Dobry den, chcem sa podelit o skusenost z poslednej noci s monitorom dychu. Po tejto skusenosti sme skoro s manzelom dostali obaja infarkt. Taky strach a pocit beznadeje sme asi ani jeden nikdy v zivote nezazili a naozaj to nezelam zazit nikomu. Ani najvacsiemu nepriatelovi.
Detsku postielku mame umiestnenu hned vedla manzelskej postele, s tym ze bok postielky je odmontovany a rost s madracom je zaroven nasej postele, aby som mohla nasho syna bezproblemov nakojit ked sa v noci zobudi, bez toho aby som ho vyberala alebo brala na ruky.
V obidvoch pripadoch tomu predchadzalo pocas toho, ako sme chceli resp. mali sex.
Uz pred par dnami sa nam v noci stalo, ze monitor dychu pipol, hned sme sa obaja strhli a pozerali vyplasene, ze co sa stalo a ci je nas maly Misko v poriadku. Nastastie bolo vsetko v poriadku a Misko si pokojne odfukoval a spinkal.
Vcera sa udialo to iste najprv, raz piplo, nedavali sme tomu velku vahu, lebo ved raz sa nam to uz stalo a nic sa nedialo, o chvilu to opat piplo a to sme tiez nebrali na lahku vahu, lebo sme si povedali, ze asi zblbnutie z toho ze hybeme sa (pri sexe), ale o chvilu to zacalo pistat jak splasene, manzel hned utekal zaznit svetlo a ja som pozerala na Miska, ci je ok. Bol zabaleny v ulitke a vyzeral ako keby.. ani napisat to nemozem, manzel ho hned vybral z postielky, potriasol nim a onedlho sa zobudil so stracnym placom. Trvalo hodnu chvilu kym sa upokojil a dalej zaspinkal. Nechapali sme co sa stalo.
Celu noc sme uz nevedeli poriadne spat a stale sme boli hore a kontrolovali Miskove dychanie. Teraz cez den to nie je o nicom inom len ho sledujem, hlavne ked spinka. Mam taky strasny strach o neho, ze sa asi zblaznim. Nastastie Misko vyzera v poriadku, je to “ukecane” usmiate, spokojne babatko, take ake je vzdy cez den.
Mate niekto takuto slusenost? Co sa mohlo stat? Myslite, ze je Misko ok alebo by sme to mali nejako riesit?
Asi sa zblaznim ak sa s nim nieco stane :( :(
@tatehotna no myslela som si, aj ja som kupla z druhej ruky, taky poplach som urobila, maleho si chceli nechat v nemocnici na pozorovanie, ze je to vazna vec, nakoniec medzi recou sme sa dostali k tomu, ze mame monitor z druhej ruky, hned nam vysvetlili, ze monitory dychu sa nejak kalibruju, a pravdepodobne zblbol, prenajali nam novy z porodnice a uz sa to nezopakovalo, tiez sme maleho tak v noci zobudili a zo soku zacal plakat, pravdepodobne spal vtedy a asi aj vas.
@tatehotna ale ved monitor dychu predsa NESMIE byť v postieľke, ktorá je prirazena k vašej. Sníma to pohyby drobca a zároveň aj pohyby vás, keď bolo pohybov menej ako dovtedy, monitor signalizoval problém.
Ak by reálne nastal problém s maličkým, a vy budete späť na posteli, monitor vám nebude nič signalizovať.
Veď to všetko je v návode 😥
@tatehotna novy alebo z druhej ruky nemalo by sa ti zdat, ze nedycha ked aj začne pipat. Mohol sa zabudnúť nadýchnuť a monitor vas nato upozornil ale kľudne to mohol byt planý poplach. Nám sa to tiez párkrát stalo ale ked som pribehla k synovi bolo mi hned jasne, ze je to plany poplach lebo bol čuli a hore. Nikdy som nemala pocit, ze naozaj nedycha ked som po alarme pribehla. Určite to spomente na poradni. A @marzuz89 ma pravdu, ak mate spojene postele, monitor snima aj váš pohyb...
nám sa to stalo, keď boli baterky slabé 🙂 vymenili sme baterky a bol pokoj
@katulka1992
@e1i my mame na elektriku
@tatehotna obcas byvaju falosne poplachy. velakrat som o tom citala.
este taka rada, s dietatoms a nesmie triast. teda mozno to nebolo take trasenie,a ko je nebezpecne, ale teda nenapisala si konkretne, tak pre info, ze existuje nevhodne trasenie co moze dieta poskodit. https://najmama.aktuality.sk/clanok/244077/s-ba...
