pokožku a samozrejme aj vzhľadom na ekológiu. Preto by som rada od Vás skúsených získala nejaké tipy/triky ohľadom vlhčených utierok - aké sú alternatívy oproti klasike. Chápem, že aj tie klasické by mali byť zložením prispôsobené jemnej detskej pokožke. Zvažujem perlan - prosím, táto textília je opätovne využiteľná? Dá sa prať? Prípadne zvažujem nastrihať klasické bavlnené plienky na menšie štvorce a pripraviť si do dózičiek takéko utierky. Ideálne by som chcela bábo po potrebe klasicky umyť vodou atď., avšak nie vždy to bude možné. Ďakujem Vám 🙂
Ahoj, pouzivala som olej Medvidek spolu s perlanom. Olej sa riedi s vodou do specialnej flasticky s rozprasovacom a k tomu bud teda ten perlan (je pratelny, ale nie do nekonecna) alebo nastrihane latkovky na mensie stvorce. Skus vygooglit ten olej, da sa kupit aj v sadach spolocne s perlanom a tou malou riediacou flastickou.
https://www.drmax.sk/perlan-45-g-netkana-textil...
je to viskoza, takze je pratelna
V Tescu majú takú rolku bavlnených utierok, dajú sa namočiť do vody alebo vody s olejčekom a tým pekne poumývať. Dajú sa použiť aj viac krát, ale ja väčšinou vyhadzujem, poutieram len jednu kakanicu. Môžeš si to vziať aj na cesty v nejakom zatvárateľnom sáčku. Prípadne existuju aj bavlnené štvorcové plienky 30x30. Na očistenie po cikaní používam tie a periem. Alebo keď potrebujem pretrieť spotené pazušky a tak. Ja na cesty však využívam Water wipes, je to praktickejšie a využívam naozaj len vtedy ak nie je iná možnosť. Za 2 mesiace som minula pol balíčka, takže naozaj minimum. Ja mám tiež ekzematika. Doma umývam riťku pod vodou a používam non toxic prípravky - lanolínové mydlo od Alchymistky a gél na umývanie od Alteya organics.
@bonobown vlhčené obrúsky som vyhadzovala všetky po záruke. Zopár som použila na utieranie stola.
Určite ich nepotrebuješ. Keď sa ti pokaka von prebalis ho v zime na lavičke? Vždy prebalis doma a kamkoľvek pôjdeš, všade majú umývadlo a vodu. Takže ti stačia látkove plienocky na utretie po umytí vodou
Ja som ho prala a aj zehlila aby bol rovny. 😀
Ďakujem vám za tipy 🙂
Perlan, iba namočíš do vody a výborne utiera. Používám aj v domácnosti
Ja som umyla pod tecucou vodou v umyvadle a bolo. Pripadne nejaka utierka, co vies preprat
Vlhcene som pouzivala minimalne - najma mimo domu. Doma isli obaja synovia pod sprchu alebo vodovodny kohutik. Nic lepsie ako voda neexustuje!
@bonobown perlan je top
K tomu cista voda a olivovy olej dr hoj z lekarne
water wipes