Ahojte, akym sposobom sa balit do porodnice? Tych zoznamov a veci co treba zobrat je celkom vela a vsade sa pise nejak inak :D kedze som prvorodicka tak rozmyslam ako na to - vdaka za rady 🙂 ako ste vy postupovali? V ktorom tyzdni ste mali vsetko pripravene?
@buduca_mamicka007 ja som bola zabalená od 34tt pretože prvý pôrod bol predčasný tak som sa toho bála. V tých zoznamoch sa väčšina veci, tých najdôležitejších opakuje, tie musíš mať určite. Teda hygienické veci, veci na prezlečenie a veci pre bábätko na oblečenie, plienky jednorazové aj bavlnené a vlhčené. Určite si nezabudni príbor, župan, veľké popôrodné vložky a masť na bradavky. A keď aj niečo nebudeš mať, dnes nie je problém zdvihnúť mobil a zavolať domov aby ti priniesli.
Ja som sa balila v 36 týždni cca, mala som väčšiu tašku na šestonedelie a malý ruksak na pôrodnicu. Tam som mala len vodu, prezuvky, nabíjačku, uterák a gumičky do vlasov.
Závisí od pôrodnice, čo konkrétne potrebuješ, obvykle majú zoznam.
Ale také všeobecne veci sú hygienické potreby, odporúčam malé balenia, alebo si prelej do takých mini cestovných flssticiek kúpiš v DM napríklad.
Nočné košele aspoň 3-4 kusy (potis sa, pripadne uspinia sa ti od mlieka, krvi)
Spodné prádlo (ja som používala klasické nohavičky, len v prvý deň som mala tie jednorazové, čo som potom vyhodila)
Hrebeň, kefa, stipec, gumičky (Ak máš dlhé vlasy)
Pomada, papuče, najlepšie ľahké gumové. Ponožky, župan (ale ja som nepotrebovala, bolo velmi horúco v izbe,)
Príbor, pohár, hrnček
Podložky (nám ich dávali denne, a podľa potreby) takže ťažko povedať, koľko a ci potrebuješ.
Vložky (ja som mala 3 balenia normálne nočných Always, tie poporodne som tiež mala, ale vôbec som ich nevyužila, doteraz ich mam v skrini, takisto v pôrodnici sme mali možnosť erarnych, také tie papierové s nitkami, bez spodnej lrpivej vrstvy,boli k dispozícii v kúpeľni, ale ja som ich nepoužívala)
Uterák, osuška, malý uteracik.
Odporúčam aj sprej Cicatridina, na poporodne poranenia je super.
Odsavacku som nemala ani nepotrebovala vôbec.
Voda, vinea, matyasak kvôli mlieku, nejaké keksíky, výživy, instantné kaše, pudingy (večera je dosť skoro, a potom fakt môžeš byť hladná. U nás ponúkali sestričky ešte okolo 20.00 polievku, ak chceli ženy, tak tiež od pôrodnice záleží)
Oblečenie pre bábätko nám dávali, len plienky a vlhčené som mala svoje plus látkovú plienku, na cestu domov mi priniesol manžel aj s vajíčkom v deň odchodu
Zbalila som sa tusim v 36tt, ked som zacala chodit na ctg do porodnice... Mala som dve cestovne tasky... V mensej som mala veci pre dieta - oblecko na cestu z porodnice, plienky, jednorazove prebalovacie podlozky (tie by som pouzila aj pod seba, keby mi nahodou nechceli vymenit), vlhcene utieky, bepanthen, a pri prvom porode som tam mala aj odsavacku mlieka rucnu, ale tu som teraz pri druhom nebrala... V druhej vacsej taske som mala hygienicke potreby - sampon, sprchac atd. ( preliala som si to do malych cestovnych flasticiek), toaletny papier, vlozky dve balenia, jednorazove poporodne nohavicky, ponozky, gumene prezuvky, 4 nocne kosele, jednu osusku a dva uteraky, tenucky zupan z trickoviny, vysledky roznych vysetreni, tehuknizku, doklady, nejake keksy, dve flase vody, ovocne kapsicky, nabijacku, pribor a pohar.... Zvlastnu tasku na salu som nemala ani v prvom ani v druhom tehu... V prvom som sla rodit prirodzene, no skoncilo to nakoniec sekciou a v druhom som mala planovanu sekciu, takze na sale som nic nepotrebovala....