Ahojte, s ktorým krémom s minerálnym filtrom máte najlepšie skúsenosti? Môj syn má 5 mesiacov, bledú pokožku a rada by som mu vybrala vhodný opaľovací krém. Zaujímajú ma len tie s minerálnymi filtrami z lekární - malý má pokožku svetlú po mne a ja ju mám aj dosť citlivú a sama používam iba krémy z lekární, keďže z tých z drogérií sa vyhádžem.
Zachytila som, že niektoré tieto krémy s minerálnymi filtrami sa ťažko roztierajú, vysušujú pleť, vytvárajú biely povlak a ťažšie sa zmývajú. Náš malý má dosť suchú pleť na tváričke so sklonom k šupinkám, preto by som mu ju nerada ešte viac vysušila.
Prosím o vaše rady a skúsenosti. Ďakujem 😉
ja mám pre drobca biodermu mineral. NAozaj to trochu treba vedieť natrieť. Prvý krát ked som jej to dala tak bola jak snehulák 😀 Ale teraz som zistila že to treba hlavne rýchlo rozotrieť lebo potom to už dobre nejde. Ked som chytila prax tak je to ok. Podľa mňa tie minerálne filtre asi musia fungovať tak že tam máš tú bielu vrstvičku. Len to netreba prehnať a dobre rozotrieť aby sa vsiaklo. Umyť to ide ale treba to poriadnejšie umyť len tak to neopláchneš lebo to by zišlo asi aj v bazéne, nie?! Pre staršiu a pre nás už používam daylong 30+, ten sa dobre maže 😉 ale na tvár kupujem také mlieko 50+ s pumpičkou zase od biodermy. Tak si vyber 😀
@baklik moj syn mal do roka pomerne problematicku pokozku na tvari a do polroka to bolo dost zle - stale cervene licka a mierne supinate ... no tiez som ho kremovala biodermou 50+ a jeho pokozka to znasala velmi dobre, nevysusovalo ho to viac ... len je fakt pravda, ze sa zle rozotiera a horsie zmyva
moji v piatich mesiacoch este nesedeli takze ich pred slnkom chranil kocik so slnecnikom take male deti sa neodporucaju moc slnit
mame alverde baby, tazko sa roztiera, ale dobry je, nas je inak cokoladkovy od prirody, ale ja tak ho natieram 🙂
my mame tiez daylong a ma sice "nedostatky", o ktorych uz vyssie pisali, a ja ma tiez pocit, ze jemne susu kozicku na lickach, ale to moze byt aj slnieckom... ale riesime to kremovanim vecer - bio kokosovym olejom z DM-ky, je to super vecicka a nie velmi draha. Odporucam po slneni, aj ked nepriamom, nielen pre deticky ale aj Vas. Da sa to aj jest, nas maly sa ho dozaduje stale. 😉
Vynikajúce pre malé deti je prírodné opaľovacie mlieko LAVERA NEUTRAL pre dojčatá a deti s minerálnym filtrom v spreji alebo opaľovací krém LAVERA tiež s minerálnym filtrom. Obidve sú vhodné už pre dojčatá. Sú ideálne pre alergicky reagujúcu a extrémne citlivú pokožku dojčiat a detí. 100 % minerálna ochrana pre extrémne citlivú pokožku. (100 % minerálne UV fitre, bez chemických filtrov). Je vodeodolné a účinné okamžite po nanesení. Lavera je kvalitná nemecká značka, veľmi dbajú na maximálnu znášanlivosť krémov aj pre veľmi citlivú pleť malých detí. Nájdete u nás na mamazem.sk
@sasie Posielam vyjadrenie od výrobcu ohľadom nanotechnológie pri výrobe krémov značky Lavera
Mimochodom aktuálne máme akciu: k vybraným opaľovacím krém s minerálnym filtrom Lavera teraz ZDARMA gél po opaľovaní.. Viac u nás na mamazem
Vyjadrenie:
Žádný z námi distribuovaných výrobků neobsahuje částice menší než 100 nm (nanočástice jsou definované v rozmezí 1 nm – 100 nm). Dle nového nařízení EU výrobek, který obsahuje nanočástice musí být označen, poznáte to tak, že ve složení INCI je za ingrediencí v závorce (nano). Pokud u složky závorka není, jde o složku připravenou běžným bezpečným způsobem a tedy NANO FREE.
Mamičky, je tu veľa názorov, preto sa neviem rozhodnúť aký je ten správny krém. Preto moja otázka znie, v lekárni majú aj dáke vzorky?
Odporucam: Badger SPF 30 a ECO SPF 45. Oba su s cisto len s mineralnymi filtrami a bez nano castic.
Vyssie spominane opalovaky obsahuju sice mineralne filtre ale v kombinacii s chemickymi filtrami a tie , co su bez chemickeho filtra ako naor lavera, tak pouziva nano castice.
ja odporucam tento:
http://www.vasakrasa.sk/pre-deti/jason-earth5cs...
@katicao Skúste http://www.ekzemyprirodou.sk/krem-na-opalovanie...
Je vyvinutý pre citlivú pokožku a je prírodný.
Katka
My sme mali Daylong baby 30. Tak ako píšeš, rozotieral sa ťažšie, v záhyboch nechával biely povlak, trochu farbil oblečenie. Ale inak maximálna spokojnosť, ochránil aj pri dlhom pobyte v bazéne, na malej vôbec nebolo vidno, že by bola na slnku. Pokožku nevysušil, nedráždil, večer s mydlom som ľahko umyla. Pre bábätká sú určite lepšie minerálne filtre ako chemické, aj keď majú tieto "nedostatky".