No vsetci ste sa zamerali na funkcnost monitora dychu (samozrejme, ze nebude pracovat spravne ked je prirazena postielka k posteli) ale toto by som nepodcenila " Bol zabaleny v ulitke a vyzeral ako keby (ako keby co? Bol mimo?).. ani napisat to nemozem, manzel ho hned vybral z postielky, potriasol nim a onedlho sa zobudil so stracnym placom." A minimalne by som sa poradila s dr. Vyzera to tak ze monitor pracoval spravne, aj ked ste ho nespravne pouzivali... Treba zistit, ci maly nema vypadky dychania...
Mne sa podobne nieco stalo, ked mala dcera iba par tyzdnov, ja cerstva matka. V noci ma zobudilo pistanie monitoru, hned som vyskocila, zobrala malu a tiez som nou v tom soku potriasla 🙄 (bola v zavinovacke) O chvilu zacala velmi plakat . Mozno to bolo tym sokom, ale tiez som sa zlakla ci dycha 🙄 Odvtedy sa to nezopakovalo. Ale potom sme monitor prelozili pod deku, predtym bol pod matracom. Neviem cim to mohlo byt, mozno sa malá zosmykla viac k stene postielky, mimo monitor. Alebo sa nenadychla 😱 Ale uplne ta chapem, je to hrozny pocit.
Neviem ako falosny poplach ale ja ti len napisem ak mas v postielke monitor dychu postielka sa nesmie dotykat vasej postele lebo potom moze zachytit tvoj dych a a tvoj pohyb a nemusi sa spustit, ked bude nejaky problem....vyskusaj si to, zapni ho v orazdnej postielke a lahni si blizko a bude blikat akoby tam bolo babo, lebo bude snimat teba
My máme skúsenosť s ALTE príhodou. Odvtedy má malý pravidelne spánkové apnoe, to sa vždy preberie sám, vtedy sa nám neprebral ani na alarm. Pokiaľ chceš, aby monitor spĺňal účel, tak postieľku dajte ďalej od postele a kúpte rozhodne nový monitor.
Nam sa toto stavalo ked bol monitor zle pod matracom /mali sme nanny/. Musel byt v strede, ked ona spala v strede, podla vsetkeho, lebo ked zacala starsia putovat hore dole museli sme ho zrusit.
Monitor sa podla mna da aj prekontrolovat a prekalibrovat, kuk stranku konkretneho, urcite daco najdes..
ale ak by teoreticky blizkost vasej postele mala byt dovod toho, ze zacal pipat alarm, tak to celkom nerozumiem... ako moze snimat aj okolo (no kolko okolo asi tak ta podlozka odsnima, mala ked cestovala a prirazila sa ku tyckam na posteli, uz ju to nie vzdy monitorovalo a pustil sa alarm). Druha vec, kto tam akoze prestal dychat? No nejde mi to do hlavy. Ja by som sa radsej spytala tej pediatricky.
@simca06022011 ja mam monitor s dvoma platnami... Druhu platnu som zacala ale pouzivat az po falosnom poplachu, ked mala zacala cestovat po postielke a lahla si mimo platnu..
Urcite postielku dat dalej od vas ak ste s malymmuseli zatriast urcite radsej rieste s detskym lekarom moze tobyt ajfalosnypoplach ale ajnemusi moj synmi takto prestal dychat a zistili mu ze pocas spanku mal apnoicke pauzy proste nedychal vdaka monizoru sme muzachranili zivot mal vtedy 5 mesiacov v nemocnici zistili reflux z coho mal tie apnoicke pauzy
@tatehotna
Monitor dychu nas nevylakal ale kym sme ho zacali pouzivat, pocula som syna ako zacal chrcat po tom ako kaslal. Bola to panika najvyzsieho stupna.
- Nie som si ista ale asi je cas zbavit sa ulitky...
- Monitor dychu pouzivate nespravne. Ten pristroj zachyti niekedy aj tak jemny pohyb ako chodzu cloveka okolo kolisky, co uz potom pohyby vas dvoch na posteli ktora je spojena s postielkou. Urcite hned oddialte postielku od vasej postele. Budes musiet vstavat ku kojeniu ale budes mat istotu.
- Dietatom nikdy netraste.
- Prva pomoc pri zastaveni dychu je polozit dieta na svoju ruku a predlaktie hlavickou dolu. Nasmerovat tu ruku k zemi, tak aby jeho hlavicka bola trochu nizsie ako nozky a druhou rukou udierat niekolko krat medzi lopatky. Ak nazecne dychat, zacat s umelym dychanim a volat zachranku.
@andreatytler jejda, az mam zimomriavky z toho, ale urobim to, nech mame istotu
@tatehotna monitor dychu mate novy?