Aliexpress hrýzadielka

10. aug 2022

Ahojte máte niekto skúsenosť s hryzadielkami z AliExpress ?
Myslite že sú napustené chemikáliami?

paulahr
10. aug 2022

Neriskovala by som radšej 🙂

stanulienkat
10. aug 2022

Urcite hej. Pre bábätko by som tam určite nič nekupovala, väčšinou sú tam smradľavé nekvalitné šmejdy. A už vôbec nič Čo sa dáva na pokožku a do úst. Okrem toho, veď hryzadielko je lacná záležitosť aj na Slovensku.

sissy27
10. aug 2022

prosím ťa, koľko tých hryzadielok potrebuješ, že by sa ti to malo oplatiť kupovať z ali?
Veď to stojí pár €, viac ako dve ti netreba, tak to kúp normálne tu, také čo spĺňajú EU normy a nevymýšľaj...

melanta
10. aug 2022

Väčšina vecí je vyrábaná v Číne. Ale je rozdiel, či si ich dá vyrobiť výrobca, ktorý trvá na nejakých normách a tie normy sú potom aj tu v EÚ kontrolované. Alebo či si kúpiš niečo, čo je vyrábané pre trh typu Aliexpres. Tam normy nie sú žiadne. A dnes je už toľko lacných obchodov (Pepco, Tesco, ďalšie neviem, lebo tam nechodím), že nechápem, prečo pre dieťa kupovať čokoľvek na Ali.

pukina
10. aug 2022

Ja ked nieco cez ali kupujem tak len veci ktore maju recenzie. No nemyslim si ze je tam nejaky extremny rozdiel (v kvalite ani v cene) medzi tym co sa predava tu v obchodoch a co na ali. Hlavne sa ti teraz uz 1-2 hracky neoplati odtial kupovat, ked na to musis aj tak zaplatit clo ktore je castokrat v hodnote tovaru alebo vyssie. A aj tak sa to vyraba vsetko v Cine 🤷🏻‍♀️😀 Ked uz, tak pred pouzitim poriadne vydezinfikovat. Ale to aj tie z nasich obchodov.

tribratri
10. aug 2022

Na Ali určite nie, ak ti je život dieťaťa milý.

tribratri
10. aug 2022

@pukina ak sú to neni recenzie od testovacích laboratórií, tak nemajú cenu

pukina
10. aug 2022

@tribratri a ty si myslis, ze to co kupujes tu sa vyraba niekde inde? 😀

tribratri
10. aug 2022

@pukina Čína ti vyrobí aj kvalitné aj šmejd. Ako si kto zadá a ako to po nich kontroluje. Anonymné veci z Ali bude hádaj ktorá kategória? Ako píše @melanta.

derdia
10. aug 2022

@melanta by si si caudovala kolko "certifikovanch hryzadielok" predavaju v slovenskych eshopoch za 300%prirazku...
Ale ja by som tiez kupila v dm.

pukina
10. aug 2022

@tribratri to ale nie je odpoved na moju otazku. Ako si mozes byt ista u velkych retazcov ako je Pepco, Tedi a pod., ze tie normy splnaju? Nemozes, len dufas, pretoze papier znesie. Tak isto ako pri tych anonymnych z Ali. 😉

nina004
10. aug 2022

Neriskovala by som. Deti sú predsa len na všetko viac náchylné. Nie som odporca Ali ,kúpila som tam malému motýlikov k obleku,ale nekúpila by som nič ,čo môže dať do pusy

tribratri
10. aug 2022

@pukina nikdy som nekupoval také veci v Teddy a Pepcu, vždy len značkové, ktoré si stoja za kvalitou. Pozri si Rapex a pohľadaj koľko je tam anonymných výrobkov a koľko značkových.

melanta
10. aug 2022

@derdia nemám v tom prehľad, ja sa odjakživa snažím zamieravať na kvalitu, čiže ja by som nekúpila nič ani v obchodoch ako Pepco, Kik, Tedi a pod.

amelie2017
10. aug 2022

Ja som si robila sama. Nakupila mega drahe koralky, doplnky na stranke krajiny, kde zijem..potom som otvorila Ali a tie iste certifikaty ako predrazene stranky..a verim tomu, ze vsetky tie hand made hryzatka, ktore su teraz take popularne su ta ista kvalita.

moin2009
10. aug 2022

Detom by som nikdy nekupila nic co je Made in China, treba to len troska casu a trpezlivosti a daju sa najst hracky vyrobene v eu. Vela hraciek som kupila tu www.playsafe.sk, maju len "nase" hracky.

stanulienkat
10. aug 2022

@pukina Áno, máš pravdu, skoro všetko sa vyrába v Číne. Avšak zadávatelia a tým, ktorým záleží na svojej značke dajú veci vyrobiť z kvalitnejších materiálov a v kvalitnejšom prevedení. Nie vždy to musí byť ovšem pravda. A spomínaš Pepco a predajňu Tedy. Tak to je taký odpad, že tam by som si nekúpila ani toaletný papier a to hrýzatko by som si odtiaľ tiež určite nekúpila. Z Pepca pravidelne sťahujú rôzne šálky a poháre, ktoré majú nadlimitné množstvo olova a ortuti v sebe, takže naozaj takéto šmejdy ani z týchto obchodov nekupujem. Taká bohatá nie som, aby som si mohla odtiaľ kupovať jednorazové veci.

cimage
10. aug 2022

Ja som detom kupila len jedno od curaproxu a su spoko. Teraz najmladsia 5mes zuzle jedna radost, este to aj hrka. Netreba im 5ks.

domiklik
10. aug 2022

@pukina EÚ má trošku iné normy ako Čína, hlavne o sa deti tyka